WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Boos ben ik!

column263.jpgOnder het motto 'Better out than in', hoog tijd om mijn hart te luchten!

Boos ben ik dus. Op de zorgverzekeraars en de overheid omdat ze de diëtist uit het basispakket hebben gehaald. Nu zijn de mensen die dieetbegeleiding behoeven én de diëtisten overgeleverd aan de volstrekte willekeur van regeltjes, aanvullende verzekeringen en ander spelletjes van de zorgverzekeraars.

Op de zorgverzekeraars die veel te veel macht hebben en de premies steeds maar verhogen. Die miljarden besteden. Lees: ons geld verkwisten, met belachelijke en dure reclames op televisie.

Op de overheid, die bepaalt dat er zo nodig marktwerking in de zorg moet zijn. Ook al zo'n bezopen idee. Concurrentie zou de prijzen verlagen. Ooit iets van gemerkt?

Op de overheid die bezuinigt op de minder bedeelden, waardoor duizenden aangewezen zijn op de voedselbanken. Maandelijks komen er 10% meer mensen bij die niet meer genoeg geld hebben om hun eigen eten te kopen. Dieptreurig!

Op de medische specialisten die ook de macht naar zich toetrekken. Die schaamteloos een dagje ziekenhuis extra declareren. Want het wordt toch wel vergoed. En omdat zij de verloskundige zorg naar het ziekenhuis weten te dirigeren, onder andere omdat dat veiliger zou zijn.
Dat het duurder is. Lees: dat het duurder is voor ons. Dat zij hún zakken vullen. Dáár hoor je ze niet over. Reken maar even snel uit: 180.000 geboortes per jaar, waarvan driekwart in het ziekenhuis onder het wakend oog van de gynaecoloog. Dat is, als er bij elke geboorte een dagje bij opgeteld wordt, 120.000 dagen extra gedeclareerd. Maal, zeg voor het gemak € 500 declaratie per dag, is op jaarbasis € 60 miljoen. Wie betaalt dat? Jij en ik.

Boos ook op die andere specialisten die er zo prat op gaan dat ook zij tongriempjes kunnen knippen. Maar daar wel € 732 voor declareren aan de zorgverzekeraar. Dat is diefstal. Een simpel knipje neemt alles bij elkaar niet meer tijd in beslag dan vijf minuten. Vroedvrouwen doen het doorgaans gewoon gratis, ook bij baby'tjes wiens ouders geen klant zijn. Eerstelijnszorg is echt goedkoper.

Op tandartsen die frauderen met tandimplantaten -en met vast nog veel meer waar we niet van weten-, en die nu ook nog eens ongestraft hun tarieven verhogen. Het mag allemaal van deze overheid die concurrentie bevordert, met het idee dat daar de zorg goedkoper van wordt.

Maar ook boos op consumenten die zich dit allemaal lekker laten aanleunen. Die de huisarts het mes op de keel zetten en een antibiotica-kuur afdwingen voor hun kunstgevoede baby met een simpel snotvirus. Of die moeder natuur niet meer vertrouwen en liever tien keer naar de specialist gaan, voor duur geld. Ach... de verzekering betaalt toch. En of het wat oplevert?

Boos dus. Ook zo'n beetje iedereen die roept hoe belangrijk borstvoeding is, en als het puntje bij paaltje komt, hopeloos faalt in de juiste begeleiding van die borstvoeding. Bah!

En ook boos op iedereen die de ballen verstand heeft van borstvoeding en er toch over publiceert met het elan dat zij de waarheid in pacht heeft. Mensenkinderen, wat een vreselijke nonsens worden er verkondigd! Schoenmaker blijf bij je leest. De lijst sukkels die over borstvoeding schrijft is schier oneindig. Ik noem er eentje: de kunstvoedingsindustrie. Ga jullie schamen, heel diep schamen met jullie mooipraat over 'gebaseerd op moedermelk' en jullie opzettelijk valse voorlichting over borstvoeding. Bah! Bah! Bah!

Dat lucht op! Mooi moment om te filosoferen over de toekomst van mijn bedrijf Kenniscentrum Borstvoeding. Inmiddels acht jaar in de lucht. Altijd eerlijk én betrouwbaar over borstvoeding. Altijd gratis.
Ik besluit dat het zo blijft: eerlijk, betrouwbaar én gratis. Een beetje tegenwicht bieden aan het leger zakkenvullers, machtswellustelingen, leugenaars en angsthazen.

Moeders, ik laat jullie niet in de steek!

Foto van de dag: Overigens voornamelijk droog #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-13://1 2020-07-13T16:03:02Z 2020-07-13T16:03:02Z Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes. Marquerite Redactie

w20120121.jpg

Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes.
Marquerite


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact