WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Borstvoedingsboekje

boek_bvboekje.jpgDit boekje van Kirstin en Fidessa is een liefdevol boekje over borstvoeding. Ik citeer: 'Borstvoeding geven is voeden met een plusje erachter, waarbij zowel fysiek als emotioneel een band wordt gesmeed tussen moeder en kind (…). De momenten met je drinkende baby'tje in jouw armen of naast je op bed, buik tegen buikje, behoren waarschijnlijk tot de meest innige die jij samen met je kind zult hebben.'

Dit boekje is geen handboek borstvoeding. Het is een soort planner, 'n tikkeltje ouderwets, want op papier, maar juist daarom ook wel weer geestig. Een hebbedingetje.
Er is in de planner ruimte voor de eerste 100 dagen en wel voor 12 voedingen per dag. Zo kun je allerlei zaken bijhouden, later teruglezen en nog weer veel later aan je zoon of dochter, wanneer zij definitief het ouderlijk huis verlaat, overhandigen. Zakdoekje bij de hand.
Nu nog niet teveel aan denken! Het is pas jaren later zover.

Zaken die je kunt bijhouden zijn 'de borst die je kind als laatste pakte', 'verschoonbeurten', 'kolfsessies', 'slaapjes', 'oefenflessen', enzovoorts. Belangrijk? Leuk? Ja. Belangrijk? Nee! Houd je baby vooral bij je in de buurt, dan kun je zijn lichaamstaal lezen en zijn gedrag letterlijk ervaren en hem daar naar laten handelen. Dan komt het vanzelf goed. Ben er, voor je kind.

Verder vind je in dit boekje enkele basisweetjes over het voeden van je kind aan je eigen borst, tips voor inspiratie en zaken om deze eerste periode te verlichten.

Erg fijn allemaal. Schrijfsters hanteren een vlotte, gemakkelijke taal. Zo noemen ze colostrum: 'beginmelk'. Geweldig toch?
En… niet geheel onbelangrijk: inhoudelijk is het allemaal heel redelijk OK. En verrassend, zoals de tips voor mindful mama zijn.

  • Auteurs: Kirstin Hanssen en Fidessa Docters van Leeuwen
  • ISBN: 978 90 825334 0 8
  • Prijs: € 12,99
  • Uitgever: Lightstyle Creations Duivendrecht
  • Te bestellen bij Lightstyle Creations
  • Of via Andere verkooppunten
Foto van de dag: Andreas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-04-07://1 2020-04-07T16:03:02Z 2020-04-07T16:03:02Z Op 2 april is Andreas geboren. Onze oudste, Joris, (van januari 2008) is heel de zwangerschap door blijven drinken en is voorlopig nog niet van plan daarmee te stoppen. Dus ben ik tandemmama geworden. Meestal drinken ze apart, maar als ze samen drinken aait Joris Andreas over zijn hoofd of pakt hij zijn handje. Zo lief! Een ander voordeel voor mij was dat ik niet hoefde te kolven voor Andreas is er altijd genoeg en hij groeit er goed op. En Joris blijft zijn portie antistoffen meekrijgen. Groetjes, Jozien Redactie

W20100708.jpg

Op 2 april is Andreas geboren. Onze oudste, Joris, (van januari 2008) is heel de zwangerschap door blijven drinken en is voorlopig nog niet van plan daarmee te stoppen. Dus ben ik tandemmama geworden. Meestal drinken ze apart, maar als ze samen drinken aait Joris Andreas over zijn hoofd of pakt hij zijn handje. Zo lief! Een ander voordeel voor mij was dat ik niet hoefde te kolven voor Andreas is er altijd genoeg en hij groeit er goed op. En Joris blijft zijn portie antistoffen meekrijgen. Groetjes, Jozien


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact