WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Gegoogle met borstvoeding

column-133.jpgOm inspiratie op te doen voor weer een nieuwe column, kijk ik even op internet. Is er nog nieuws op het gebied van borstvoeding? Dit keer begin ik eens niet bij ons eigen borstvoeding.com, maar tik ik 'borstvoeding' in op Google. Wat schetst mijn verbazing: de eerste links die ik tegenkom, zijn die naar de websites van twee kunstvoedingfabrikanten: N* en F*. Daarna pas volgen borstvoeding.nl en borstvoeding.com.

In eerste instantie negeer ik de eerste twee links en wil ik verder klikken. Dan bedenk ik me echter dat het wel heel vreemd is dat de eerste, gesponsorde, link, als titel heeft: 'Vragen over borstvoeding?' En de aankondiging van de tweede, eveneens gesponsorde, link luidt: 'Meer weten over borstvoeding?' Stel dat ik nu niet een zoekende columniste, maar een kersverse moeder was, op zoek naar informatie over borstvoeding. Onder het kopje 'vragen over borstvoeding?' zouden vast al mijn vragen beantwoord worden.

Ik ga toch eens kijken. Helaas kom ik niet terecht in de verwachte 'borstvoedingvraagbaak', maar op een borstvoedingsdeel van de sites van de kunstvoedingfabrikanten. Maar ach, zou ik als informatiezoekende moeder denken, wat maakt het uit waar ik mijn informatie vandaan krijg. Als ik maar antwoord krijg op mijn vragen.

Al lezende merk ik hoe makkelijk vrouwen op het verkeerde spoor worden gezet door de, op het eerste gezicht eerlijke, informatie. Zowel op de site van kunstvoedingfabrikant N* als F* wordt begonnen met een positief verhaaltje over borstvoeding. Maar al snel merk ik dat de informatie een negatieve ondertoon heeft ten aanzien van borstvoeding: 'Ben je eindelijk klaar met die zwangerschap, moet je wéér op je eten letten!' En even verder staat zelfs dat je je slap en moe zult voelen en dat de kwaliteit van de borstvoeding achteruit gaat als je niet extra eet en drinkt tijdens het geven van borstvoeding.

Volgens de informatie op deze websites worstelen veel moeders 'letterlijk dagen of zelfs weken' met de borstvoeding. Als dat nog geen reden is om te stoppen, of er al helemaal niet aan te beginnen... Uiteraard bevatten beide sites een beschrijving van de manier waarop je, geheel of gedeeltelijk, over kunt stappen op kunstvoeding. En welke voeding je dan moet kiezen laat zich raden...

't Is toch te gek voor woorden dat je als moeder, of vader, op zoek naar eerlijke borstvoedingsinformatie, naar dit soort sites wordt geloodst. En dat kunstvoedingfabrikanten, door er voor te betalen, hun link bovenaan getoond krijgen op het scherm van iemand die op het zoekwoord 'borstvoeding' zoekt. Dit is pure sluikreclame voor kunstvoeding. Het zou verboden moeten worden!

Foto van de dag: Ik ben er trots op #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-14://1 2019-11-14T17:03:02Z 2019-11-14T17:03:02Z Hallo! vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat onze dochter Lorelei geboren werd. Op twee keer spruw na hebben we tot nu toe een moeiteloze borstvoedingsperiode achter de rug. We genieten allebei erg van de knuffelmomentjes samen. Het einde is geloof ik ook nog niet in zicht. Ik ben er trots op! En wilde het even met jullie en andere bezoeksters delen. Groetjes, Mareij Redactie

w20140108.jpg

Hallo! vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat onze dochter Lorelei geboren werd. Op twee keer spruw na hebben we tot nu toe een moeiteloze borstvoedingsperiode achter de rug. We genieten allebei erg van de knuffelmomentjes samen. Het einde is geloof ik ook nog niet in zicht. Ik ben er trots op! En wilde het even met jullie en andere bezoeksters delen.
Groetjes, Mareij


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact