WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Borst vooruit

column400.jpgOm te beginnen steek ik de hand in eigen boezem: dit is niet mijn eigen idee. Ik las over een initiatief om oude gezegden in een nieuw jasje te steken en werd benieuwd naar de gezegden over borstvoeding. Nou, maak je borst maar nat!
Wat blijkt: er zijn genoeg gezegden waarin het woord borst, of een afgeleide daarvan, voorkomt. Om nog maar te zwijgen over alle synoniemen zoals voorgevel, koplampen en hele bossen hout voor de deur…

Je kunt bijvoorbeeld een hoge borst opzetten. Ik doe dat soms over borstvoeding en kan mezelf dan op de borst kloppen. Want met ruim 3,5 jaar non-stop voeden, vind ik dat ik wel iets in de melk te brokkelen heb. Zo vind ik dat er soms te snel naar de fles wordt gegrepen. Het scheelt natuurlijk wel of je het voeden van je eigen moeder al met de moedermelk binnengekregen hebt. Maar los daarvan: als je je echt met de borst op iets toelegt, dan loopt het vast als een tiet. En als dat lukt, dan kunnen we uiteindelijk allemaal rusten aan Abrahams borst. In een land van melk (en honing). Wellicht dat dit pleidooi sommigen tegen de borst stuit. Maar ach, je kan niet ieders boezemvriend zijn.

Al met al een behoorlijk borstje… eh bordje vol uitdrukkingen. Maar -krijg nou tieten- niet één gaat écht over borstvoeding! Nee, ik zuig het echt niet uit mijn duim. Wordt het dus niet eens tijd voor wat nieuwe, eigen gezegden? Spreekwoorden en gezegden gaan tenslotte van mond tot mond, of van borst tot borst, en wat extra aandacht voor borstvoeding is nooit weg. We kunnen daar vast ergens een melkkoetje aan hebben.

Wat dachten jullie van:
Als de borst vol is, dan loopt de melk uit de mondjes.
Al duurt het clusteren nog zo lang, plak je baby niet achter het behang!
Voelt de borst leeg, dan is een regeldag nabij.
Al is de kolf nog zo snel, de baby achterhaalt 'm wel..!

Zelf een duit in het borstzakje doen? Deel je spreekwoord op onze Facebookpagina!

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact