Voedselintroductieschema vanaf zes maanden

kleintjesmethode-2019.jpg

Bekijk, download of print het voedselintroductieschema

Wil je de PDF openen op je mobiel? Installeer een PDF-lezer! Lukt het daarmee niet? Klik dan op de drie puntjes, kopieer de link en plak dan wel open die in je internet browser.

Dit voedselintroductieschema is bedoeld voor gezonde kinderen vanaf de leeftijd van zes maanden. Het geeft je een idee in welke volgorde je verschillende voedingsmiddelen kunt introduceren. Het biedt je houvast bij de keuzes die je maakt.
Het is een advies, het zijn tips! Het laat je zien wat kinderen kunnen eten en doorgaans op een bepaalde leeftijd goed verdragen. Het zegt niet wat en hoeveel een kind ‘˜moet‘™ eten; het is een rustig, kindvriendelijk schema. Drinkt jouw kind bij jou aan de borst? Dan heeft het gebruik van dit schema het voordeel dat het langer voeden aan de borst niet in de weg staat: de borstvoeding blijft ook al eet je baby er vast voedsel bij.

Drinkt jouw kind een combinatie van moedermelk en kunstvoeding, of drinkt hij uitsluitend zijn voedingen met de fles? Ook dan biedt dit voedsel- introductieschema houvast bij de keuzes die je zult gaan maken.
Het is bovendien voor alle kinderen een allergievriendelijk advies omdat de introductie van allergene voedingsmiddelen geleidelijk en volgens nieuwe inzichten gaat: niet te vroeg én niet te laat. Je geeft je kindje de tijd om te wennen aan ander eten. En daarom gaat het vaak dan juist zo vanzelf en zonder echte problemen.

De verantwoording en uitgebreide achtergrondinformatie vind je in Eten voor de Kleintjes, kleintjes van 0-4 leren zelf eten, Stefan Kleintjes, Kinderdiëtist en Lactatiekundige Groningen-Bedum; 10e druk 2019.
Raadpleeg de artikelen met informatie over alle aspecten van kindervoeding en lees vooral het boek Eten voor de Kleintjes, kleintjes van 0-4 leren zelfstandig eten van kinderdiëtist Stefan Kleintjes. In Voedselallergie bij zuigelingen vind je de meest recente inzichten op het gebied van voedselallergie.

Tip: Geef dit schema aan het kinderdagverblijf of aan de oppas. Vul de naam en geboortedatum van je kind en je eigen gegevens in. Je kan je specifieke wensen of eigenaardigheden van jouw kindje er zelf bij schrijven.

Bekijk, download of print het voedselintroductieschema

Wil je de PDF openen op je mobiel? Installeer een PDF-lezer! Lukt het daarmee niet? Klik dan op de drie puntjes, kopieer de link en plak dan wel open die in je internet browser.

Look here for the

Lees ook

Copyright

© | Op dit artikel rust copyright | StefanKleintjes |

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden