banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Borstvoeding geven doe je zo

boek_bvdoejezo.jpgDit boekje is vooral een fijn boekje omdat het over borstvoeding zo gewoon doet. Dat geeft de lezer moed. Je kind voeden aan de borst is geen ziekte en is niet bijzonder. In cultureel opzicht misschien wel, maar van uit het zoogdier-zijn, natuurlijk niet.
Schrijfster heeft 13 jaar persoonlijke ervaring en heeft er duidelijk plezier aan beleefd dat haar kidneren zich aan haar borst gevoed hebben. Dat straalt er vanaf, en daarom is het een bemoedigend boekje. Vast en zeker vooral voor nieuwe moeders, die zich willen inlezen op het thema borstvoeding en er zo mee vertrouwd kunnen raken.

Echter het wringt hier en daar ook. Vooral omdat de informatie te simpel is. Vertrouwen in kraamhulpen en artsen als oplossing geven bij borstvoedingsvragen… Het is een veilig antwoord. Maar helaas, de goede niet te na gesproken, bij heel erg veel gezondheidswerkers is geen goede kennis aanwezig over zoiets normaals als borstvoeding. Zo ook bij medicatie en borstvoeding: noemen dat het vaak erg meevalt en dat de borstvoeding staken lang niet altijd nodig is, prima. Maar vervolgens de moeder naar haar arts verwijzen, is een te eenvoudige voorstelling van zaken. Een verwijzing naar de pagina Welk medicijn mag bij borstvoeding? en naar de op dit thema gespecialiseerde lactatiekundigen, was een betere handreiking geweest.

Kortom: Borstvoeding doe je zo is een fijn boekje omdat het over borstvoeding zo gewoon doet. In het geheel niet onbelangrijk. Een handboekje is het helaas niet, omdat het hier en daar wringt, waar het niet zo mogen wringen. Er zou veel duidelijker gewezen moeten worden op de inzet van de echte professionals, zoals daar zijn de lactatiekundigen en Kenniscentrum Borstvoeding.

  • Auteur: Debby Mendelsohn
  • ISBN: 9789462501157
  • Pagina's: 96
  • Uitgever: Forte

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: Veel gebeurd #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-10-17://1 2018-10-17T18:03:02Z 2018-10-17T18:03:02Z Dit is mijn lieve zoon Lenz van 3 juni 2015. Hij heeft al heel wat meegemaakt. Drie weken te vroeg geboren maar de dag erna lekker naar huis. Na 5 dgn opgenomen met geelzucht. Na 4 dgn eindelijk naar huis, maar 2 dgn later weer bij de EHBO vanwege de hielprik die 2x afwijkend was op de schildklier. Heel wat prikjes verder, bleek toch alles in orde te zijn. Gelukkig drinkt Lenz vanaf het eerste moment heel goed en krachtig bij mama. Grote zus Lynn, (11 juli 2013) dronk 19 mnd bij mama en hopelijk gaat Lenz dit ook doen. Redactie

w20151124.jpg

Dit is mijn lieve zoon Lenz van 3 juni 2015. Hij heeft al heel wat meegemaakt. Drie weken te vroeg geboren maar de dag erna lekker naar huis. Na 5 dgn opgenomen met geelzucht. Na 4 dgn eindelijk naar huis, maar 2 dgn later weer bij de EHBO vanwege de hielprik die 2x afwijkend was op de schildklier. Heel wat prikjes verder, bleek toch alles in orde te zijn. Gelukkig drinkt Lenz vanaf het eerste moment heel goed en krachtig bij mama. Grote zus Lynn, (11 juli 2013) dronk 19 mnd bij mama en hopelijk gaat Lenz dit ook doen. Iris

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
9e druk: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten
Het Nieuwe Borstvoeding Boek, geschreven door Gonneke & Stefan
meer info