banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Borstvoeding geven doe je zo

boek_bvdoejezo.jpgDit boekje is vooral een fijn boekje omdat het over borstvoeding zo gewoon doet. Dat geeft de lezer moed. Je kind voeden aan de borst is geen ziekte en is niet bijzonder. In cultureel opzicht misschien wel, maar van uit het zoogdier-zijn, natuurlijk niet.
Schrijfster heeft 13 jaar persoonlijke ervaring en heeft er duidelijk plezier aan beleefd dat haar kidneren zich aan haar borst gevoed hebben. Dat straalt er vanaf, en daarom is het een bemoedigend boekje. Vast en zeker vooral voor nieuwe moeders, die zich willen inlezen op het thema borstvoeding en er zo mee vertrouwd kunnen raken.

Echter het wringt hier en daar ook. Vooral omdat de informatie te simpel is. Vertrouwen in kraamhulpen en artsen als oplossing geven bij borstvoedingsvragen… Het is een veilig antwoord. Maar helaas, de goede niet te na gesproken, bij heel erg veel gezondheidswerkers is geen goede kennis aanwezig over zoiets normaals als borstvoeding. Zo ook bij medicatie en borstvoeding: noemen dat het vaak erg meevalt en dat de borstvoeding staken lang niet altijd nodig is, prima. Maar vervolgens de moeder naar haar arts verwijzen, is een te eenvoudige voorstelling van zaken. Een verwijzing naar de pagina Welk medicijn mag bij borstvoeding? en naar de op dit thema gespecialiseerde lactatiekundigen, was een betere handreiking geweest.

Kortom: Borstvoeding doe je zo is een fijn boekje omdat het over borstvoeding zo gewoon doet. In het geheel niet onbelangrijk. Een handboekje is het helaas niet, omdat het hier en daar wringt, waar het niet zo mogen wringen. Er zou veel duidelijker gewezen moeten worden op de inzet van de echte professionals, zoals daar zijn de lactatiekundigen en Kenniscentrum Borstvoeding.

  • Auteur: Debby Mendelsohn
  • ISBN: 9789462501157
  • Pagina's: 96
  • Uitgever: Forte

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Gelukkig nieuwjaar! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-12-14://1 2018-12-14T17:03:04Z 2018-12-14T17:03:04Z Hallo Stefan, deze foto heeft mijn man gemaakt en bewerkt op 1 januari 2012. Gelukkig nieuwjaar! Dat maar veel vrouwen en kindjes ook in 2012 mogen genieten van dit soort mooie momenten! Groeten, Daniël, Marlinda en Angie @MarlindaBaan Redactie

w20120125.jpg

Hallo Stefan, deze foto heeft mijn man gemaakt en bewerkt op 1 januari 2012. Gelukkig nieuwjaar! Dat maar veel vrouwen en kindjes ook in 2012 mogen genieten van dit soort mooie momenten!
Groeten, Daniël, Marlinda en Angie
@MarlindaBaan

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Tot eind 2018: gratis verzonden voor het lage 6% BTW tarief: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket
Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt