WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Scholing borstvoeding aan professionals

aruba15.jpgSlechts drie aanmeldingen voor deze borstvoedingscholing. Maar uiteindelijk zijn er dan toch 21 deelnemers: een lactatiekundige, een kinderarts, twee jeugdartsen, acht verloskundigen, twee diëtisten, een huisarts en zes verpleegkundigen van het ziekenhuis en van het wit-gele kruis. Een prachtige score! Caroll, bestuurslid van Pro Lechi Mama, informeert de bezoekers over de achtergrond en de plannen van het Nationaal Beleidsplan Borstvoeding Aruba. Daarna krijg ik het woord.

aruba12.jpgIk begin eerst met een uitgebreide verhandeling over medicatie en borstvoeding. Vertel over molecuulgewicht, orale opname, halfwaardetijd, eiwitbinding, juncties van de plasma-melk barrière die zich beter sluiten, junctions van de darmen van het kind die zich beter sluiten, de zuurgraad van de maag van de baby die sterker wordt…
Laat ik het zo zeggen: dat was voor velen heel erg informatief, en vaak nieuwe kost.

aruba13.jpgMocht ook uitgebreid over mijn stokpaardje vertellen: bijvoeding na zes maanden, stukjes-eten en zelf-doen en dat allemaal met behoud van borstvoeding. En ja, natuurlijk zitten daar, ook met drie jaar voeden, nog steeds! voldoende voedingsstoffen in. De tijd was al weer bijna om, en ik kon nog net een korte verhandeling geven over hyperlactatie en hoe dat aan te pakken. En dan sloten we de avond af met een interessante discussie over het doneren van moedermelk en je kind laten drinken bij een andere moeder, over de WHO-code en tot slot over de verplichting die iedere professional heeft om eerlijke borstvoedinginformatie te geven. Dit laatste naar aanleiding van het artikel Borstvoeding: verplicht of vrijblijvend? - voor professionals.

Als het PLM en deze bezoekers gaat lukken om het eiland te certificeren, iedereen bij te scholen, alle neuzen één kant op te krijgen, de kunstvoedingsposters te verwijderen, borstvoedingspromotieaffiches te plaatsen, werkgevers borstvoedingvriendelijk te laten zijn…
Dan moet dat effect hebben op de cijfers, en dan zullen duizenden kinderen meer starten met borstvoeding en langer dan een paar weken full time borstvoeding krijgen. Ik heb heel goede hoop.

aruba14.jpgMijn werk zit er hier op. Ik ga de rest van mijn tijd besteden aan schrijven, relaxen aan de beach, paardrijden, snorkelen en barhangen.

  • Lees hier de andere berichten over #borstvoeding #aruba.
Foto van de dag: Marijn #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-17://1 2019-11-17T17:03:02Z 2019-11-17T17:03:02Z Wat is het toch heerlijk om in de avond nog een slokje te drinken om daarna lekker op schoot verder te slapen. Dit zijn momenten die van mij nooit over hoeven te gaan. Wat is het genieten met zo'n lief klein slapend kindje op schoot. Marijn is nu bijna 7 maanden en we gaan lekker door zoals het gaat. Groetjes, Wilma Redactie

W20110113.jpg

Wat is het toch heerlijk om in de avond nog een slokje te drinken om daarna lekker op schoot verder te slapen. Dit zijn momenten die van mij nooit over hoeven te gaan. Wat is het genieten met zo'n lief klein slapend kindje op schoot. Marijn is nu bijna 7 maanden en we gaan lekker door zoals het gaat.
Groetjes, Wilma


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact