WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Nederland stopt! Met roken

boek-stoptroken.jpgStoppen met de borstvoeding omdat je rookt is niet zo'n goede keuze omdat een kind van rokende ouders dat geen borstvoeding krijgt nog slechter af is. Roken brengt grote gezondheidsrisico's mee voor jezelf en je baby. Hoe meer je rookt, hoe groter de risico's. Baby's die met de moedermelk of via de lucht nicotine binnenkrijgen krijgen krampjes en zijn onrustig aan de borst. Ook worden je melkproductie en de toeschietreflex minder door de nicotine. Er is een aantoonbare relatie tussen gezondheidsklachten van de baby en het rookgedrag van ouders. Roken verhoogt de kans op wiegendood tijdens het eerste levensjaar, astma, longontsteking en bronchitis. Stop met roken of probeer het te beperken en rook niet tijdens of vlak voor een borstvoeding. Rook in ieder geval nooit in huis, maar altijd buiten.

Nederland stopt! Met roken is hét handboek om te willen stoppen met roken. Wie echt wil, kan stoppen, zo luidt het motto van het boek. Dat is dit jaar extra actueel, aangezien de horeca op 1 juli 2008 rookvrij werd. Heerlijk, eindelijk kun je zonder gevaar voor eigen leven en dat van je kind borstvoeding geven in het café. Dit boek maakt duidelijk wat het oplevert om te stoppen, maar ook wat het kost om door te gaan. De auteurs, twee longartsen, bekend van de tv-serie Onder Specialisten, stellen dat er niet één methode is die bij iedereen werkt, maar dat ieder zijn of haar eigen methode moet kiezen.
Mythen worden ontzenuwd, de strategie van de tabaksindustrie wordt ontmaskerd. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dat geldt voor de gezondheidsrisico's, maar ook voor de beschreven methoden om te stoppen.

Kijk verder op Nederland stopt! Met roken

  • Auteurs: Pauline Dekker en Wanda de Kanter-Koppenol
  • ISBN: 9789072219329
  • Uitgeverij: Thoeris
  • Bestel bij Bol.com, klik op de banner!
    buttonpartner.gif
Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact