WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Borstvoeding in Frankrijk

Het is al weer een aantal weken geleden dat ik dacht: ik ga op vakantie, ik trek de stekker van de PC uit het stopcontact en ik vertrek naar Frankrijk. Even helemaal afstand nemen van alles. Van mijn werk als kinderdiëtist, van het schrijven, van borstvoedingpuntcom en van het bijvoedingsforum.

En hoewel ik zonder kinderen op vakantie zou gaan en niet van plan was om te werken in mijn vakantie, heb ik wél voor mijn vertrek uitgebreid het artikel "Voor het eerst op vakantie met je kindje!" uit het Verenigingsblad van de VBN bestudeerd.
Ik vond het een machtig artikel. Benita Verheem schetst hoe je je voor kunt bereiden op het borstvoeding-geven in den vreemde. En ze geeft er een uitgebreide woordenlijst in de verschillende talen bij.

Ik ben wel trots op mezelf: in die twee weken dat ik vertoefde aan de voet van de Alpen heb ik geen PC aangeraakt! Ik heb prachtige boeken gelezen (o.a. Een schitterend gebrek van Arthur Japin en de nieuwe Harry Potter), heerlijk gegeten en gesmuld van de Franse kaas en de Franse wijnen. Uitgebreid gefeest en af en toe op het land gewerkt. Precies zoals ik me voorgenomen had.

Maar waar ik ook ging, borstvoeding is overal. Ik zag het overal. En zelden heb ik zoveel moeders gezien die hun kind in het openbaar de borst gaven als in die twee vakantieweken in Frankrijk. Ik zag bijkans elke dag wel een voedende moeder. Heerlijk, wat een genot.
Van die ontspannen moeders die, gezeten op een terras, hun kind de borst geven, gewoon tussen het praten of de krant lezen door. Maar de moeder die, staande in de brandende zon op die overvolle parkeerplaats, haar kind voedde, terwijl de anderen de auto inpakten, heeft diepe indruk bij mij achtergelaten. Het moet niet gekker worden, dacht ik nog, het gaat echt goed met de borstvoeding!

Inmiddels ben ik weer terug, draait de PC weer op volle toeren en zal er elke zondag weer een nieuwe column op borstvoedingpuntcom te lezen zijn.

Veel plezier!

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact