WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Ankertjes

"Je geeft toch zeker geen borstvoeding meer?" Mijn collega kijkt me met een vies gezicht aan. Wat zal ik zeggen? De waarheid? Of zal ik me er met een leugentje vanaf maken? Ik knik voorzichtig. Ze trekt een wenkbrauw op.

"Maar toch niet vaak meer?" is haar volgende vraag. Weer sta ik voor een dilemma. Zal ik haar vertellen dat mijn anderhalf jaar oude dreumes 's avonds en 's nachts net zo vaak drinkt als een pasgeboren baby in een heel etmaal? Of zal ik de werkelijkheid wat verdraaien? Ik kies voor een vaag antwoord: "Een paar keer."

Haar gezicht spreekt boekdelen, ze vindt het duidelijk helemaal niks. Zelf heeft ze nooit kunnen genieten van het geven van de borst. Haar zoontje krijste vanaf de geboorte aan een stuk door en was niet stil te krijgen. Bovendien lukte het haar niet om het mannetje aan de borst te krijgen. Gewapend met een kolf begon ze vol goede moed de nodige voedingen voor haar zoontje bij elkaar te sprokkelen. Dat viel haar echter vies tegen: nachtelijke kolfpartijen terwijl haar vriend rustig lag te snurken, magere opbrengsten en een kindje dat maar ontevreden bleef.

Toen de wijkverpleegkundige haar bovendien mededeelde dat haar ventje zo huilde omdat hij honger had en ze hem beter flinke flessen kunstvoeding kon geven, was het gedaan met de borstvoeding. Niet dat de kunstvoeding voor enige verbetering zorgde, maar ze was blij dat ze de kolf achter slot en grendel kon stoppen.

Voor Puck en mij daarentegen is de borst altijd vanzelfsprekend geweest. En nu ze anderhalf is, zijn die borstvoedingsmomenten nog steeds zo waardevol, het zijn een soort ankertjes in ons drukke bestaan. Ik ben druk in mijn rol als moeder, werkende vrouw en vriendin, Puck is druk met het ontdekken van de wereld en haar razendsnelle ontwikkeling. Tijdens het voeden liggen we samen even stil, deinen onze lichamen en gedachten zachtjes op en neer op het ritme van Pucks geklok. Ik geniet van haar geconcentreerde koppie, de lome blik in haar ogen, voel de ontspanning die zich langzaam meester maakt van mijn lichaam...

Een gelukzalige glimlach verschijnt op mijn gezicht en ik zie dat mijn collega haar laatste woorden inslikt. Wat had ze nog willen vragen? Is het diezelfde vraag die veel mensen mij vroeg of laat stellen: hoe lang ben je van plan daar nog mee door te gaan? In gedachten formuleer ik mijn antwoord: nog heel erg lang.

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact