WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!

btnlnd-k1.jpgEind 2009 in de kerstvakantie was het zo ver. Hana gaat voor het eerst van haar leven naar het geboorteland van haar vader, Zuid-Korea. Afgelopen zomer waren haar Koreaanse oma, tante, oom en twee neefjes op bezoek. Nu was het tijd om de rest van de familie in Korea op te zoeken. Spannend hoor, zo'n verre reis helemaal naar Zuid-Korea.
Fotomedewerker Diana Wittendorp verslaat de reis in tekst en beeld.

guat1.jpgOmdat mijn man en ik in werken in het ontwikkelingswerk, wonen we al jaren in het buitenland. We vinden het geweldig om in het buitenland te wonen en te werken en ons onder te dompelen in andere gewoontes en culturen. Het werken voor organisaties die de mensen daar helpen geeft ons bovendien veel voldoening. Het werken in de ontwikkelingshulp en het wonen in het buitenland was voor ons nooit een reden om niet aan kinderen te beginnen. Sterker nog, in Niger, Haiti waar we voorheen woonden, en in Guatemala waar we nu zijn, vroeg men ons direct: wanneer beginnen jullie aan kinderen? Of: wanneer willen jullie een tweede? Voor mensen in deze landen een heel normale vraag, in tegenstelling tot Nederland.

africa1.jpgTien weken was mijn zoontje toen ik met hem naar Ivoorkust vloog. Al tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik snel met hem naar Afrika zou gaan: zijn vader komt uit Ivoorkust en zelf heb ik vier jaar in West-Afrika gewerkt. Borstvoeding geven was voor mij vanzelfsprekend. Ik moest er niet aan denken om kunstmatige zuigelingenvoeding, flesjes en sterilisatiespullen mee te moeten nemen en dan ook nog op de beschikbaarheid van schoon drinkwater te moeten vertrouwen.

peru1.jpgHet is al weer vijf jaar geleden, dat ik besloot mijn baan in het onderwijs een jaartje te onderbreken. Gebruikmakend van het feit dat ik weer vrijgezel was, wilde ik een jaar vrijwilligerswerk gaan doen in Peru. Ik verkocht mijn flat, nam een jaar onbetaald verlof en vertrok. In het begin was het zwaar. Ik sprak nauwelijks Spaans en de cultuur is hier zo anders. Maar het leven loopt zoals het moet lopen. Na drie maanden had ik mijn draai gevonden en zag ik de noodzaak van mijn werk zo in, dat ik besloot om mijn baan in Nederland op te zeggen en 'wat' langer te blijven. Ik had echt nog de intentie om naar huis te keren. Maar... toen werd ik verliefd op een Peruaan.

btnlnd-r1.jpgTwee jaar geleden volgde ik mijn vriend Mark naar Moskou, waar hij kort na onze ontmoeting naartoe was vertrokken voor zijn werk. Deze stap leidde tot de mooiste gebeurtenis in ons leven.
Voor mijn zwangerschap wist ik niet of ik borstvoeding wilde geven. Toen ik jonger was, leek het me maar niets maar naarmate ik ouder werd en er om mij heen door mijn twee zussen en mijn beste vriendin langdurig zelf werd gevoed, leek het me al wel gezellig en handig. Ook mijn moeder, die mij negen maanden borstvoeding gaf, liet mij altijd merken hoe trots ze er op was dat het bij mij wel was gelukt. Het moest dus wel iets bijzonders zijn!

Foto van de dag: Andreas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-04-07://1 2020-04-07T16:03:02Z 2020-04-07T16:03:02Z Op 2 april is Andreas geboren. Onze oudste, Joris, (van januari 2008) is heel de zwangerschap door blijven drinken en is voorlopig nog niet van plan daarmee te stoppen. Dus ben ik tandemmama geworden. Meestal drinken ze apart, maar als ze samen drinken aait Joris Andreas over zijn hoofd of pakt hij zijn handje. Zo lief! Een ander voordeel voor mij was dat ik niet hoefde te kolven voor Andreas is er altijd genoeg en hij groeit er goed op. En Joris blijft zijn portie antistoffen meekrijgen. Groetjes, Jozien Redactie

W20100708.jpg

Op 2 april is Andreas geboren. Onze oudste, Joris, (van januari 2008) is heel de zwangerschap door blijven drinken en is voorlopig nog niet van plan daarmee te stoppen. Dus ben ik tandemmama geworden. Meestal drinken ze apart, maar als ze samen drinken aait Joris Andreas over zijn hoofd of pakt hij zijn handje. Zo lief! Een ander voordeel voor mij was dat ik niet hoefde te kolven voor Andreas is er altijd genoeg en hij groeit er goed op. En Joris blijft zijn portie antistoffen meekrijgen. Groetjes, Jozien


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact