banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Kijk hoe Onin leert eten

onin-1.jpgOnin is een jaar en we laten hier de filmpjes zien van hoe Onin leert eten. Kijk hoe Onin geniet! Scroll helemaal naar beneden.

In december 2007 kregen wij, Stijn en Legien, onze eerste: een prachtige zoon Onin Samuel. Met Javaans-Nederlands bloed en twee lekkerbekken als ouders is het voor ons duidelijk dat eten een belangrijke plek in zijn leven krijgt.

Op zoek naar baby-eet-informatie komen wij de stukjes-eten methode tegen. Daar worden we enthousiast voor en zo komen we terecht bij Eten voor de Kleintjes. We volgen de ontwikkelingen van Onin op de voet, met de videocamera in de aanslag.

onin-2.jpgOnze ervaring is enkel positief en de gepureerde prakjes die Onin in de laatste maanden heeft gekregen zijn op de vingers van een hand te tellen. Vanaf de zesde maand introduceerden wij, naast moedermelk, groenten en fruit aan de hand van de richtlijnen uit het boek.
Onin eet goed, geniet van het eten en leert smaken te herkennen. Onin had vanaf het begin plezier in het eten en heeft slechts drie keer in drie maanden wat uitgespuugd, waarna hij weer vrolijk door at.

onin-5.jpgDe voordelen die in het boek beschreven worden en herkennen wij goed. Ze zijn voor ons drieledig:

  • Onin traint oog-handcoördinatie en krijgt een directe beloning, namelijk lekker eten, bij succes.
  • Onin kan zelf de hoeveelheid bepalen die hij eet: als hij honger heeft eet hij veel en anders wat minder.
  • Onin leert diverse smaken en producten herkennen en leert van jongs af aan eten herkennen en zijn eigen smaak ontwikkelen.

Wij zijn heel gelukkig met de aanpak en als dank voor de schrijver van het boek én om andere ouders te informeren hebben wij, Stijn en Legien, een aantal filmpjes van Onin gemaakt.

onin-4.jpg

Lees ook

Copyright

© Kenniscentrum Borstvoeding | Kleintjesconsult | Op dit artikel rust copyright

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Paar foto's #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-11-12://1 2018-11-12T19:03:03Z 2018-11-12T19:03:03Z Een dubbel gevoel. Nu al? Ze is nog maar net één jaar. Jasmijn weigert sinds een paar dagen de borst. Ze koppelt los en draait weg van de borst. Zou het nu dan echt klaar zijn? We zullen zien waar het schip strandt. Maar zojuist toen je nog wel even lekker lag te drinken heb ik toch een paar foto's gemaakt. Als het wel klaar is, dan kan ik in elk geval nog terug kijken naar de momenten waar je ligt te drinken terwijl je mama vasthoudt en geborgenheid zoekt en krijgt.
 Groetjes Manuela Redactie

w20140509.JPG

Een dubbel gevoel. Nu al? Ze is nog maar net één jaar. Jasmijn weigert sinds een paar dagen de borst. Ze koppelt los en draait weg van de borst. Zou het nu dan echt klaar zijn? We zullen zien waar het schip strandt. Maar zojuist toen je nog wel even lekker lag te drinken heb ik toch een paar foto's gemaakt. Als het wel klaar is, dan kan ik in elk geval nog terug kijken naar de momenten waar je ligt te drinken terwijl je mama vasthoudt en geborgenheid zoekt en krijgt.

Groetjes Manuela

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Het Nieuwe Borstvoeding Boek, geschreven door Gonneke & Stefan
Bestel nu! Voor eind november in huis: Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket