WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Kamertje op komst?!

column-244.jpgNa de intake bij de verloskundige krijg ik een schattig koffertje met leesvoer mee. Thuis ga ik er eens lekker voor zitten: even een moment om bewust bezig te zijn met mijn derde zwangerschap. Kop thee erbij, kinderen bij de televisie gestald, koffertje open.

Tot mijn verontwaardiging, al had ik het kunnen weten natuurlijk, bestaat de inhoud van de koffer grotendeels uit reclamemateriaal. Aanstaande moeders wordt aangepraat dat hun aanstaande kind van alles en nog wat nodig heeft. Hoe duurder, hoe beter uiteraard. Tekenend vind ik de titel van een reclamefolder voor babymeubels: 'Kamertje op komst'. Het staat voor mij symbool voor hoe de commercie schaamteloos misbruik maakt van de nesteldrang van zwangere vrouwen en hun aandacht afleidt van waar het werkelijk om gaat: 'Kíndje op komst!'

Nesteldrang is bedoeld om vrouwen aan te zetten tot een optimale voorbereiding op de bevalling en op hun moederrol. Verdrietig genoeg is die nesteldrang in onze maatschappij totaal ontspoord. In het beste geval leidt het tot het poetsen van schone keukenkastjes. In het slechtste geval tot gestress over onbelangrijke dingen als de levertijd van de (peperdure) babykamergordijnen.

Laat verloskundigen een koffer vullen met informatie over natuurlijk bevallen, over het belang van borstvoeding op verzoek, over veilig samen slapen.
Een verloskundige zou zich niet voor het karretje van de commercie moeten laten spannen. Een pasgeboren kindje vraagt niet om een designcommode of een kast vol merkkleertjes. Ook niet om zes keer gewassen en gestreken hydrofieldoeken.

Ik zou zo graag willen dat elke aanstaande moeders verteld wordt: je baby wil jóu. Jouw onverdeelde aandacht, je lichamelijke nabijheid, onbeperkt de mogelijkheid om bij jou aan de borst te drinken, 24 uur per dag.

Lieve zwangere, er staat een ingrijpende verandering in je leven voor de deur: laat je daarvan niet afleiden door fabrikanten met eurotekens in hun ogen!

Kamertje op komst? Onze baby zal slapen zo'n veertig centimeter van waar hij of zij nu slaapt: nu in mijn buik, straks tegen mijn borst aan. Extra poetsen ga ik ook niet. Mijn nesteldrang zal ik gebruiken om een duidelijk geboorteplan te maken en me weer goed in te lezen over het geven van borstvoeding aan een pasgeborene.

Het beste dat je je baby kunt geven is gratis, maar van onschatbare waarde: een liefdevolle relatie met je baby en een veilige hechting van je baby. Het is dé investering in de toekomst van je kind.

Foto van de dag: Wisselen! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-21://1 2019-08-21T16:03:02Z 2019-08-21T16:03:02Z Beste Stefan, mijn jongste van bijna 2,5 jaar noemt het al een hele tijd 'wisselen'. Dit omdat ik zelf altijd tijdens het voeden tegen haar zeg dat ze even van kant moet wisselen. Ze denkt nu dus dat bij mij drinken 'wisselen' heet. Als ik nu ergens in een winkel, of zoals nu tijdens het EK-voetbal zeer regelmatig, het woord 'wisselen' hoor vallen, doe ik al bijna de clips van mijn voedingsbh los. Beroepsdeformatie… Groetjes, Nathalie Redactie

w20160724.JPG

Beste Stefan, mijn jongste van bijna 2,5 jaar noemt het al een hele tijd 'wisselen'. Dit omdat ik zelf altijd tijdens het voeden tegen haar zeg dat ze even van kant moet wisselen. Ze denkt nu dus dat bij mij drinken 'wisselen' heet. Als ik nu ergens in een winkel, of zoals nu tijdens het EK-voetbal zeer regelmatig, het woord 'wisselen' hoor vallen, doe ik al bijna de clips van mijn voedingsbh los. Beroepsdeformatie… Groetjes, Nathalie


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact