WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!

fabel1.jpgJack Newman, kinderarts ontkracht in een serie artikelen een aantal fabeltjes over borstvoeding. Dit artikel 'Fabeltjes over borstvoeding' is de eerste uit de serie.

Veel vrouwen hebben niet genoeg melk

Niet waar!
De grote meerderheid van vrouwen produceert meer dan genoeg melk. Het is zelfs normaal om een overschot aan melk te hebben. De meeste baby's die te weinig aankomen of afvallen, doen dit niet omdat de moeder te weinig melk heeft, maar omdat ze de aanwezige melk niet uit de borst kunnen krijgen. De gebruikelijke reden dat de baby de beschikbare melk niet krijgt is omdat hij niet goed is aangelegd. Daarom is het zo belangrijk dat de moeder op de eerste dag uitgelegd krijgt hoe ze de baby goed aanlegt. En dat dit gedaan wordt door iemand die weet waar hij of zij mee bezig is.

fabel1.jpgJack Newman, kinderarts, ontkracht in een serie artikelen een aantal fabeltjes over borstvoeding.
Dit artikel 'Nog meer fabeltjes over borstvoeding' is de derde uit de serie.

Vrouwen met vlakke of ingetrokken tepels kunnen geen borstvoeding geven

Niet waar!
Baby's drinken moedermelk niet uit de tepel, maar uit de borst. Hoewel het voor de baby misschien makkelijker is om een borst te pakken die een duidelijk geprononceerde tepel heeft, is het niet nodig dat de tepels uitsteken. Een goede start zal problemen meestal voorkomen en vrouwen kunnen ongeacht de vorm van hun tepels prima borstvoeding geven. Vroeger werd een tepelhoedje vaak aangeraden om de baby makkelijker te laten toehappen. Gebruik dit echter niet, zeker niet tijdens de eerste dagen!

fabel1.jpgJack Newman, kinderarts, ontkracht in een serie artikelen een aantal fabeltjes over borstvoeding.
Dit artikel 'Meer fabeltjes over borstvoeding' is de tweede uit de serie.

Een moeder die borstvoeding geeft moet zeer voorzichtig zijn met wat ze eet

Niet waar!
Een borstvoedende moeder zou moeten proberen evenwichtig te eten, maar ze hoeft geen speciaal voedsel te eten, noch bepaald voedsel te vermijden. Een borstvoedende moeder hoeft geen melk te drinken om melk te kunnen maken. Ze hoeft zich geen gekruide voedingswaren, knoflook, kool of alcohol te ontzeggen. Een borstvoedende moeder zou een gewoon gezond evenwichtig eetpatroon moeten volgen. Bepaalde voedingswaren die de moeder eet kunnen de baby last bezorgen, maar dat komt niet vaak voor. Gewoonlijk kunnen 'krampjes', 'winderigheid' en huilen verholpen worden door de techniek van het voeden te veranderen in plaats van de voedingsgewoonten van de moeder.

©Anurati.comwolf3.jpg
Kunstmatige zuigelingenvoeding kan in situaties noodzakelijk zijn waarin een moeder geen borstvoeding geeft en/of geen moedermelk beschikbaar is. Het is echter niet gerechtvaardigd dat fabrikanten zich schuldig maken aan onethische marketing praktijken. Kwetsbare zuigelingen moeten beschermd worden, het implementeren van de WHO-code speelt hierin een belangrijke rol.

Geschreven door Anurati.com en eveneens hier te lezen.

fabel1.jpgJack Newman, kinderarts, ontkracht in een serie artikelen een aantal fabeltjes over borstvoeding.
Dit artikel 'Meer en meer fabeltjes over borstvoeding' is de vierde uit de serie.

Na een röntgenfoto mogen vrouwen geen borstvoeding geven

Niet waar!
De gangbare straling die gebruikt wordt bij het nemen van foto's van de kaak of de borstkas, heeft geen invloed op de moedermelk of de baby en in deze gevallen kan de borstvoeding gerust worden voortgezet. Een mammografie is voor artsen moeilijker te beoordelen, maar kan wel worden gemaakt zonder dat de moeder hiervoor hoeft te stoppen met de borstvoeding. Bovendien zijn er nog andere manieren om een knobbeltje in de borst te onderzoeken. Recentere technieken zoals een CT scan of een MRI scan vormen eveneens geen enkel probleem, ook niet wanneer contrastvloeistof wordt gebruikt.

Ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga voor een natuurlijke zwangerschap. Maandenlang willen we al zwanger worden, maar eerst moesten we besluiten of ik mijn kind zelf zou gaan dragen of toch zou kiezen voor een kunstbaarmoeder, of moedernest zoals ze tegenwoordig heten. Het leek me aanvankelijk een nogal kunstmatige oplossing: een zwangerschap is tenslotte iets heel natuurlijks waar elk vrouwenlichaam in principe op berekend is. Dat moest ik toch ook kunnen? Bovendien sprak het idee dat mijn kindje na de bevruchting in zo'n glazen kastje zou worden geplaatst me allerminst aan. Ook al weet ik dat de moedernesten van tegenwoordig van uitstekende kwaliteit zijn. Met een zwangerschap geef je je kind toch de beste start... ik moest het toch in elk geval proberen?

lb4.jpgIn dit blog zal ik, Bobby Ghaheri, mijn best doen om te bespreken wat er dikwijls wordt gezegd door artsen, tandartsen en lactatiekundigen die niet begrijpen wat het verband is tussen een te korte tong- of lipriem en een problematisch verlopende borstvoedingsrelatie. Ik denk dat we eerst moeten ontzenuwen wat ze 'denken' te weten. Ik denk dat deze mythes voortkomen uit een totaal gebrek aan onderwijs op dit gebied. Hopelijk zullen we deze mythes mettertijd steeds minder vaak horen.

Ik heb een lijst samengesteld van uitspraken die vaak worden gedaan wanneer een moeder pijn heeft of andere ongemakken ervaart tijdens de borstvoedingsperiode. Ik zal proberen aan te tonen waarom deze uitspraken niet juist zijn en hoe het jou als ouder kan ondersteunen om van deze uitspraken op de hoogte te zijn voordat je met je zorgverlener in gesprek gaat.

fabeltje-2.jpgKunstmatige zuigelingenvoeding is ooit ontwikkeld als medisch voedsel voor baby's die geen borstvoeding konden nemen als gevolg van ongelukkige omstandigheden zoals een overleden of ernstig zieke moeder. Tegenwoordig zet de kunstmatige zuigelingenvoedingsindustrie 20,2 miljard dollar per jaar om [2010]. We hebben Einstein niet nodig om te berekenen dat zeer veel meer moeders dan de twee procent die fysiek niet in staat is om hun kind borstvoeding te geven, hun kind voedt met kunstmatige zuigelingenvoeding in plaats van met moedermelk uit de eigen of andermans borsten.
Wat ging hier verkeerd?
De hebzuchtige kunstvoedingsindustrie zocht de mazen van de wet op. Hoe hebzuchtiger hoe strategischer en slinkser hun reclame-praktijken.
Dit artikel laat je perfect vijftien trucs zien van de kunstvoedingsindustrie. Het laat je ook perfect zien hoe hebzucht krachtiger is dan de zorg voor de gezondheid van onze kinderen.

Foto van de dag: Besluit om door te gaan #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-06://1 2020-07-06T16:03:03Z 2020-07-06T16:03:03Z Teun van vijf maanden vindt het drinken aan de borst tegenwoordig erg grappig. Steeds tussen drie slokken door, laat hij even los om te lachen! Hoewel het voeden en werken best een pittige combinatie is, ga ik ervoor om nog een poosje door te zetten! Bij mijn eerste kind was dit het moment om te besluiten te gaan afbouwen, nu besluit ik door te gaan! 
Isabelle Redactie

w20131215.JPG

Teun van vijf maanden vindt het drinken aan de borst tegenwoordig erg grappig. Steeds tussen drie slokken door, laat hij even los om te lachen! Hoewel het voeden en werken best een pittige combinatie is, ga ik ervoor om nog een poosje door te zetten! Bij mijn eerste kind was dit het moment om te besluiten te gaan afbouwen, nu besluit ik door te gaan!

Isabelle


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact