banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
FAQ 14: Wanneer vervangt de bijvoeding een melkvoeding?

Je kind geeft het zelf aan

Als je hem/haar zelf het tempo laat bepalen. Je zal vanzelf merken dat de interesse voor een bepaalde voeding over gaat, bijvoorbeeld doordat ze liever het vaste voedsel heeft, of doordat ze liever gaat spelen.
Het tijdstip verschilt per kind, bij sommige kindjes kan het lang duren. Wanneer je kind nog veel interesse en voldoening haalt uit de borst, lekker geven!

Het kan zijn dat je zelf een voeding wilt afbouwen. Dan kun je die vervangen door de bijvoeding.
Amelie: "Zelf heb ik toch wel gestreefd naar het minderen van de borstvoeding. Ik heb met zeven maanden een BV vervangen door yoghurt, zo kon ik een keer minder kolven op het werk."

Handige tip!

Zo verliep het geleidelijk bij Miranda en haar dochter Rosanne: "In het begin kreeg Rosanne tussen twee voedingen fruit o.i.d. aangeboden. Na een paar weken uitproberen verschoof het naar het aanbieden van fruit direct na de borstvoeding. En weer een paar weken later kreeg ze eerst de bijvoeding en daarna de borstvoeding. Na verloop van tijd zijn we de eetmomenten aan die van ons geen koppelen, zodat we samen zaten te eten."

Met dank aan

  • Femke mv Mette, Amelie mv Bauke, Daniëlle, mv Freek en Miranda mv Rosanne.

Samengesteld door

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Compliment voor nu 18 maanden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-10-18://1 2018-10-18T18:03:02Z 2018-10-18T18:03:02Z Hierbij een foto van Jake, inmiddels bijna achttien maanden en aan de borst. Ik ben toen Jake vier maanden was gescheiden en ondanks de weekend- en vakantieregeling geef ik nog steeds borst. Groetjes Jake en Olga Redactie

w20140213.jpg

Hierbij een foto van Jake, inmiddels bijna achttien maanden en aan de borst. Ik ben toen Jake vier maanden was gescheiden en ondanks de weekend- en vakantieregeling geef ik nog steeds borst.
Groetjes Jake en Olga

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
9e druk: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten
Het Nieuwe Borstvoeding Boek, geschreven door Gonneke & Stefan
meer info