WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Bijsluiter

column-242.jpgBij ieder medicijn zit een bijsluiter. Uit pure zelfbescherming zou ik de bijsluiter niet moeten lezen. Ik word meteen nerveus als ik alle mogelijke bijwerkingen voorbij zie komen. Na het lezen van de samenstelling, waarvan praktisch alle termen me helemaal niets zeggen, word ik nog onrustiger. Ik was wel van plan al deze vreemde stoffen in mijn lichaam te stoppen.

Ik schrok laatst enorm toen ik de vergelijking van ingrediënten tussen moedermelk en kunstmatige zuigelingenvoeding op borstvoeding.com zag staan. Ik wist niet dat er in kunstvoeding zo enorm veel ingrediënten ontbraken. De ingrediënten die er wel in zitten, zijn vaak de synthetische vervanger van de natuurlijke variant in moedermelk. Ik dacht dat anno 2011 de kunstvoedingsindustrie moedermelk toch wel iets beter zou kunnen benaderen, zoals ze dit in de reclame beweren, maar niets bleek minder waar.

Kunstvoeding bevat ongeveer 45 ingrediënten. Moedermelk daarentegen bevat minimaal 234 ingrediënten. Per keer verschilt de samenstelling van moedermelk, dus de lijst is niet eens uitputtend. Dat is toch haast ongelooflijk? Hoe is het dan mogelijk dat de reclame iedere nieuwe ouder wil laten geloven, dat kunstmatige zuigelingenvoeding net zo goed voor hun kindje is als moedermelk? Misleiding in haar puurste vorm, maar het mag blijkbaar allemaal gezegd en beweerd worden. Ik word er intens verdrietig en boos van, want ouders maken nu keuzes gebaseerd op misleidende informatie. En nog erger: hun baby's krijgen voeding van inferieure kwaliteit.

Aan kunstmatige zuigelingenvoeding worden ook stoffen toegevoegd die zich gelukkig helemaal niet in moedermelk bevinden. Zoals maltodextrine, ook wel glucosestroop genoemd. Dit ingrediënt bevindt zich bijvoorbeeld in snoep en in sportdranken. Normaal gesproken zou iedere moeder maltodextrine vermijden voor haar baby. Je gaat je pasgeboren kindje tenslotte nooit snoep geven of een energiedrankje laten drinken. Of l-carnitine, wat vooral wordt gebruikt als vetverbrander bij mensen bij overgewicht. Als je het zou weten, zou je l-carnitine nooit geven aan je kindje. Wat moet een baby of peuter met een vetverbrander?

Zou een bijsluiter voor kunstvoeding met daarin een korte, eerlijke uitleg over de ingrediënten en waar deze nog meer voor worden gebruikt, een oplossing kunnen zijn? Iedereen heeft toch recht op de juiste informatie? In die bijsluiter zou ook de gehele samenstelling van moedermelk komen, zodat er een reële vergelijking ontstaat.

Ik geloof dat iedereen het allerbeste wil voor hun kindje, maar zonder juiste informatie kan niemand een weloverwogen beslissing maken. Misleidende reclames zetten jonge ouders op het verkeerde been. Moeder en vaders zouden een echte eerlijke vergelijking tussen moedermelk en kunstmatige zuigelingenvoeding voorgeschoteld moeten krijgen. Fabrikanten, durf eerlijk te zijn over babyvoeding!

Foto van de dag: Wisselen! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-21://1 2019-08-21T16:03:02Z 2019-08-21T16:03:02Z Beste Stefan, mijn jongste van bijna 2,5 jaar noemt het al een hele tijd 'wisselen'. Dit omdat ik zelf altijd tijdens het voeden tegen haar zeg dat ze even van kant moet wisselen. Ze denkt nu dus dat bij mij drinken 'wisselen' heet. Als ik nu ergens in een winkel, of zoals nu tijdens het EK-voetbal zeer regelmatig, het woord 'wisselen' hoor vallen, doe ik al bijna de clips van mijn voedingsbh los. Beroepsdeformatie… Groetjes, Nathalie Redactie

w20160724.JPG

Beste Stefan, mijn jongste van bijna 2,5 jaar noemt het al een hele tijd 'wisselen'. Dit omdat ik zelf altijd tijdens het voeden tegen haar zeg dat ze even van kant moet wisselen. Ze denkt nu dus dat bij mij drinken 'wisselen' heet. Als ik nu ergens in een winkel, of zoals nu tijdens het EK-voetbal zeer regelmatig, het woord 'wisselen' hoor vallen, doe ik al bijna de clips van mijn voedingsbh los. Beroepsdeformatie… Groetjes, Nathalie


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact