WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Aankomst en de eerste dag Aruba

aruba03.jpgAankomst op Aruba laat op 2 mei, 31 graden en licht bewolkt! Hartelijk verwelkomd door diverse bestuursleden van Pro Lechi Mama. Na de ontvangst, kennismaken met PLM in het Rembrand Café. Met Minouche Lopez en Sharine Hart mail ik al jaren over borstvoeding. Sharine is op 2 mei en 3 mei met haar dochter te zien in de borstvoedingwidget/foto van de dag.

Vandaag 3 mei was het gezamenlijk bezoek gepland bij de Minister van Volksgezondheid en Sport, Richard Visser. In het Nationaal Beleidsplan Borstvoeding Aruba (NBBA), spreekt hij het vertrouwen uit dat alle instanties in Aruba, betrokken bij moeder- en kindzorg zich zullen inzetten ter bevordering van de borstvoeding op Aruba. Mooie woorden van de minster!

Het Nationaal Beleidsplan schetst een goed beeld van borstvoeding, van de situatie op Aruba en van het borstvoedingbeleid voor de komende jaren. Een sterk en verantwoord beleid dat bestaande richtlijnen van de WHO en UNICEF als uitgangspunt neemt. Geen dubieuze concessies dus: borstvoeding rules. Borstvoeding is de norm. Voorlichting moet verbeterd, scholing moet verbeterd aan zorgverleners, oplossingen voor praktische zaken zoals rooming in en kangoeroe-en direct na bevalling of keizersnede moeten worden gevonden. Het NBBA past perfect binnen het Nationaal Plan Aruba 2009-2018, ter bestrijding van overgewicht, obesitas en gerelateerde gezondheidskwesties zoals diabetes.

Inmiddels is het bezoek verplaatst naar 4 mei. Ik was er al voor gewaarschuwd dat de agenda van deze borstvoedingspromotieweek nog wel eens gewijzigd zou kunnen worden. Zo gaat dat. Niets op schema dus, gewoon op verzoek. Bevalt me wel, eerlijk gezegd!

  • Lees hier de andere berichten over #borstvoeding #aruba.
Foto van de dag: Ze wil niet #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-12-06://1 2019-12-06T17:03:02Z 2019-12-06T17:03:02Z Ik probeer af te bouwen, maar ze is het er niet mee eens! Groetjes, Carla Redactie

w20170306.jpg

Ik probeer af te bouwen, maar ze is het er niet mee eens! Groetjes, Carla


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact