WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!

De Graphico BabyGroeicurve Online! In de groei van baby's die uitsluitend borstvoeding krijgen en baby's die kunstvoeding krijgen zit een merkbaar verschil. Om bij kind van 0-5 jaar de groei goed bij te kunnen houden, gebruik je de groeistandaard op basis van de groeigegevens van kinderen die wereldwijd de voeding kregen die voor hen bedoeld is: moedermelk dus. Dus maken wij voor de Graphico BabyGroeicurve Online gebruik van de WHO-groeistandaarden.

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de Groeicurve-Online. Staat je vraag, en dus ook het antwoord, er niet bij? Mail ons je vraag. Het kan even duren, maar je krijgt antwoord.


In 2006 zijn door de World Health Organisation (WHO) nieuwe groeicurven voor de groei van baby's en kinderen tot vijf jaar vrijgegeven. Deze groeicurven zijn voor het eerst gebaseerd op hoe een kind zou moeten groeien. Tijdens het onderzoek voor deze groeicurven is vast komen te staan dat kinderen overal ter wereld, met een gezonde start, op dezelfde manier groeien in lengte en gewicht.

kindjeadborst-6.jpg

De groeicurves die in Nederland op CB's en door kinderartsen worden gebruikt, zijn gebaseerd op de gegevens van landelijke groeionderzoeken die regelmatig in opdracht van de Nederlandse overheid, worden uitgevoerd door TNO. Vroeger sponsorde de kunstvoedingsindustrie deze onderzoeken openlijk. Hoe dat nu is, is onduidelijk.
De WHO gaat er van uit dat moedermelk de normale en optimale voeding is voor baby's en jonge kinderen. En daarom worden de groeipatronen van borstgevoede kinderen als het normale, standaard groeipatroon van mensenkinderen gezien. In dit artikel vind je informatie over hoe je deze nieuwe WHO-groeistandaarden interpreteert.

Dit is belangrijke informatie!
Lees het aandachtig door voordat je de online groeicurve met de WHO-groeistandaarden gebruikt.

Vrouwen die stoppen met borstvoeding, geven daarvoor het vaakst als reden op dat ze denken dat ze te weinig melk hebben. Dit is merkwaardig, omdat dit in 99 procent van de gevallen geen fysiologische werkelijkheid is. Zo luidt één van de conclusies van een TNO-onderzoek naar redenen om te stoppen met borstvoeding uit 1997/1998.

In 1997 wees grootschalig onderzoek van het WHO uit dat het tijd was om nieuwe normen te formuleren voor de groei van kinderen. Deze nieuwe normen beschrijven hoe kinderen verwacht worden te groeien en niet, zoals de oude statistieken, hoe kinderen groeien. Daarnaast kunnen deze nieuwe normen overal ter wereld gebruikt worden; ze zijn niet tijd- en plaatsgebonden, zoals veel van de toen geldende normen dat wel zijn.

De groei van baby's is sterk gekoppeld aan wat ze te eten krijgen. De voordelen van borstvoeding wat betreft voedingswaarde, ontwikkeling van het immuunsysteem en groei zijn bewezen. Borstvoeding is ook de natuurlijke standaard voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Moedermelk zorgt niet alleen voor een goede groei, maar bevordert ook nog de cognitieve ontwikkeling en de gezondheid op lange termijn. Genoeg redenen om borstgevoede baby's als uitgangspunt te nemen bij het opstellen van nieuwe groeicurven.

Slechte voeding, veroorzaakt tekorten in eiwitten of andere voedingstoffen. Dit door onevenwichtige of te grote hoeveelheden calorieën. Slechte voeding omvat zowel ondervoeding als overvoeding.
Ondervoeding ontstaat door structureel te weinig eten om in de natuurlijke behoefte te voorzien. Slechte inname van voedsel en slechte opname van de voedingsstoffen door het lichaam dragen hier ook aan bij. Ondervoeding leidt meestal tot gewichtsverlies en overvoeding wordt structureel meer gegeten dan het lichaam nodig heeft; dit leidt tot overgewicht en/of obesitas.

Als je met je baby naar het consultatiebureau gaat, wordt je kind iedere keer gewogen en gemeten en de waarden worden in de grafiek getekend. Zo wordt gekeken of je kind goed groeit. Maar, wat is dan een goede groei? Groeicurves geven de groei van grote groepen kinderen weer. Het gewicht en de lengte van deze kinderen zijn in een grafiek uitgezet. Afbeelding 1 is een voorbeeld van een groeicurve [1].

Foto van de dag: Overigens voornamelijk droog #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-13://1 2020-07-13T16:03:02Z 2020-07-13T16:03:02Z Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes. Marquerite Redactie

w20120121.jpg

Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes.
Marquerite


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact