banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Vingervoeden: film

vingerv.jpgVingervoeden is een techniek waarmee je je baby kunt voeden als hij nog niet in staat is de borst te pakken. Het risico op het ontstaan van tepel-speenverwarring is, als je op de juiste manier vingervoedt, klein. Als je met succes borstvoeding wilt geven, is het beter om het gebruik van spenen te vermijden tot je melkproductie goed op gang is. Vingervoeden doe je altijd in overleg en na instructie van je lactatiekundige. We laten hier twee filmpjes zien en geven er kort commentaar bij.

Vingervoeden is ontwikkeld als zuigtraining en kan uitstekend gedaan worden door ouders om de baby te voeden en de juiste techniek te leren tot de baby aan de borst is.

Vingervoeden doe je het liefst met een dikke vinger omdat daarmee het mondje wijder open gaat en het kindje minder de neiging heeft om met een zuinig mondje te gaan drinken, ook later aan de borst. Bij een dikkere vinger is de druk ook beter verdeeld over het hele stuk van het zachte gehemelte. Ook omdat een vinger erg hard is, harder dan de tepel of een speen, is het belangrijk dat de vinger dik is. In die zin zijn vaders beter in vingervoeden omdat ze in de regel dikkere vingers hebben. Wij zien dus liever niet dat er gevingervoed wordt met de pink.

Ook is het belangrijk dat de vinger 'aangeboden' wordt, beetje vergelijkbaar zoals de borst aangeboden wordt: dan kan de baby zelf de hap nemen. Het aanbieden is niet goed te zien op deze filmpjes.

Vooral bij het vingervoeden op de tweede film kun je goed zien hoe ver de pink in de mond gaat, namelijk bijna tot en met het tweede kootje en dat is goed.

Op het tweede filmpje kun je beter zien wat er gebeurt. Op het eerste filmpje kun je goed zien dat het kindje eerst droog zuigt als het ware om de toeschietreflex op te wekken en dan pas het spuitje erbij krijgt met de voeding.

Wel weer heel goed te zien is hoe de baby regelmatig even pauzeert en dat de persoon die de voeding geeft, dat accepteert en ook even wacht met voeding geven.

Op beide filmpjes is te zien dat de baby ligt. Een baby die meer rechtop gehouden wordt zit feitelijk in een betere houding!

Lees ook

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Hier ook: stereovoeden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-12-16://1 2018-12-16T17:03:02Z 2018-12-16T17:03:02Z Hoi, hier een foto van mij en mijn beste vriendin. Samen wandelen en dus ook samen voeden als de kids honger hebben. Groetjes Samantha Redactie

w20150827.jpg

Hoi, hier een foto van mij en mijn beste vriendin. Samen wandelen en dus ook samen voeden als de kids honger hebben.
Groetjes Samantha

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Tot eind 2018: gratis verzonden voor het lage 6% BTW tarief: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket
Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt