WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Meer met moedermelk

column351.jpgDat kleine baby's groot worden van moedermelk is iedereen bekend. Minder bekend zijn misschien de verschillende gerechten de je kan maken met als ingrediënt moedermelk. Na de eerste maanden mogen sommige kinderen naast drinken aan de borst ook genieten van moedermelkpap. Pannenkoeken met moedermelk zijn ook een ware traktatie, lekker zoet en knapperig. Op een warme zomerdag is het ook heerlijk verkoelend voor je dreumes om te likken aan een koud moedermelkijsje. Zo wordt kolven van een strikt noodzakelijke bezigheid een culinaire voorbereiding.

Naast de uitstekende en niet te overtreffen voedende eigenschappen van moedermelk zijn er ook nog andere toepassingen waarbij een heilzame werking wordt toegedicht aan dit bijzondere goedje.

Zo zijn er moeders die melk in kleine verkouden neusjes druppelen of soms rechtstreeks vanuit de bron in verstopte neusjes spuiten. Moedermelk werkt slijmoplossend en desinfecterend en is daarbij een stuk vriendelijker in gebruik dan die vieze zoute neusspray uit de winkel. Ontstoken oogjes krijgen eenzelfde behandeling; na een paar dagen lustig druppelen zouden de oogjes weer stralend schoon en genezen moeten zijn.

Ook wordt er in den lande lustig moedermelk gesmeerd op muggenbulten; de jeuk zou dan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Waterpokken en eczeem worden ook behandeld met dit vloeibare witte goud. Schijnbaar vaart de kwetsbare huid er wel bij. Complete melkbaden, zoals Cleopatra in de ezelinnenmelk, zijn lastiger te realiseren, maar een kopje melk in het babybadje schijnt te zorgen voor een prachtig zacht babyhuidje.

Maar buiten deze huiselijke toepassingen zijn er ook mensen die het commerciëler aanpakken. In China maakt een moeder zeep gemaakt van moedermelk. In schattige vormpjes, zoals een beertje of konijntje, verkoopt zij deze zeepjes op de Chinese eBay. Volgens de maakster helpt moedermelkzeep tegen luieruitslag en zorgt het voor een gezonde huid. Niet alleen bij kinderen maar ook voor volwassenen.
Moedermelk is zo'n succes dat er ook nepproducten in de handel zijn, producten die wel de smaak van moedermelk hebben, maar geen moedermelk bevatten. Zo is er in Texas is een snoepfabrikant die lolly's maakt met moedermelksmaak. Om de smaak na te maken heeft de bedenker van vier vrouwen de melk geproefd. Deze zoethouder helpt om een boze dreumes weer rustig en tevreden te krijgen, claimt de fabrikant.

Wat mij wel doet afvragen: Wat komt er nog meer? Shampoo? Slagroom zoals alleen moeder het maakt? Tomatensoep met een vleugje crème à la mama? Haute Couture met geplastificeerde moedermelkvezels? Voorlopig houd ik mij maar bij muggenbulten en verkouden neuzen. Maar ik ben wel heel benieuwd. Voor welke doeleinden wordt jouw melk gebruikt?

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact