WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Voorlichtingsavond borstvoeding aan moeders

aruba11.jpgMaandag 9 mei moet ik in de ochtend eerst naar de studio van TeleAruba, voor een half uurtje interview met Dika. Ik praat er vooral over het gebrek aan de juiste borstvoedingskennis bij moeders en gezondheidswerkers. Er valt hier nog wat te doen: dokters raden veel moeders af borstvoeding te geven omdat ze 'verkeerde' borsten hebben, en moeders krijgen lijstjes mee met voedingsmiddelen die ze absoluut niet meer mogen eten als ze borstvoeding geven. En in het ziekenhuis worden moeders en kinderen gescheiden omdat in de kamers waar de moeders liggen de airco zo laag staat, dat de kindjes te veel afkoelen en elders onder de warme lamp moeten.

Einde van de middag begint de voorlichtingsbijeenkomst van moeders. Er zijn broodjes en er is van alles te drinken. Monica, de jurist, bijt het spits af en legt geduldig uit hoe de wet over borstvoeden op het werk in elkaar steekt. Daarna mag ik.

Ik geef eerst een rondleiding over borstvoeding.com. Dat bevalt, en blijkt een leuke manier om het publiek vertrouwd te maken met de informatie die op de site te vinden is. Daarna komen de vragen: kan je voeden met platte tepels, hoe zit het met borstvoeding en vruchtbaarheid, wanneer kan ik starten met bijvoeding, is het echt waar dat een kind geen gepureerd eten hoeft en echt leert eten als je hem stukjes eten geeft? En is het echt waar dat je kan tandemvoeden?
De avond vliegt voorbij, de sfeer is goed. Baby's worden gevoed, zwangere moeders met hun partners zijn zeer geïnteresseerd. Kortom, het was een groot succes.

Morgen, dinsdag dus, de laatste presentatie, nu aan professionals. Daarover woensdag verslag op deze plek.

  • Lees hier de andere berichten over #borstvoeding #aruba.
Foto van de dag: Te pas en te onpas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-10://1 2020-07-10T16:03:02Z 2020-07-10T16:03:02Z De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike Redactie

w20170501.jpg

De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact