WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Eru Kids smeerkaas schoolvoorbeeld misleidende kindermarketing

smeerkaas.pngEru Kids smeerkaas is ongeschikt voor kinderen vanaf zes maanden. Eru zet een vrolijke muis, spelletjes en commercials, maar ook sponsoring van het Nationale Schoolontbijt in om kinderen te lokken en gebruikt twijfelachtige claims om ouders over de streep trekken. In werkelijkheid is Eru smeerkaas veel en veel te zout, is de minder-vetclaim niet relevant voor kleine kinderen en bevat het te veel E-nummers, inclusief antibiotica.
Kenniscentrum Borstvoeding is al jaren van mening dat smeerkaas heel erg foute voeding is voor kleine kinderen.
Zie de FAQ#20 en het befaamde voedselintroductieschema.

Doe mee met de e-mail actie!

Exploderende budgetten voor kindermarketing

Foodwatch stelt: Er zijn voldoende redenen om ons zorgen te maken over de gezondheid van een groot deel van onze kinderen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat Eru de nieren van kinderen vanaf zes maanden bestookt met veel te veel zout. Dit is een schoolvoorbeeld van de manier waarop de voedingsindustrie zich met exploderende marketingbudgetten richt op reclame voor kinderen. Dat leidt tot het van jongs af aan eten van slechte voeding en kan op termijn schadelijk zijn voor de gezondheid. Foodwatch wil daar samen met ouders een einde aan maken.

Veel te zout, te weinig vet, twijfelachtig calcium

Eru smeerkaas bevat meer zout dan normale en zelfs twee maal zoveel als 30+ kaas. Veel te veel voor de nieren van kleine kinderen. De claim dat Eru weinig vet (12%) bevat is leuk voor ouders, maar jonge kinderen hebben juist meer vet nodig dan volwassenen. De aanprijzing dat de smeerkaas calcium bevat is misleidend omdat dit schijnbaar niet meer van nature in de kaas aanwezig was, maar in de vorm van calciumfosfaat is toegevoegd. Gunstig voor de producent omdat de kaas niet klontert en langer houdbaar is. Maar onbekend is hoeveel van dat calcium uiteindelijk in het lichaam wordt opgenomen.

Antibioticum en valse versheid

Vier van de acht ingrediënten van Eru zijn E-nummers. Een daarvan is een natuurlijk antibioticum, dat wordt gebruikt om de smeerkaas langer houdbaar te maken. Toch probeert Eru ouders wijs te maken dat zijn product 'vers' is, door het, volkomen onnodig, alleen in de koelvakken van supermarkten aan te bieden. Bovendien is het de vraag of dergelijke antibiotica aan (kinder)voeding moeten worden toegevoegd.

Misleidende kindermarketing

Sterk stijgende marketingbudgetten gericht op kinderen prijzen voor het overgrote deel ongezonde producten aan. Eru KIDS is hier een treurig voorbeeld van. De onderzoeksresultaten weerhouden Eru er niet van zijn smeerkaas aan te prijzen als 'speciaal geschikt voor kinderen vanaf zes maanden'. De vrolijke muis Jimmy is voor jonge kinderen het lokkertje. Bekend is dat jonge kinderen veel invloed hebben op het koopgedrag van hun ouders. Dat, terwijl kinderen onder de acht jaar het verschil tussen reclame en informatie nog niet kennen. Eru wil daar optimaal gebruik van maken. Het richt zijn marketing op scholen en kinderdagverblijven door de sponsoring van het Nationaal Schoolontbijt. Het gevolg daarvan is dat er in de klas en op de crèche al jarenlang massaal veel te zoute smeerkaas op boterhammen wordt gesmeerd.

Oproep

Foodwatch roept ouders en andere consumenten op Eru via een e-mail te vragen voortaan echt gezonde producten voor onze kinderen te verkopen en te stoppen met deze misleidende marketingpraktijken.
Foodwatch is een onafhankelijke non-profit consumentenorganisatie, die actief is in Nederland en Duitsland. Foodwatch ontvangt geen geld van overheden of van de levensmiddelenindustrie.

Lees ook

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Overigens voornamelijk droog #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-13://1 2020-07-13T16:03:02Z 2020-07-13T16:03:02Z Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes. Marquerite Redactie

w20120121.jpg

Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes.
Marquerite


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact