banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Kijk hoe Onin leert eten

onin-1.jpgOnin is een jaar en we laten hier de filmpjes zien van hoe Onin leert eten. Kijk hoe Onin geniet! Scroll helemaal naar beneden.

In december 2007 kregen wij, Stijn en Legien, onze eerste: een prachtige zoon Onin Samuel. Met Javaans-Nederlands bloed en twee lekkerbekken als ouders is het voor ons duidelijk dat eten een belangrijke plek in zijn leven krijgt.

Op zoek naar baby-eet-informatie komen wij de stukjes-eten methode tegen. Daar worden we enthousiast voor en zo komen we terecht bij Eten voor de Kleintjes. We volgen de ontwikkelingen van Onin op de voet, met de videocamera in de aanslag.

onin-2.jpgOnze ervaring is enkel positief en de gepureerde prakjes die Onin in de laatste maanden heeft gekregen zijn op de vingers van een hand te tellen. Vanaf de zesde maand introduceerden wij, naast moedermelk, groenten en fruit aan de hand van de richtlijnen uit het boek.
Onin eet goed, geniet van het eten en leert smaken te herkennen. Onin had vanaf het begin plezier in het eten en heeft slechts drie keer in drie maanden wat uitgespuugd, waarna hij weer vrolijk door at.

onin-5.jpgDe voordelen die in het boek beschreven worden en herkennen wij goed. Ze zijn voor ons drieledig:

  • Onin traint oog-handcoördinatie en krijgt een directe beloning, namelijk lekker eten, bij succes.
  • Onin kan zelf de hoeveelheid bepalen die hij eet: als hij honger heeft eet hij veel en anders wat minder.
  • Onin leert diverse smaken en producten herkennen en leert van jongs af aan eten herkennen en zijn eigen smaak ontwikkelen.

Wij zijn heel gelukkig met de aanpak en als dank voor de schrijver van het boek én om andere ouders te informeren hebben wij, Stijn en Legien, een aantal filmpjes van Onin gemaakt.

onin-4.jpg

Lees ook

Copyright

© Kenniscentrum Borstvoeding | Kleintjesconsult | Op dit artikel rust copyright

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Is die van jou ook een kletskous? #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-01-18://1 2019-01-18T17:03:02Z 2019-01-18T17:03:02Z Nog een leuke foto van Arne, hij is nu bijna vijf maanden en neemt graag even pauze voor een babbeltje of een lieve lach. Groetjes, Sofie Redactie

w20160608.JPG

Nog een leuke foto van Arne, hij is nu bijna vijf maanden en neemt graag even pauze voor een babbeltje of een lieve lach. Groetjes, Sofie

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt
Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Gratis verzending: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Horigen MovePakket: bespaar € 25,00