Wereldborstvoedingsweek 2020

De Wereldborstvoedingsweek (World Breastfeeding Week of WBW) wordt ieder jaar over de hele wereld georganiseerd van 1 -7 augustus. De hoofdorganisator is WABA, Wold Alliance for Breastfeeding Action.
Nederland houdt “Wereld” borstvoedingsweek elk jaar in week veertig, dit jaar van 28-09 t/m 04-10.

Rond 1991, is besloten dat er in Nederland niet in de Wereld Borstvoeding Week aandacht zou zijn voor borstvoeding maar dat in Nederland in week 40 Borstvoedingsweek gehouden zou worden. De belangrijkste argumenten hiervoor waren dat augustus in Nederland een vakantiemaand is en dat week 40 symbool staat voor de laatste week van de zwangerschap.
Prima natuurlijk om ons nationale feestje te organiseren, maar we zijn toch ook wereldburgers.

We gaan dus gewoon elk jaar twee borstvoedingsfeestjes vieren!

Het thema van 2020 is “Support Breastfeeding for a healthier planet” – ofwel “Ondersteun borstvoeding voor een gezondere planeet”. 

Op de website van worldbreastfeedingweek is meer informatie over de uitwerking van dit thema te vinden.

Zo is er een folder ontwikkeld waarin wordt uitgelegd hoe borstvoeding een positieve invloed kan hebben op een gezondere planeet zoals bijvoorbeeld:

  • Als er meer kinderen langer borstvoeding zouden krijgen zou het milieu veel minder belast worden. Het productieproces van kunstvoeding heeft een veel grotere CO2-voetafdruk dan het geven van borstvoeding.

Speelde het “groene” aspect van borstvoeding voor jou een reden om borstvoeding te gaan geven? Wat vind je van dit thema om het geven van borstvoeding te ondersteunen en te bevorderen?

Reageer op onze Facebook pagina. Discussieer mee en laat je stem horen

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden