WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Ik maak melk

column-66.jpg

Wat een wonder, ik maak melk! Niet zo maar melk, nee, ik maak de beste melk die mijn kindje maar zou kunnen krijgen. Er is altijd genoeg, mijn melk is nooit op. Als mijn dochter meer melk nodig heeft, maak ik gewoon meer. Als ze ziek is, maak ik de antistoffen erbij die ze nodig heeft. Ik maak de allerbeste melk en mijn dochtertje groeit er op als kool.

Veel vrouwen weten niet dat ze tot zoiets wonderbaarlijks in staat zijn. Eén van de belangrijkste redenen waarom vrouwen stoppen met borstvoeding geven is dat ze denken dat ze niet genoeg melk hebben voor hun kindje. Of ze denken dat er te weinig voedingsstoffen in hun melk zit. Is je baby wat huilerig? Te weinig melk. Ziet de gekolfde melk er een beetje blauwig uit? Te weinig voedingsstoffen. Al snel wordt er dan gekozen om te gaan bijvoeden met kunstvoeding of om de borstvoeding af te bouwen.

Wat hier ontbreekt is vertrouwen. Vertrouwen in je lichaam. Helaas is dat vertrouwen bij veel vrouwen erg laag en slaat de twijfel snel toe. In onze maatschappij staat complex vaak gelijk aan goed. Computers, televisies, mobiele telefoons, auto's, veel techniek is zo complex dat de gemiddelde burger er geen snars meer van begrijpt. Maar hoe meer technische snufjes een apparaat heeft, hoe mooier we het vinden.
Moedermelk wordt daardoor in veler ogen een beetje verdacht. Zoiets eenvoudigs als melk die zomaar uit de borst komt kan haast niet goed zijn. Of anders zal er wel niet genoeg melk zijn. Nee, neem dan kunstvoeding. Kunstvoeding in gelikte verpakkingen, met reclames van stralende baby's, uit grote fabrieken met laboratoria en voedingsdeskundigen. Veel vrouwen stellen liever daar hun vertrouwen in, dan in hun eigen borst.

Ik heb daar geen last van. Ik weet dat mijn melk de beste is en dat er altijd genoeg is. Ik maak melk die zelfs door de meest geavanceerde fabriek niet kan worden nagemaakt. Nederlandse moeders moeten weer leren vertrouwen dat ze uitstekend in staat zijn om hun eigen kindje te kunnen voeden.

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact