WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!

medic-pillen6.jpgNeemt je kind onder de zes maanden maagzuurremmers of antibiotica, dan wordt daardoor de darmflora verstoort, waarmee de risico's op ontstaan van verschillende allergische aandoeningen in de eerste vijf levensjaren significant hoger worden. Retrospectief cohortonderzoek onder 792.130 kinderen laat dat zien. De kinderen werden gemiddeld 4,6 jaar gevolgd. Wel 17 procent van deze kinderen kreeg antibiotica en 10 procent de een of andere maagzuurremmer. Deze kinderen werden vergeleken met kinderen die geen medicatie kregen.

bv_allergenen.jpgOnderzoekers zeggen: Zwanger? Gewoon alles eten. Onderzoekers van het Boston Children's Hospital laten zien dat moeders via moedermelk hun kinderen beschermen tegen het ontstaan van voedselallergieën. We wisten het al, en op zijn minst vermoedden we het al. Maar nu is het voor het eerst dat er gericht onderzoek wordt gedaan naar het verband tussen het eten van allergenen en borstvoeding. 'Of zwangere vrouwen voedsel met allergenen moeten vermijden is al lang een heet hangijzer', zegt onderzoeker Michiko Oyoshi tegen Science Magazine.

allerg01.jpgMoedermelk geeft de beste bescherming tegen het ontstaan van allergische aandoeningen. Met andere woorden: moedermelk is de beste voeding om het risico op een allergie te verminderen of een allergie te voorkómen. Voor elk kind natuurlijk heel belangrijk, maar met name voor die kindjes die een vader, moeder, broertje of zusje hebben met een aangetoonde allergie. Met andere woorden: zes maanden exclusieve borstvoeding, je kindje krijgt dus uitsluitend moedermelk, beschermt tegen allergieën. Kunstmatige zuigelingenvoeding beschermt niet tegen het ontstaan van allergieën.

Als voedsel niet goed verdragen wordt noemen we dat tegenwoordig een voedselovergevoeligheid. De afgelopen jaren hebben de wetenschap en de medische wereld veel tests gedaan en informatie gekregen over voedselallergiëen. In 2005 is toen de Landelijke Standaard Voedselallergie bij zuigelingen gepubliceerd. Deze werd gebruikt op de consultatiebureaus voor zuigelingen, door de huisarts of door de diëtist. In 2012 kwam de Richtlijn JGZ en voedselovergevoeligheid. Het verschijnsel allergie is nog altijd niet goed verklaard. Steeds weer ontwikkelen zich nieuwe inzichten en ideeën. En er is nog altijd veel onduidelijkheid over het ontstaan en de klachten van een allergie in het lichaam. Een diëtist werkt op een wetenschappelijke basis, dus met alles wat tot nu toe bewezen kan worden.

Aanleiding voor publicatie van dit verhaal is de publicatie van een incompleet mediabericht: 'Vaker notenallergie na uitsluitend borstvoeding'. Dit onderzoek uit Australië zou uitwijzen dat het exclusief borstvoeding geven, dat wil zeggen zonder bijvoeding de eerste zes maanden, de kans op het krijgen van een notenallergie vergroot. Zou dit betekenen dat vrouwen beter géén borstvoeding meer kunnen geven? Of dat bijvoeding al heel vroeg nodig is? Hoe moeten we dit onderzoek nu zien? We doen een poging het onderzoek en het fenomeen pinda-allergie in relatie tot borstvoeding te doorgronden.

nwsbrcht-vastvoedsel-a.jpgOnderzoekers van de Universiteit Maastricht onderzochten de relatie tussen de eerste introductie van koemelk[producten] en ander vast voedsel en het voorkomen van atopic eczeem en andere allergische reacties bij kinderen onder de twee jaar.
De pers, waaronder Trouw, reageerde met artikelen waarin gesteld wordt dat baby's enkele maanden na hun geboorte naast borstvoeding ook koemelk en vast voedsel zouden moeten krijgen. De pers reageert hier mee tedentieus en trekt voorbarige en onjuiste conclusies.

Foto van de dag: Besluit om door te gaan #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-06://1 2020-07-06T16:03:03Z 2020-07-06T16:03:03Z Teun van vijf maanden vindt het drinken aan de borst tegenwoordig erg grappig. Steeds tussen drie slokken door, laat hij even los om te lachen! Hoewel het voeden en werken best een pittige combinatie is, ga ik ervoor om nog een poosje door te zetten! Bij mijn eerste kind was dit het moment om te besluiten te gaan afbouwen, nu besluit ik door te gaan! 
Isabelle Redactie

w20131215.JPG

Teun van vijf maanden vindt het drinken aan de borst tegenwoordig erg grappig. Steeds tussen drie slokken door, laat hij even los om te lachen! Hoewel het voeden en werken best een pittige combinatie is, ga ik ervoor om nog een poosje door te zetten! Bij mijn eerste kind was dit het moment om te besluiten te gaan afbouwen, nu besluit ik door te gaan!

Isabelle


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact