WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Babyvriendelijk

column-93.jpgOnze certificeringsborrel was erg gezellig. Nu de certificering voor borstvoeding is gevierd, gaan we weer verder met de bezigheden van alle dag. Flink aan de slag met onze nieuwe borstvoedingsafspraken! We zorgen dat alle moeders een blik kennis krijgen, alle baby's gaan gewoon binnen het uur aan de borst, 'hup, grote hap' en alles komt goed.

Ho, stop. Hard aan de slag? Verloskundige als borstvoeding-super-wife? Juist niet. Fanatiek bezig gaan met borstvoeding is een valkuil. Het is niet zo dat een actieve borstvoedingsverloskundige er even voor kan zorgen dat de baby aan de borst gaat drinken.

De enige en belangrijkste persoon die echt actief is tijdens het borstvoedingsproces is de baby. Moeders, vaders, kraamverzorgenden en verloskundigen stellen de baby in de gelegenheid om aan de borst te drinken. Zij zijn voorwaardelijk bezig. Want alleen dan kan een baby op zijn manier, in zijn tempo, zoeken, happen en drinken. Verloskundigen horen hierbij ondersteunend te zijn en het goede voorbeeld te geven.

Bij de bevalling zorgt zij voor rust en ruimte voor de baby en zijn ouders. Normaal gesproken drinkt de baby dan binnen twee uur aan de borst. De baby hoeft niet per se binnen het uur te drinken. Een verloskundige benoemt het normale proces en moedigt de moeder aan om naar haar baby te kijken. De valkuil voor een verloskundige is dat ze ingrijpt en even gaat helpen om de baby wat sneller te laten drinken.

In de kraamtijd let een verloskundige vooral op de signalen van de moeder: hoe gaat het met haar als nieuwe moeder en hoe ervaart zij het geven van borstvoeding. Zij is aan het wennen en de baby is van haar. Ook coacht een verloskundige de partner om voorwaarden te scheppen voor een rustige kraamtijd.
De valkuil voor een verloskundige is dat ze met te veel goede bedoelingen het kraambed binnenstormt. Dat ze zich even snel een oordeel vormt en met een paar tips en beleidsafspraken binnen tien minuten weer de deur uit is. Dat ze totaal voorbij gaat aan de sfeer en niet rustig even luistert naar de kersverse ouders.

Voor mij is certificering van onze praktijk ook goed geweest om mij te bezinnen op mijn borstvoedingshouding en mezelf weer bewust te maken van mijn valkuilen. Dat blijft geduld oefenen! Het gaat niet om de behoefte van de verloskundige die vindt dat er zoveel mogelijk moeders borstvoeding moeten en zullen geven. Het gaat om het welzijn van de moeders en de baby's.

Een verloskundigen staat in dienst van de moeder. Een moeder stelt zich ter beschikking aan de baby. En een baby pakt zelf de borst!

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact