WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
De hap-vast-plop-los techniek

column-76.jpgIk ben een groot voorstander van voeden in het openbaar. Nou ja, voorstander?
Ik vind het niet meer dan normaal dat mijn kind wat kan eten als hij trek heeft, ook al ben ik toevallig op school, in de bibliotheek of in de speeltuin. Niet iedereen kan dit echter waarderen.

Het is bekend dat ruim 40% van de Nederlandse bevolking het abnormaal vindt als een baby in openbare gelegenheden aan de borst wordt gevoed. Een fles geven in het openbaar vindt wél meer dan 90% heel normaal. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat mensen niet meer gewend zijn om een baby aan de borst te zien, ook al is dit de meest natuurlijke gang van zaken. Baby's worden gek genoeg eerder geassocieerd met flesjes.

Juist daarom laat ik me niet weerhouden mijn vier maanden oude zoon in het openbaar de borst te geven. En met effect. Het is me al een paar keer gebeurd dat een kind aan me vroeg of mijn baby geen flesje moest hebben. 'Nee, kijk maar, hij drinkt uit mijn borst', was mijn antwoord. Wie weet blijft dit beeld wel hangen en voedt datzelfde kind over dertig jaar zelf een baby aan de borst.

Hoewel ik graag een goed voorbeeld geef, probeer ik in het openbaar wel enigszins discreet te voeden. Mijn zoontje denkt daar tegenwoordig echter anders over. Eerst laat hij mama duidelijk merken dat hij wil eten. Zodra mama dan is gaan zitten, haar blouse heeft losgeknoopt en de voedingsbeha heeft opengewipt, kijkt hij vrolijk de andere kant op. Mama schuift haar blouse weer voor haar borst. Oeps, snel maar weer happen. Maar net als de eerste straaltjes melk zich aandienen, plopt hij weer los. 'Wat is er toch veel te zien hier', lijkt hij te denken. 'Zonde van de tijd om alleen maar naar die borst te kijken.' Ineens bedenkt hij zich dat zijn maag nog niet gevuld was en hapt hij weer naar de borst. Om even later weer los te ploppen.

Het bovenstaande ritueel wordt bij ons thuis al gekscherend de 'hap-vast-plop-los techniek' genoemd. Grappig om te vertellen, maar lastig is het wel. Gelukkig weet ik dat het een fase is die de meeste kinderen rond de leeftijd van vier maanden doormaken. Ik hoop maar dat hij gauw aan de volgende fase begint, zodat wij onze borstvoedingspromotie weer kunnen voortzetten.

Foto van de dag: Finn #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-12-08://1 2019-12-08T17:03:02Z 2019-12-08T17:03:02Z Graag wil ik jullie deze foto laten zien en ik hoop dat jullie hem op de site plaatsen! Mijn zoontje Finn 12 weken oud, drinkt hier heerlijk bij mama en ik hoop dat we dit nog heeeeeeeel lang samen vol gaan houden, mijn eerste weigerde na 3 maanden de borst en ik heb toen 7 maanden fulltime gekolfd om toch te zorgen dat ie bv binnenkreeg, dus ik geniet nu dubbel op! Groet, Nadine Redactie

W20100831.jpg

Graag wil ik jullie deze foto laten zien en ik hoop dat jullie hem op de site plaatsen! Mijn zoontje Finn 12 weken oud, drinkt hier heerlijk bij mama en ik hoop dat we dit nog heeeeeeeel lang samen vol gaan houden, mijn eerste weigerde na 3 maanden de borst en ik heb toen 7 maanden fulltime gekolfd om toch te zorgen dat ie bv binnenkreeg, dus ik geniet nu dubbel op!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact