WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Naar Aruba! Voor het borstvoedingwerk

aruba02.jpgIn het vliegtuig, richting Aruba. Ik ben uitgenodigd door de lokale Arubaanse borstvoedingvereniging Pro Lechi Mama (PLM). Op Aruba wordt, met name door de PLM, flink gewerkt aan het verbeteren van de condities voor moeders om borstvoeding te kunnen geven.

Onderzoek laat zien dat exclusieve borstvoeding in Aruba in 2002 amper bestaat: ongeveer 10% begon toen exclusief. Met zes maanden krijgt 20,2% van de baby's gemengd borstvoeding en kunstmatige zuigelingenvoeding, de rest wordt allemaal gevoed met 'formula', zoals dat daar heet.
Eind 2010 is het startpercentage van exclusief borstvoeden gestegen naar 25% en krijgt zo'n 10% tot zes maanden exclusief borstvoeding. Twee procent van de moeders voedt haar kind tot een jaar aan de borst. Het is opmerkelijk weinig, zeker omdat 20% van de moeders desgevraagd tot zes maanden borstvoeding zou willen geven, 47% tot een jaar, en 22,2% zelfs tot twee jaar! Er is dus een heel grote discrepantie tussen wat moeders willen, en wat moeders kunnen.

Vrijdag 18 februari overhandigde het Nationale Borstvoeding Committee op Aruba het nieuwe Borstvoeding Beleidsplan 2011-2015 aan His Excellency Richard Visser and Her Excellency Michelle Hooyboer-Winklaar van het Arubaanse parlement. Dit plan moet nu geïmplementeerd worden!
In de komende week zijn er allerlei activiteiten gepland om dit nieuwe borstvoedingbeleidsplan bij diverse groepen onder de aandacht te brengen. Pro Lechi Mama heeft een heel programma bedacht, en ik ga daar aan mee doen.

Over een paar uur ben ik daar. Spannend. De eerste aankondiging kan je zien bij de Aruba Chamber of Commerce and Industry.

Wordt vervolgd.

  • Lees hier de andere berichten over #borstvoeding #aruba.
Foto van de dag: Ik ben er trots op #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-14://1 2019-11-14T17:03:02Z 2019-11-14T17:03:02Z Hallo! vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat onze dochter Lorelei geboren werd. Op twee keer spruw na hebben we tot nu toe een moeiteloze borstvoedingsperiode achter de rug. We genieten allebei erg van de knuffelmomentjes samen. Het einde is geloof ik ook nog niet in zicht. Ik ben er trots op! En wilde het even met jullie en andere bezoeksters delen. Groetjes, Mareij Redactie

w20140108.jpg

Hallo! vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat onze dochter Lorelei geboren werd. Op twee keer spruw na hebben we tot nu toe een moeiteloze borstvoedingsperiode achter de rug. We genieten allebei erg van de knuffelmomentjes samen. Het einde is geloof ik ook nog niet in zicht. Ik ben er trots op! En wilde het even met jullie en andere bezoeksters delen.
Groetjes, Mareij


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact