Borstvoeding- en mammacafé’s in Nederland

nwsbrcht-bvcafe.jpgIn een borstvoedingcafé, ouder&kindcafé of mamacafé, kun je altijd even lekker genieten, ontspannen, je kind ongestoord voeden en wat tutten met andere moeders of praten over borstvoeding. Er is altijd een lactatiekundige of een ander soort borstvoedingsdeskundige aanwezig. Met hen, en met anderen natuurlijk, kun je in informele sfeer praten over borstvoedingszaken. Het is altijd gratis en je hoeft geen afspraak te maken. In onderstaande plaatsen vind je ze

Ben je een Borstvoedingcafé begonnen of ken je een Borstvoedingcafé dat niet in deze lijst voorkomt, geef dit dan door aan de beheerder van Borstvoeding.com

Borstvoedings- en mammacafé’s in alfabetische volgorde van de plaatsnaam

Mamacafé Alkmaar

De bijeenkomsten zijn twee ochtenden in de maand bij cafe Koekenbier, Kennemerstraatweg 16 in Alkmaar. Deze ochtenden zijn wisselend in de week, om zoveel moeders tegemoet te komen in verband met werkdagen.
Mail naar Josien van Putten en Esther Woltman en vraag naar het rooster!
Elke keer is Ria de Boer, lactatiekundige IBCLC, aanwezig om je vragen over borstvoeding te beantwoorden.

Babycafé bij Tante Truus in Almere

Elke woensdagochtend (behalve in de schoolvakanties) van 10.30 – 12.00 uur is er Babycafé voor moeders (en vaders) met kinderen van 0 – 4 jaar in Almere, bij café Tante Truus aan de Grote Markt in Almere.
Er is altijd een lactatiekundige IBCLC aanwezig van Baby&Borst.
Vooraf inschrijven is niet nodig. Loop gewoon gezellig binnen, toegang is gratis. Wel vragen we om tenminste één consumptie te gebruiken. De appeltaart van Tante Truus is wereldberoemd in Almere! Er is een speelhoek voor grotere kindjes. Het Babycafé is een eenvoudige en gezellige manier om in contact komen met andere moeders en/of vaders. Stel je vragen over (borst)voeding, bespreek je ervaringen met andere ouders.

Mamacafé in Tussen de Vaarten en in Literatuurwijk in Almere

Zorggroep Almere organiseert twee mamacafé‘™s in Almere. Elke drie weken op woensdag is er Mamacafé in het restaurant van GC Castrovalva in Tussen de Vaarten, Juan Grisstraat 50. Op vrijdag om de drie weken in restaurant De Ziel van Zorgcentrum Archipel in Literatuurwijk, Poëziestraat 166. Beide mamacafé‘™s zijn van 10.00 – 11.30 uur. Er wordt elke keer een spreker uitgenodigd, die voorlichting geeft over een onderwerp dat te maken heeft met ouderschap of zwangerschap. De data en thema’s worden vermeld op de site van Zorggroep Almere. Er is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden. Zwanger of al moeder, iedereen is welkom.
De entree is gratis, koffie en/of thee zijn voor eigen kosten.

Borstvoeding café Coffee Corazon in Amersfoort

Het Borstvoedingcafé is een plek waar voedende moeders van harte welkom zijn. Als je net een baby gekregen hebt, is het fijn daar met andere moeders over te praten. Heb je al andere kinderen? Neem ze gerust mee, in Coffee Corazon is volop ruimte voor kinderen om gezellig met elkaar te spelen. Met alle soorten vragen kunnen wij je op weg helpen. Ook aanstaande moeders kunnen zich bij het Borstvoedingcafé alvast oriënteren op de borstvoedingsperiode.
Het Borstvoedingcafé in Coffee Corazon is elke tweede en vierde woensdag van elke maand van 10.00 – 11.30 uur.

 • Tijd: 10.00 – 11.30 uur
 • Het is gratis, je kunt gewoon binnenlopen, consumpties zijn voor eigen rekening.
 • Locatie: Coffee Corazon Krommestraat 18 Amersfoort

Mammacafé in Amersfoort

Team Mamacafé verzorgt het Mamacafé in Amersfoort Vathorst op de locatie Hey Pannenkoek (restaurant), Zijpenberg 22.
Elke vrijdagochtend van 09:30 – 11:30 uur zijn ouders met jonge kinderen welkom om iets te komen drinken, voor de gezelligheid of om ervaringen uit te wisselen. Eens per maand is er een themabijeenkomst met een gastspreker.

Zie voor meer informatie: Mamacafé Amersfoort.

Ouder&Kind café Amersfoort-Noord

Elke 1e en 3e woensdag en elke 2e en 4e vrijdag van de maand van 10.00 – 12.00 (vrije inloop) is er Ouder&Kind café bij Concordia, hoek Kerklaan/Zevenhuizerstraat, Hoogland. Regelmatig zijn er interessante thema’s, die kort worden behandeld. Verder is er de gelegenheid tot ontmoeten en spelen en is er regelmatig een vrijwilligster van LLL aanwezig, om vragen over borstvoeding te beantwoorden.
Blijf op de hoogte via de Facebook groep.

Geboortecafé in Amsterdam

Het Geboortecafé in Amsterdam Z.O. op de Grubbehoeve 49 is op woensdag geopend van 10.00 – 12.00 uur. Gratis inloop, welkom geheten met een kopje koffie of kopje thee. Wekelijks is er een thema, gerelateerd aan zaken die met moeder en kind te maken hebben. Ook is daar wekelijks een lactatiekundige aanwezig. Het Geboortecafé is laagdrempelig en kosteloos.

BV-café Amsterdam Nieuw-West

Elke eerste zaterdagochtend van de maand is er een borstvoedingscafé in Amsterdam Nieuw-West. Moeders kunnen op deze ochtend ervaringen uitwisselen met andere moeders, vragen stellen of gewoon gezellig andere moeders met baby’s ontmoeten. Ook zwangeren zijn welkom om voedende moeders te ontmoeten en vragen over borstvoeding beantwoord te krijgen door een lactatiekundige van Borstvoedingspraktijk Osdorp. Moeders kunnen uiteraard hun baby meenemen en ook oudere kindjes mogen meekomen. Toegang is gratis maar consumpties zijn voor eigen rekening.
Meer weten of weten of het op een bepaalde datum doorgaat? Stuur een email of email. Bel: 020-6195431 of kijk op Facebook.
Wanneer: elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur.
Waar: Coffeemania, Slotermeerlaan 103 Amsterdam.

Borstvoedingscafé bij Wandelwagensoos in Arnhem

Eens in de maand een Borstvoedingscafé georganiseerd bij de Wandelwagensoos in Arnhem. Elke tweede maandag van de maand, tussen 9.30 – 11.30 uur ben je van harte welkom in Boerderij De Kroon aan de Randweg 2 in Arnhem. De ochtenden worden over het algemeen druk bezocht en het is erg gezellig! Je kunt op je gemak je kindje voeden en er is altijd een borstvoedingsdeskundige aanwezig aan wie je vragen kunt stellen.
Ook oudere broertjes en zusjes kunnen lekker spelen met allerlei soorten speelgoed. Voor de baby’s zijn er meerdere speelkleden en luxe zitzakken, net als voor de moeders en andere kindjes. Oudere broertjes en zusjes kunnen spelen in de ruime speelhoek.
Entree: € 3,50; koffie, thee, limonade en koekjes gratis.

De Wandelwagensoos organiseert ook op andere dagen workshops en inloopochtenden. Deze zijn altijd op maandag- en vrijdagochtend.
Het adres: Boerderij De Kroon, Randweg 2 in Arnhem. Meer informatie via de website.

Mamacafé Barendrecht

Ook in Barendrecht vind je een mamacafé. We zijn iedere eerste maandag en derde woensdag van de maand gratis open, van 09.30 – 11.30 uur. Ontmoet andere mama’s, neem deel aan gratis workshops en speel samen met je kindje in onze binnen en of buitenspeelruimtes. Toegang en consumpties gratis, aanmelden is niet nodig. Kijk hier voor alle informatie.

Tot ziens! Team Mamacafé Barendrecht: Sien, Ingrid, Roeline en Brechje.
Volg ons op Twitter en Facebook.

Borstvoedingcafé Bennekom

Ben je zwanger, of geef je borstvoeding? Dan ben je welkom bij het Borstvoedingcafé Bennekom. Het BVB komt twee maal per maand bijeen op woensdagochtend om 09.30 uur in Eindeloos Koffie en Thee winkel op Veenderweg 18 te Bennekom. Voor data volg Twitter @bvpraktijk of Facebook Borstvoedingpraktijk Nanny Gortzak. Er is op de bijeenkomsten een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden.

Moedercafé Beuningen

Elke eerste woensdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur ben je welkom in het moedercafe in de verloskundige praktijk van Beuningen, Gelderland.
Aan de Schoolstraat 14, 6641 DC Beuningen. Voor informatie bel je naar 024 6776446
Lactatiekundige IBCLC Jacqueline, gewichtsconsulente Mieke en een verloskundige zijn bijna iedere keer aanwezig. Verder is er regelmatig een gast die iets gezelligs komt vertellen zoals een osteopaat, gebarentaal, babytaal Dunstan etc.

Borstvoedingcafé Delft

In het centrum van Delft kun je één keer per maand terecht voor thee, koffie en een lekker stuk appeltaart tijdens het Borstvoedingscafé.
Tijdens het café, tussen 10.00 – 12.00 uur, is er altijd een vrijwilliger aanwezig én een lactatiekundige voor het beantwoorden van vragen.

Belangrijker nog is dat er volop moeders aanwezig zijn met kleine of iets grotere kinderen voor het maken van een praatje. Er staat speelgoed klaar voor de grotere kinderen en broertjes of zusjes.
Vanwege de werkende moeders wisselen de dagen van de week voor het café.
Via deze link kun je kijken wanneer het volgende café is.
Het adres: Ezelsveldlaan 148-A in Delft.
Voor informatie kun je ook bellen naar 015 2575542 of 06 33659933. Kom gezellig langs!

Borstvoedingcafé Vita Nova

Het Borstvoedingscafé zet éénmaal per week op maandagochtend van 10.00 – 12.00 de deur open voor voedende vrouwen, hun partners en hun kinderen. Onder het genot van een kopje koffie of thee (voor eigen kosten) kunnen ervaringen worden uitgewisseld.
Om de kwaliteit van het borstvoedingscafé te garanderen is er altijd een vrijwilliger van de Haagse Borstvoedinggroep of lactatiekundige IBCLC aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Waar? Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova: Prins Hendrikstraat 145 2518 HN Den Haag. Het draagcafé is sinds begin dit jaar op de vrijdag, op hetzelfde adres.

Babycafé Den Bosch

Bij PuurGondisch, aan de Markstraat. Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, op loopafstand van het station Den Bosch en naast de locatie is er een Parkeergarage.

We bieden een plek waar je andere ouders/zwangeren kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen. Een plek waar je de belevenissen -die met het ouders worden samen gaan- kunt delen, de positieve maar ook de mogelijke zorgen. Een plek waar je vragen kunt stellen en misschien een ander een advies kan geven om zo hem of haar uit de brand te helpen. Voeden: graag. Huilende baby’s; geen probleem en voor de iets grotere baby’s en dreumesen hebben we een speelhoekje. We hebben een maandelijks wisselend thema met regelmatig interessante gastsprekers. Kijk in de agenda voor de laatste info.

Naast de gastsprekers zijn de initiatiefneemsters en een vrijwilligster altijd aanwezig voor vragen en tips.
Inloop v.a. 09.45 uur, gastpreker rond 10.30 uur, afsluiting 11.45 uur. Of je komt gewoon wat kunt kletsen en drinken om 11.00 uur.
Hier vind je meer informatie!

BabyCafé Achterhoek Doetinchem

Het Babycafé is elke eerste en derde vrijdag van de maand van 10.30 – 12.00 uur. En het Borstvoedingscafé ‘Kopje Troost’ is elke laatste vrijdag van de maand van 10.30 – 12.00 uur bij Tesoro Eten & Drinken, IJsselkade 13 in Doetinchem.
Kopje Kroost is een babycafé, een ontmoetingsplaats voor ouders, opvoeders, oppassers, zwangere vrouwen en voor wie interesse heeft. Gezellig met elkaar wat drinken en praten. Andere moeders ontmoeten, elkaar helpen met leuke thema-ochtenden. Oudere broertjes en/of zusjes zijn natuurlijk ook welkom! Aanmelden is niet nodig, schuif gezellig bij ons aan!
Meer informatie vind je via Kopje Kroost.

Mamacafé Dordrecht

Het mamacafé Dordrecht is twee maal per maand geopend. De locatie en dagen variëren.
Kijk voor meer informatie en thema’s op onze site.

Borstvoedingcafé Cultura in Ede

Elke laatste maandag van de maand, bijvoorbeeld na een bezoekje aan de markt, kan iedereen die geïnteresseerd is in borstvoeding of borstvoeding geeft terecht in Cultura Molenstraat 45. Het borstvoedingscafé is iedere laatste maandag van de maand van 09.30 – 11.00 uur.
In een ontspannen sfeer kunnen deze moeders informatie, belevenissen en tips uitwisselen. Ook zijn er deskundigen aanwezig die vragen beantwoorden over borstvoeding. De meewerkende deskundigen zijn de Kring verloskundigen; Kraamcentra: Naviva (Yunio), BGV, RST, Zin; JGZ: Icare, Vitras; en het Ziekenhuis: ZGV.

Ouder & Kind cafe Eelde-Paterswolde

Ouder & Kind Café Eelde Paterswolde is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen praten over alles wat komt kijken bij het ouderschap.
Het is elke eerste woensdag van de maand, van 10.00 – 11.30 uur in Kindcentrum Sprankel Nieuwe Akkers 18 Eelde-Paterswolde. Meer informatie nodig? Mail Wendy Wielenga.

Borstvoedingcafé Eindhoven

Hier zijn de lactatiekundigen uit Eindhoven en omgeving en de dames van de borstvoedingvereniging gezamenlijk actief in het Borstvoedingcafé Eindhoven.
Elke woensdag van 10.00 – 12.00 uur in de bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame, Emmasingel 22 te Eindhoven. Altijd een lactatiekundige of LLLleidster aanwezig. Lift, roltrap, P, koffie, thee, speelgoed en boeken aanwezig. Meer info via Fransje Vervoort en via de Facebookpagina.

Mamma café in Enschede

Elke dinsdagochtend, van 10.00 – 11.30 mamma café in Café Fellini Bolwerkstraat 2 Enschede.
Er is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden. Het café is voor alle moeders, je kunt onderling ervaringen uitwisselen en je belevenissen als moeder te delen. Dus ook als je geen borstvoeding (meer) geeft ben je van harte welkom. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Mamacafé Gouda

Elke laatste donderdag van de maand, van 11.00 – 13.00 uur. Plaats: Restaurant de Kleischuur, Vest 2 in Gouda.
Altijd is er een lactatiekundige IBCLC en draagdoekconsulente aanwezig. Fijn als je vragen over borstvoeding en of dragen hebt.

Ouder&kindcafé050 in Groningen

Het Ouder&kindcafé050 is maandelijks op de tweede woensdag én de vierde vrijdag van de maand in de Openbare Bibliotheek in de stad Groningen: van 10.00 – 11.30 uur.
Er zullen regelmatig themabijeenkomsten zijn. Het zijn vooral de ouders die het programma zullen bepalen.
Borstvoeding staat hoog in het vaandel, en daarom is er iedere keer een lactatiekundige IBCLC aanwezig die vragen kan beantwoorden. Maar ook ouders die hun kind op een andere manier voeden zijn natuurlijk van harte welkom.
De Openbare Bibliotheek is zeer enthousiast over dit initiatief. De locatie is kindvriendelijk: je kan je kindje verschonen, voeden, gezellig met andere ouders kletsen of een rustig hoekje opzoeken om even samen te lezen.
Informatie over het Ouder&kindcafé050 vind je via Twitter: @ouderenkind050 en via Facebook: ouderenkindcafe050.
Meer informatie vind je bij Berber Meihuizen (06 21200560). Hier vind je ons Huishoudelijk Reglement.

Borstvoeding-moedergroep in Groningen-Bedum

Maandelijks komen moeders die hun kind of kinderen aan de borst voeden een ochtend bijeen in de praktijk van lactatiekundige IBCLC Stefan Kleintjes in het Groningse Bedum. Er is altijd veel gezelligheid en altijd iets lekkers om te eten.
Soms behandelen we een bepaald thema. Soms ontstaat vanzelf een goed gesprek over borstvoeding, bijvoeding, werken, kolven…
Wil je meedoen? Meld je aan bij Stefan Kleintjes, via de mail.

Mamacafé Zuid Kennemerland in Haarlem

De inloop is vrij, koffie en thee is voor eigen rekening en er is altijd een lactatiekundige of zeer ervaren vrijwilliger aanwezig om moeders tips en adviezen te geven met betrekking tot borstvoeding. En het is gezellig!
Waar: Kweekcafé, Kleverlaan 9 Haarlem. Tijd: 10.00 – 11.30 uur.
Blijf via facebook op de hoogte. Heb je vragen? Stuur ons een mail.

Mamacafé IJmond in Heemskerk

Mamacafé IJmond een gezellige ontmoetingsplek voor voedende moeders uit de regio. Geef je borstvoeding en vind je het leuk andere moeders te ontmoeten? Kom eens langs, er is altijd een lactatiekundige aanwezig of een andere borstvoedingskundige. Ook een draagconsulente is altijd aanwezig.
Locatie: Sportcafé De Waterakkers, Kerkweg 216 Heemskerk. Meer info nodig? Ga naar de FBpagina.
De data zijn 14-7, 16-8, 15-9, 16-10, 14-11 en 13-12. Altijd van 10.00 – 11.30 uur.

Moedergroep in Heerenveen

Van 10.00 – 11.30 bij ‘t Gerecht. Da’s op ‘t Gemeenteplein in Heerenveen: iedere laatste donderdag van de maand Borstvoeding- & Babycafé in Heerenveen.
Gelegenheid tot het stellen van vragen over het ouderschap, borstvoeding of gewoon in contact komen met andere jonge ouders. Kom gezellig langs!

Mamacafe Heerhugowaard

Om de week organiseren wij Mamacafe Heerhugowaard. De dagen wisselen zodat ook werkende moeders erbij kunnen zijn. Kom gezellig langs met je kindje en klets met ons en de andere ouders over borstvoeding, ergonomisch dragen, opvoeden enz. Er worden ook leuke workshops en activiteiten georganiseerd!
Eén keer per maand is lactatiekundige IBCLC Olga Horsman van Mamamelk bij ons om al je vragen te beantwoorden. Toegang is € 5,00, kinderen van 0-4 jaar zijn gratis. Koffie, thee en limonade is hierbij inbegrepen, alsook het onbeperkt gebruik van de faciliteiten op de locatie. Je hoeft je niet opgeven en kunt gewoon binnenlopen. Uiteraard zijn ook de papa’s, oma’s, opa’s, vriendinnen enz van harte welkom. Je bent tussen 09.30 – 11.30 uur welkom bij Tante Suus Hectorlaan 3 1702 CL in Heerhugowaard.
Voor de komende data en als je vragen hebt: mail je naar ons of bezoek je onze facebookpagina.
Graag tot ziens, de vrijwilligers van Mamacafé Heerhugowaard

Mama-Cafe van Heerlen-Sittard

Welkom in het Mama-Cafe een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders die borstvoeding geven of dit willen gaan doen. In een ongedwongen sfeer kun je onder het genot van een kopje thee of koffie met andere moeders praten over het moederschap en het geven van borstvoeding in het bijzonder. Iedere eerste woensdag van de maand is er van 10.00 – 12.00 uur een plek gereserveerd in La Place, het restaurant van de V&D in Heerlen.
Iedere tweede woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 ook bij de La Place in Sittard Mama-Cafe! Hopelijk komen daar dan ook zoveel enthousiaste bezoekers.

Borstvoedingcafé: Moeders treffen Moeders in Heinkenszand

Bezoek Moeders treffen Moeders en neem je baby mee! Praten over alledaagse dingen met andere moeders, een deskundige kraamverzorgende, een lactatiekundige en ‘“ indien aanwezig ‘“ een verloskundige: dat is Moeders treffen Moeders.
Dat doe je uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee. Jij, je baby en je eventuele oudere kinderen zijn van harte welkom en deelname is gratis!
Wij treffen elkaar: iedere donderdagmorgen van de even weken, van 10.00 – 12.00 uur, De Grenslinde, Dorpsstraat 85 iin Heinkenszand.

Mamacafé Helmond

Je bent welkom iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Je kunt hier terecht met je vragen over borstvoeding, voeding en opvoeding. Er is altijd een lactatiekundige, draagconsulent of pedagoog aanwezig om vragen te beantwoorden. Locatie: The Count of Coffee, Markt 197 5701 RJ Helmond.

Mamacafé Hengelo in de Beursstraat

Ook Hengelo (Overijssel) heeft een mammacafé (sinds november 2013). Mammacafé Hengelo is iedere woensdag van 10.00 – 11.30 uur in leescafé Coffee-star in de Openbare Bibliotheek aan de Beursstraat. Voor meer info kijk je hier.
Er is wekelijks een lactatiekundige aanwezig. Bij ons gegarandeerd de juiste borstvoedinginformatie.

Babycafé Hoorn

Het Babycafé Hoorn is op elke eerste dinsdag van de maand (behalve juli en augustus) van 10.00 – 12.00 uur in Loft der Zotheid, Nieuwe Noord 12, Hoorn.
Je vindt hier de website en alle informatie van het Babycafé Hoorn. De contactpersoon is Maartje Brandt. Anita Lubbersen van Borstvoedingscentrum Schermer is altijd aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van laagdrempelig advies.

Mamacafé Huizen

Het mamacafé Huizen, Wijkcentrum ‘t Holleblok Holleblok 2-A in Huizen, is een initiatief van het CJG Gooi en Vechtstreek. Het café wordt gerund door vrijwilligers, die koffie en thee schenken (gratis!) en graag even met je kindje spelen, lezen of knuffelen als de ouders even rustig willen kletsen of luisteren.
Er is vaak een gastspreker aanwezig met een expertise op het gebied van opvoeding en alles wat ermee te maken heeft, om kort iets te vertellen over zijn of haar vakgebied of om vragen te beantwoorden. Zo hebben we regelmatig een lactatiekundige, verloskundige, draagconsulente, wijkverpleegkundige, bibliothecaresse en nog veel meer leuke mensen op bezoek gehad! Alle ouders die in verwachting zijn en of ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De agenda vind je op de Facebookpagina en via de site.
Let op: heb je borstvoedingsvragen? Check dan eerst of de lactatiekundige aanwezig is.

Mamacafé Lansingerland

Mamacafé Lansingerland zit op diverze locaties: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.
Kijk op de website of op de FBpagina voor tijden, locaties e.d.
De organisatie wordt gedaan door VrouwEnZorg Lansingerland, die zich bezighoudt met de begeleiding en zorg van alle vrouwen in alle levensfasen.

Borstvoedingcafé Leeuwarden

In de draagwinkel, Oostersingel 2-A in Leeuwarden kan je elke eerste woensdagochtend van de maand terecht voor het borstvoedingscafé van 09.30 – 11.00 uur. Op een mooie, gezellige locatie op een centrale plek in Leeuwarden, ben je welkom om andere voedende moeders te ontmoeten, gezellig samen te komen en om steun te vinden bij elkaar. Ook partners en kinderen zijn van harte welkom! Susanne Jongejan, gecertificeerd draagconsulent en eigenaresse van de draagwinkel, organiseert het borstvoedingscafé. Zij vindt het erg belangrijk dat er in de stad een plek is waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en heeft zelf jaren lang borstvoeding gegeven. Ze ziet graag dat borstvoeding genormaliseerd wordt, dat voedende moeders zich gesteund voelen en toegang hebben tot goede informatie. Er is vrijwel altijd een lactatiekundige aanwezig. Heb je vragen over borstvoeding, kolven, borstvoeding en werken, bijvoeding na zes maanden? Je kunt bij ons met je vragen terecht.
Jouw kleintje en broertjes en zusjes zijn welkom, want er zijn vast speelmaatjes en er is ook speelgoed aanwezig.
Vooraf aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Voor de koffie, thee en wat lekkers wordt een kleine bijdrage van € 2 gevraagd.

Voor vragen en actuele informatie: mail ons of kijk op de Facebookpagina Borstvoedingscafé Leeuwarden.
Parkeren kan voor de deur in de blauwe zone of betaald parkeren in de aangrenzende straat.

Mamacafé Leiden

Mamacafe Leiden is opgezet door lactatiekundigen, verloskundigen en het CJG uit de regio Leiden. Mamacafe Leiden is een plek waar je andere ouders kunt ontmoeten en elkaar kunt ondersteunen in het ouderschap. Tijdens elk Mamacafe is er een lactatiekundige, verloskundige en/of jeugdverpleegkundige aanwezig. Daarnaast is er elke keer een gastspreker die kort iets vertelt over een specifiek thema zoals bijvoorbeeld draagdoeken, ouderschap, borstvoeding of bekkenbodemklachten.

Tien keer per jaar organiseren wij (al sinds september 2013) op vrijdag tussen 09.30 – 11.30 uur Mamacafe Leiden in de bibliotheekruimte op Arubapad 2-4 in Leiden. Ben jij pas bevallen of bijna uitgerekend? Heb je vragen over borstvoeding, het ouderschap of de zorg voor je baby? En kom je graag in contact met andere (bijna) ouders? Dan is Mamacafe Leiden dé plek voor jou! Neem je kids gezellig mee! Aanmelden is niet nodig. Kijk ook op onze site of volg ons op facebook mamacafe-leiden.

We zien uit naar je komst!
Marga Wapenaar, lactatiekundige IBCLC
Eline Schaake, verloskundige/lactatiekundige IBCLC
Marjolijn Bots, jeugdverpleegkundige

Borstvoedings-mama-baby café in Beach Club Lemmer

In Lemmer is er het borstvoedings-mama-baby café! Wij noemen het babycafé, om ook laagdrempelig te zijn naar moeders die hun kind niet aan de borst voeden.
Elke 1e vrijdag van de maand in Beach Club Lemmer, van 10.00 – 11.30 uur. Lutske Hornstra lactatiekundige IBCLC is altijd aanwezig, evenals een kraamverzorgster en een peuterleidster (voor de oudere kinderen).
Ook is er regelmatig een gast aan tafel, zoals een kinderfysiotherapeute, draagdoekconsulente, haptonome, yoga docente (mama-baby yoga) etc.

Borstvoedingcafé Maastricht

Een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders die borstvoeding geven of dit willen gaan doen. Elke derde woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur bij Intratuin, Molensingel 87 Maastricht. Je bent van harte welkom en aanmelden vooraf is niet nodig.
Kijk voor meer info op de Facebookpagina.

‘t Lokaaltje in Middelburg

In het kindercafe in het centrum van Middelburg: ‘t Lokaaltje! We hebben elke maand een lactatieochtend waarbij een lactatiekundige aanwezig is om vragen van voedende moeders te beantwoorden.
Kijk op onze website én kijk in de kalender om te zien wanneer je speciaal voor vragen terecht kunt.

Mamacafé in Mill

Sinds mei 2014 is er een Mamacafé in Mill. Daar is Nellie Schonenberg, lactatiekundige IBCLC, samen met Ellen van Steenveldt gastvrouw. Het mamacafe is elke eerste woensdag van de maand van 09.30 uur – 11.30 uur in de bibliotheek van Myllesweerd in Mill. Moeders en aanstaande moeders zijn samen met hun kleintjes van harte welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie, o.a. het jaarprogramma, vind je op de website van het Mamacafé en de Facebookpagina van het Mamacafé Mill.

Moedercafé in Nijmegen

Alle (aanstaande) moeders zijn welkom om langs te komen om onder het genot van een kopje thee of koffie met andere moeders te praten en eventueel een vraag te stellen. Natuurlijk kun je je kindjes meenemen. Het Moedercafé vind iedere tweede vrijdag van de maand plaats, van 10.00 – 11.30 uur, in het horeca gedeelte van de Klif. Het is gezellig om andere borstvoedende moeders te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Borstvoeding geven en opvoeden is zoveel leuker als je je ervaringen kunt delen met andere moeders. Altijd lactatiekundige aanwezig!

Meer informatie nodig: kijk bij Borstvoeding|de Basis.

Mammacafé in Nijverdal

Mammacafé in Nijverdal is een initiatief van verloskundigenpraktijk Gemmare. Elke eerste en derde woensdag van de maand is er een Mammacafé. Hier kunnen (aanstaande) moeders ervaringen uitwisselen en zonodig vragen stellen aan de lactatiekundige. Ook is er op elke woensdag van het Mammacafé een gastspreker aanwezig. Hierbij valt o.a. te denken aan een (kinder)fysiotherapeute, kinder EHBO, babymassage etc. Meer informatie is te vinden op Gemmare of op de Facebookpagina van Mammacafé.

Ons Borstvoedings-café in Oosterbeek

Zin om te komen naar Ons Borstvoedingscafé? Elke tweede vrijdag van de maand van 09.30 ‘“ 11.00 uur, organiseren we Ons Borstvoedingscafé in de verloskundigenpraktijk ‘t Geboortehuys in Oosterbeek. Ouders kunnen langs komen voor een kop koffie of thee en om ervaringen uit te wisselen. Je kan hier met anderen samen kletsen over voeden, moederschap en van alles en nog wat! Onze lacatiekundige Karine Harms is erbij voor als je vragen hebt over alles rondom het voeden van je kindje.
Je bent welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden.
Locatie: Sint Bernulphusstraat 13-B, 6861 GS Oosterbeek (026 7440033)

Mamacafe Hoeksche Waard in Oud-Beijerland

Ben je zwanger of heb je een kindje tussen de nul en vier jaar? Kom dan gezellig naar één van de mama café’s Hoeksche Waard!
Elke eerste woensdag van de maand in ‘De Drie Lelies’ Narvikstraat 1 in Puttershoek en elke derde donderdag van de maand in ‘De Gravin’ Koninginneplein 1-4 in Oud-Beijerland. Voor meer informatie kijk je op Facebook, op de site van het Mamacafé, of stuur een mail.
Groet namens mama cafe Hoeksche Waard, Wendy Schrier, Sandra Hensen (lactatiekundigen); Linda Versendaal & Rianne van der Wulp (draagconsulenten).

Borstvoedingscafé in Pijnacker

Het borstvoedingscafé in Pijnacker wordt georganiseerd wordt door Bbyzorg.
Het is een plek waar zwangere vrouwen en voedende moeders van harte welkom zijn. Als je net een baby gekregen hebt, is het fijn daar met andere moeders over te praten. Bij het Borstvoedingscafé kun je onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uitwisselen met andere ouders. Bij het Borstvoedingscafé kun je ook terecht voor goede informatie over borstvoeding. Het Borstvoedingscafé wordt georganiseerd door onze lactatiekundigen Sharron van der Linden IBCLC en Petra Snijder IBCLC.

Kleine borstvoedingsproblemen, hoe zit het ook al weer met kolven. Wanneer kun je je baby aan een fles laten wennen en wanneer begin je met vast voedsel? Met al dat soort vragen kunnen wij je op weg helpen. Ook aanstaande moeders kunnen zich bij het Borstvoedingscafé vast oriënteren op de borstvoedingsperiode. Iedereen is van harte welkom tijdens deze leuke, informele, informatieve, ochtenden de Suikerbol. Ook als er geen borstvoeding gegeven wordt.
Het Borstvoedingscafé is elke eerste woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur, ook tijdens de vakantieperiodes.

Mamacafe Hoeksche Waard in Puttershoek

Ben je zwanger of heb je een kindje tussen de nul en vier jaar? Kom dan gezellig naar één van de mama café’s Hoeksche Waard!
Elke eerste woensdag van de maand in ‘De Drie Lelies’ Narvikstraat 1 in Puttershoek en elke derde donderdag van de maand in ‘De Gravin’ Koninginneplein 1-4 in Oud-Beijerland. Voor meer informatie kijk je op Facebook, op de site van het Mamacafé, of stuur een mail.
Groet namens mama cafe Hoeksche Waard, Wendy Schrier, Sandra Hensen (lactatiekundigen); Linda Versendaal & Rianne van der Wulp (draagconsulenten)

Borstvoedingcafé in Raamsdonkveer

Bijeenkomst voor voedende moeders in Raamsdonksveer!
Iedere laatste zaterdag van de maand. Het is van 10.00 – 12.00 uur op het consultatiebureau, Gijselsweer 26, 4942 AJ Raamsdonksveer.
Er is koffie, thee en drinken voor de kids aanwezig. Geef je borstvoeding, heb je borstvoeding gegeven of ga je borstvoeding geven… Jullie zijn van harte welkom en jullie kinderen natuurlijk ook!

Voor informatie neem contact op met Sheila Broeders 0162 510373.

Borstvoedingcafé in Roden, Drenthe

In Roden [Drenthe] wordt elke derde woensdagochtend in de maand, van 10.00 – 12.00 uur in Café Brink aan de Brink 15 in Roden een borstvoedingscafé georganiseerd door Astrid Dicke en Roos Berghuis, verloskundige. Kijk voor meer informatie op de website van het Borstvoedingcafé in Rhoden.

Borstvoedingcafé in Roosendaal

Borstvoedingcafé Roosendaal, dé plek voor voedende moeders! Heb je vragen, wil je advies van een deskundige? Zin om ervaringen uit te wisselen met andere moeders?
Elke even week op vrijdag tussen 10.00 – 12.00 uur, bij Brasserie ‘t Kleine Verschil, Raadhuisstraat 37 4702 PL Roosendaal. Meer informatie op de website van Naviva of op de FBpagina van het borstvoedingcafé.

Mamacafé Rozenburg

Het Mamacafé Rozenburg is een ontmoetingsplaats voor (aanstaande) moeders. Uiteraard zijn papa, opa, oma en oppas ook van harte welkom!
Het ouderschap is een groot avontuur. Als (toekomstige) ouder heb je soms vragen over bijvoorbeeld borstvoeding, slapen, hechting of het combineren met werken.
Onder het genot van een kopje koffie of thee is er gelegenheid om met andere ouders en de aanwezige deskundigen te praten, terwijl de kinderen kunnen spelen met het speelgoed van de bibliotheek.

De deur van de bibliotheek aan de Molenweg 20 staat elke 2e vrijdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur voor ons open.
Voor het Mamacafé wordt een vrijwillige bijdrage van twee euro gevraagd.
Het Mamacafé Rozenburg wordt georganiseerd door Ellen van Kooij, Carla van ‘t Hoff, lactatiekundige IBCLC en bibliotheek Rotterdam, locatie Rozenburg. Elke maand nodigen we iemand uit om iets te vertellen op het gebied van baby’s en peuters.

Kijk voor meer informatie hier

Mamacafé Schagen

Sinds 2015 is er een Mamacafé in Schagen. Dit vindt plaats op de tweede vrijdag van de even maanden aan de Zuiderweg 27 in Schagen (Gezondheidsgebouw tweede verdieping).
Standaard zijn daarbij aanwezig: lactatiekundige, draagconsulten, verloskundigen en GGD.
Je bent welkom!

Mamacafé Schiedam

Mamacafé Schiedam is de ontmoetingsplek voor (toekomstige) ouders, opa’s en oma’s om ervaringen uit te wisselen, ideeën op te doen en inspirerende workshops te volgen. Elke woensdag zijn wij geopend van 9.30 – 11.30 uur. Eén keer per maand is Laura aanwezig voor al jullie vragen omtrent borstvoeding. Daarnaast staan er op ‘oma’s boekenplank’ diverse boeken over zwangerschap, bevallen, borstvoeding, vaste voeding en het ouderschap.
Meer informatie vind je op onze website.

ZorgSaam borstvoedingscafe Terneuzen

Het borstvoedingscafe van ZorgSaam ziekenhuis Terneuzen is iedere maandag open van 10.00 – 12.00. Het is toegankelijk voor alle (aanstaande) moeders. Heb je zin in een praatje, wil je iets bespreken over borstvoeding of heb je vragen? Voel je welkom in ons cafe! De lactatiekundige is aanwezig.
Het ZorgSaam borstvoedingscafe vind je in de familiekamer tegenover de kraamafdeling. Er is een speelhoekje voor je oudere kinderen. Drink je een bakje mee?

Borstvoedingcafé in Tilburg

Borstvoedingcafé Tilburg is gratis en je hoeft geen afspraak te maken! Alle aanstaande ouders en belangstellenden zijn welkom, net zoals natuurlijk moeders die borstvoeding geven. Je kunt er ervaringen uitwisselen, vragen stellen en overleggen met een borstvoedingsdeskundige of een lactatiekundige.
Het borstvoedingcafé Tilburg is -vanaf 30 september 2015- open op de woensdagochtend in de even weken van 10.00 – 11.30 uur bij Villa Pastorie, Hoevenseweg 2 5017 AE Tilburg. Meer weten: bel 013 2119040.

Mamacafe Leidsche Rijn-Utrecht

Op de eerste en derde vrijdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur is er Mamacafe in Anafora Parkrestaurant in het Maxima Park. Een sfeervolle plek voor alle zwangeren en moeders om bijeen te komen! Er zijn maandelijks gasten die ‘iets’ doen in ouder en kind zorg en waar je je vragen aan kan stellen, ook zijn er regelmatig workshops en elke jaar de Mamaverwendag. De kinderen kunnen fijn spelen in de naast gelegen speeltuin, in de winter zitten we knus binnen bij de houtkachel en in de zomer kan je buiten loungen.

De lactatiekundigen Angelique Dekker en Rufna Alrich van Baby&Borstvoeding en Karin Beumer van Dreumeland zijn de organisatoren en gastvrouwen.

Voor meer info zie Mamacafe Leidsche Rijn-Utrecht.

Mamacafe & meer

Ook in Utrecht: elke eerste en derde dinsdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur in de Yoghurt Barn Utrecht, in het centrum nabij het Neude. Lactatiekundige is altijd aanwezig. Voor meer informatie, kijk op de website van Borstvoeding & meer.

Mama-café in verloskundige praktijk Calamaris in Veghel

Na het kraambed kun je je weleens onzeker voelen over de verzorging of opvoeding van je kindje. Of misschien heb je bepaalde vragen, waar je eens met andere moeders over zou willen kletsen. Dan ben je samen met je kind(eren) van harte welkom in het Mama-café bij de verloskundigen van Calamaris in Veghel. In dit Mama-café kun je terecht voor vragen over opvoeding, huilen, troosten en verwennen, praten en spelen met je baby, en ook met je vragen over borstvoeding. Kijk bij Het cursuscentrum op de site van de Calamaris verloskundigen.

Borstvoedingcafé Vlaardingen

Borstvoedingcafé Vlaardingen, dé plek voor voedende moeders! Heb je vragen, wil je advies van een deskundige? Zin om ervaringen uit te wisselen met andere moeders? Elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur in de huiskamer bij Naviva Kraamzorg, Over de Dammen 4 in Vlaardingen. Meer informatie op de website van Naviva.
Wanneer: Elke 1e vrijdag van de maand van 10.30 – 11.30 uur.
Waar: Huiskamer Naviva.

Mamacafé Vlaardingen

Mamacafé Vlaardingen is de ontmoetingsplek voor (toekomstige) ouders, opa’s en oma’s om ervaringen uit te wisselen, ideeën op te doen en inspirerende workshops te volgen. Elke woensdag zijn wij geopend van 9.30 – 11.30 uur. Eén keer per maand is Laura aanwezig voor al jullie vragen omtrent borstvoeding. Daarnaast staan er op ‘oma’s boekenplank’ diverse boeken over zwangerschap, bevallen, borstvoeding, vaste voeding en het ouderschap.
Meer informatie vind je op onze website.

Café au Lait Voorburg

In Voorburg wordt iedere zaterdag van 14.30 – 17.00 borstvoedingscafé gehouden ‘Café au Lait’
Bij Via La Mamma, van Egmondestraat 9 2274 CR Voorburg. De lactatiekundige is altijd aanwezig.
Informatie via: 06 15835924 en Café au Lait.

Babycafé Wageningen

Babycafé Wageningen is iedere eerste vrijdag van de maand van 10:00 – 12:00 uur in De Bakermat, Boterstraat 4-A, in Wageningen.

Borstvoedingcafé Weert

Het Borstvoedingcafé in Weert is een initiatief van beide borstvoedingverenigingen, Zin Kraamzorg en vrijgevestigd lactatiekundige Marijke Frings en lactatiekundige Willy Gielen van het SJG Weert. De bijeenkomsten zijn kosteloos en vrij toegankelijk.
Het Borstvoedingcafé is wekelijks op woensdag van 10.00 – 12.00 uur in Dragen&Zo: Graafschap Hornelaan 161, 6001 AC Weert. Tijdens deze ochtenden is altijd een lactatiekundige én draagspecialist aanwezig die goede informatie, tips en adviezen over borstvoeding of dragen kan geven.

Borstvoedingcafé in Café Jong in Zaandijk

We hebben een mamacafé elke donderdagochtend van 10.00 ‘“ 12.00 uur in het Centrum Jong Guishuis, George Gershwinstraat 207 te Zaandijk.‘¨Alle jonge ouders met baby’s zijn hier van harte welkom. In het mamacafé kunnen ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook zijn er themabijeenkomsten. Er is altijd een gastvrouw aanwezig en een lactatiekundige waar ouders met vragen rondom borstvoeding terecht kunnen.
Meer weten? Mail naar Anja Koning, Baliemedewerker Centrum Jong Guishuis

Babycafé in Zevenaar

In Zevenaar is elke vrijdagochtend van 10.30 – 12.00 uur babycafé in Lokaal de Revolutie. Er zijn daarbij een lactatiekundige en een kraamverzorgster aanwezig. Op facebook meer informatie te vinden via BabyCafé-Zevenaar.

Borstvoedingcafé: Moeders treffen Moeders in Zierikzee

Bezoek Moeders treffen Moeders en neem je baby mee! Praten over alledaagse dingen met andere moeders, een deskundige kraamverzorgende, een lactatiekundige en ‘“ indien aanwezig ‘“ een verloskundige: dat is Moeders treffen Moeders.
Dat doe je uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee. Jij, je baby en je eventuele oudere kinderen zijn van harte welkom en deelname is gratis!
Wij treffen elkaar: iedere woensdagmorgen van de on-even weken, van 10.00 – 12.00 uur, Calandplein 1 Zierikzee.

Lees ook

 • Het Nieuwe Borstvoeding Boek, Stefan Kleintjes, lactatiekundige Groningen-Bedum & Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige Helmond
 • Eten voor de Kleintjes, kleintjes van 0-4 leren zelf eten, Stefan Kleintjes, kinderdiëtist en lactatiekundige Groningen Bedum; 10e druk september 2019
 • Bestel hier je boeken bij Kenniscentrum Borstvoeding
 • Hier uw advertentie?

  Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

  Gerelateerde artikelen