WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Flextoetoes in Mexico

column_51.jpgIk ben gezegend met redelijk grote borsten, of toetoes, zoals Lente altijd luidkeels zegt. Tijdens de zwangerschap werden ze groter en groter en groter. Elke maand schrok ik van het getal dat het meetlint aangaf. Na de bevalling moest ik flink wat letters in het alfabet passeren voordat ik een goede bh had die de boel ondersteunde. Af en toe baal ik wel eens van mijn grote toetoes.

Maar, mijn toetoes zijn toch wel hun gewicht in goud waard. Ze helpen mijn lieve meisjes er bovenop als ze ziek zijn. Ze geven troost als dochterlief weer eens tegen de tafel aanloopt. En tijdens vakanties heb ik ze altijd bij de hand. Twee jaar geleden waren we met Lente van anderhalf op reis in Mexico. Ik had me goed voorbereid op de borstvoeding: ik had alle borstvoedingstermen in het Spaans opgeschreven. En omdat ik in de Lonely Planet had gelezen: 'Breastfeeding in public is not generally accepted', kocht ik een extra borstvoedingshirt.

Het foldertje 'Met jonge kinderen op reis naar de subtropen' van de GGD meldde op de eerste pagina: 'Borstvoeding is ook op reis de meest veilige voeding voor uw kind'. Ik was blij dat ik tot aan de reis was doorgegaan met kolven op mijn werk. Want nu had ik nog steeds een goeie productie en was er voor Lente nog genoeg te drinken als ze zou willen.

Tijdens de vliegreis bewees de borstvoeding meteen goede dienst. Terwijl andere dreumesen driftig aan het huilen waren, lag Lente tevreden aan de borst te slapen. In ons eerste hotel heb ik Lentes jetlag simpelweg door borstvoeding verholpen: elke keer als ze wakker werd, legde ik haar snel aan zodat ze weer verder sliep. Na een week reizen brak er een, voor Mexicaanse begrippen, ongehoorde hittegolf uit. Geen probleem voor Lente. Even wat vaker een slokje vragen en zo kon ze weer heerlijk doorrennen tijdens de siësta. Lente was thuis wel een goede eter, maar zo ver weg lustte ze niet veel meer, behalve natuurlijk frietjes. Gelukkig werden de gezonde voedingsstoffen en vitaminen aangevuld uit mama's toetoes.

Op onze laatste vakantiedag werd het opeens erg spannend. Met onze huurauto stonden we al een paar uur in een zeer lange file in Mexico City. En dat terwijl we nog maar twee uur hadden om in te checken. De spanning nam toe. Lente op de achterbank had het helemaal gehad en was ontroostbaar. Wij werden prikkelbaar door het aanhoudende gehuil, de file en de angst onze vlucht naar Nederland te missen. Dus kroop ik naar achteren, wrong me zelf in een onmogelijke bocht, flexte mijn toetoes en gaf Lente, terwijl ze in haar autostoeltje zat, de borst. Zij werd rustig, wij werden rustig en mijn man zag op tijd onze afslag naar het vliegveld.

Borstvoeding en vakantie is echt een prima combinatie. En sindsdien weet ik ook het voordeel van grote toetoes: ze zijn flexibel!

Foto van de dag: Hij miste mama #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-25://1 2019-08-25T16:03:03Z 2019-08-25T16:03:03Z Na 3,5 maand wilde mama ook wel een dagje weg, lekker relaxen in de sauna. Het drinken uit de fles wilde Joël nog niet echt, dus flink aan het oefenen geweest in de week er voor. De dag zelf dronk hij steeds beter uit de fles op het eind zelf 150ml! (tja je moet wat op den duur) Alleen miste hij mama wel heel erg. Huilen, huilen, huilen. Dus eenmaal aan de borst viel hij als een blok in slaap... Groetjes Erika Redactie

w20150329.jpg

Na 3,5 maand wilde mama ook wel een dagje weg, lekker relaxen in de sauna. Het drinken uit de fles wilde Joël nog niet echt, dus flink aan het oefenen geweest in de week er voor. De dag zelf dronk hij steeds beter uit de fles op het eind zelf 150ml! (tja je moet wat op den duur) Alleen miste hij mama wel heel erg. Huilen, huilen, huilen. Dus eenmaal aan de borst viel hij als een blok in slaap...
Groetjes Erika


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact