WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Gewoon alles eten als je zwanger bent

bv_allergenen.jpgOnderzoekers zeggen: Zwanger? Gewoon alles eten. Onderzoekers van het Boston Children's Hospital laten zien dat moeders via moedermelk hun kinderen beschermen tegen het ontstaan van voedselallergieën. We wisten het al, en op zijn minst vermoedden we het al. Maar nu is het voor het eerst dat er gericht onderzoek wordt gedaan naar het verband tussen het eten van allergenen en borstvoeding. 'Of zwangere vrouwen voedsel met allergenen moeten vermijden is al lang een heet hangijzer', zegt onderzoeker Michiko Oyoshi tegen Science Magazine.

Tegenstrijdige resultaten

Eerdere onderzoeken leidden tot tegenstrijdige resultaten, zegt Oyoshi. 'Dat komt omdat het moeilijk is om na te gaan op welk moment een baby in aanraking komt met een bepaald soort eten.'

Zwangere muizen die allergie-veroorzakend voedsel aten, zoals ei en pinda's, geven beschermende antistoffen door aan hun jongen via de moedermelk. Die antistoffen zorgden er bij de jongen vervolgens voor dat hun immuunsysteem bestand is tegen de allergenen.

Ook bij mensen?

De moedermelk met antistoffen gaven de onderzoekers ook aan jongen van muizen die niet tijdens de zwangerschap allergenen hadden gegeten. Ook bij die jonge muizen blijkt de melk ervoor te zorgen dat zij beter bestand zijn tegen allergenen.

Of het bij mensen ook zo werkt? Dat keihard stellen durven we nog niet. Een eerste studie suggereert dat het wel zo is, zegt Oyoshi. Zij en haar team doen nu een vergelijkbaar onderzoek bij mensen.

Oyoshi zegt dat het tijdens de zwangerschap eten van voedsel met allergenen geen garantie is voor een gezond, allergievrij kind. De interacties tussen genetische aanleg en invloed van de omgeving zijn zodanig ingewikkeld, dat we onmogelijk kunnen zeggen: 'dit dieet moet je volgen' of 'dit moet je doen' om ervoor te zorgen dat een kind vrij blijft van allergieën.'

Lees ook

Alles op deze site over voeding en allergie
Alles op deze site over immunologie bij borstvoeding

Bron

Breast Milk Found To Protect Against Food Allergy

Foto overgenomen uit

Breast Milk Found To Protect Against Food Allergy

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Al weer 19 maanden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-07-23://1 2019-07-23T16:03:02Z 2019-07-23T16:03:02Z Ruim 19 maand, en nog steeds zo verliefd op mijn mannetje die voor het slapen gaan nog altijd geniet! En 's nachts natuurlijk ook nog, al houdt hij ook van lekker bij mama slapen. Ida Redactie

w20150801.jpg

Ruim 19 maand, en nog steeds zo verliefd op mijn mannetje die voor het slapen gaan nog altijd geniet! En 's nachts natuurlijk ook nog, al houdt hij ook van lekker bij mama slapen.
Ida


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact