WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Goed bezig

column-201.jpgLachen om het Carnaval Festival, gillen in de Python, kijken naar de sprookjes, racen in de bobbaan, nat worden in de Piraña en wegdromen in de Droomvlucht. Wij deden het allemaal, tijdens ons uitje naar een bekend Nederlands pretpark. Puur vermaak, voor elk wat wils. Maar wat de meeste indruk maakte, waren de bedreigingen van Moeder Aarde in de Panda Droom. 't Zet je toch even aan het denken. Welke steentjes dragen wij eigenlijk bij aan het behoud van onze planeet?

We eten vegetarisch, waardoor we niet alleen een hoop dierenleed voorkomen, maar ook het milieu sparen. Onze zonneboiler helpt ons aan warm water voor kraan en vaatwasser. We doen lampen en verwarming uit als we ze niet nodig hebben. De wasmachine draait op ecobollen, waardoor we geen wasmiddel meer gebruiken. En we oriënteren ons op een tank voor regenwateropvang, zodat we met het gebruik van toilet, wasmachine en tuinslang geen kostbaar drinkwater meer verspillen.

Terwijl de oudste jongens zich, na afloop van de film, vermaken in het klimwoud, vraagt de jongste om zijn 'ding'. Moe van alle indrukken kruipt hij bij mij op schoot en sjort mijn vest open. Terwijl ik hem voed, met uitzicht op een rek vol schattige pandaknuffels, schiet mij nog iets te binnen: ik geef borstvoeding! Milieuvriendelijker kan het niet.

Zou ik geen borstvoeding geven, dan zou ik sinds de geboorte van ons driejarige knulletje al gauw een halve liter koeienmelk per dag gebruikt hebben om hem te voeden. Voor de productie van onze dagelijkse portie koeienmelk zijn veel koeien nodig. En we weten het allemaal, koeien produceren veel schadelijke gassen. De gassen die vrijkomen (lachgas en methaan) schijnen zelfs nog schadelijker te zijn voor het milieu dan koolstofdioxide. Daarnaast hebben koeien natuurlijk veevoer nodig, dat op kostbare landbouwgrond moet worden verbouwd. Voor de aanleg van de landbouwgrond die onze koeien moet voeden, is al menig regenwoud gekapt. En dan heb ik het nog niet over de verontreiniging en verminderde vruchtbaarheid van de grond door bemesting met de uitwerpselen van onze koeien.

Ja, als je het zo bekijkt, is borstvoeding misschien nog wel de beste investering die je kunt doen voor een beter milieu: kost niets, levert veel op! Ik kijk naar beneden en zie dat mijn zoontje inmiddels in slaap is gevallen op mijn schoot. Jij hebt nog een heel leven te gaan, denk ik bij mezelf. Ik neem me nogmaals voor mijn best te doen om onze aarde voor hem en de volgende generaties een beetje leefbaar te houden. Een goed begin is het halve werk, hij wist het al toen hij nog maar net geboren was!

Foto van de dag: Justin #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-02-28://1 2020-02-28T17:03:03Z 2020-02-28T17:03:03Z Dit is mijn mooie melkmannetje Justin. Hij is hier ruim elf maanden en drinkt nog heerlijk bij mij aan de borst. De eerste drie maanden heeft Justin bijna ieder uur bij mij gedronken. Zowel overdag als 's nachts waardoor ik op het punt heb gestaan om op te geven vanwege de enorme vermoeidheid. Nu ben ik blij dat ik toch de kracht heb gevonden om door te zetten. Dankzij borstvoeding.com en de telefoontjes met een lactatiekundige! Groeten, Rina Redactie

W20100618.jpg

Dit is mijn mooie melkmannetje Justin. Hij is hier ruim elf maanden en drinkt nog heerlijk bij mij aan de borst. De eerste drie maanden heeft Justin bijna ieder uur bij mij gedronken. Zowel overdag als 's nachts waardoor ik op het punt heb gestaan om op te geven vanwege de enorme vermoeidheid. Nu ben ik blij dat ik toch de kracht heb gevonden om door te zetten. Dankzij borstvoeding.com en de telefoontjes met een lactatiekundige!
Groeten, Rina


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact