WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
De Milkscreen Miscalculator

column257.jpgDe watte? Een borstvoedings-informatie-gadget-achtig ding. Een ding waar wellicht menig mens weer onnodig hysterisch en idolaat van is. Want 'oh jongens wat handig' toch, al die onnodige onnatuurlijke hulpmiddelen bij borstvoeding. Ik dacht altijd dat enkel je eigen borsten voldoende waren om borstvoeding te kunnen geven. Maar kom op, een gadget? Alsjeblieft...

Kijken naar je kind is uiteraard niet voldoende. Nee, daar is deze zinloze gadget voor nodig. Het bekijkt hoeveel melk je aanmaakt en geeft dan aan of je productie in orde is. Als je productie niet goed is, krijg je aanbevelingen van het apparaat hoe je je productie kan verhogen of verlagen. Ook weet het apparaat in welke mate jouw melk de groei van je baby beïnvloedt. Tevens heeft dit technische 'hoogstandje' antwoord op voorkomende borstvoedingsproblemen. Lactatiekundigen, pak je biezen maar!

Zeg, zit er een camera in dit stukje hoogstaande techniek? En zit daarachter een gluurder die naar je kind kijkt en zijn ontwikkeling volgt? En daardoor precieze maatzorg levert? Constateert die dan of je kindje goed is aangelegd? Of dat er wellicht sprake is van spruw of een te korte tongriem? Calculeert dit ding ook regeldagen in, of clustermomenten? Heeft het een temperatuursensor? Neemt het in de berekeningen virussen en ziektes mee die je kind mogelijk onder de leden heeft? Tandjes die doorkomen?
Realiseert degene die dit volledig onzinnige stukje techniek op de markt brengt, zich wel dat elke borstvoedingsrelatie uniek is? En dat je die unieke band met geen apparaat kunt meten en vervolgens beoordelen? Heeft deze techneut zonder inzicht wel begrepen dat je om goede borstvoedingbegeleiding te kunnen bieden een opleiding moet volgen?

Degene die dit onnozele ding bedacht heeft, had zich wellicht beter echt kunnen verdiepen in de wereld van de borstvoeding. Dan had dit 'heldere licht' vast zijn energie niet verspild aan zo'n loze gadget. Wanneer de maker had gesproken met zijn doelgroep, had hij de emotie en passie van de voedende moeders kunnen proeven. Dan had hij kunnen genieten van het natuurlijke borstvoedingsproces. Het samenspel tussen moeder en kind. En begrepen dat hij beter gelijk kon stoppen met borstvoeding moeilijker en ingewikkelder te maken. 
Menig moeder zal juist onzeker van worden door het gebruik van dit apparaat. Mogelijk zelfs met gevolg dat de voedende moeder zal stoppen. Stoppen met geloven in hun eigen kunnen en in hun eigen lijf. Stoppen met kijken naar haar kind. En uiteindelijk stoppen met hetgeen dat eigenlijk zo natuurlijk is: voeden.

Jammer. Dit is typisch een gevalletje 'slaat de plank volledig mis, totaal overbodig en geldklopperij'. Ach ja, verbaast u niet... verwondert u slechts. Ik heb twee hele mooie gadgets. Precies afgestemd op mijn kindje. Calculeren de gehele dag en nacht door om precies de juiste voeding te geven.
Precies ja, mijn borsten.

Foto van de dag: Aan de wortel #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-12-14://1 2019-12-14T17:03:03Z 2019-12-14T17:03:03Z Zes maanden en lekker aan de wortel. Alhoewel papa en mama het nog weleens spannend vinden gaan we lekker door met #kleintjesmethode! Femke Redactie

w20130713.jpeg

Zes maanden en lekker aan de wortel. Alhoewel papa en mama het nog weleens spannend vinden gaan we lekker door met #kleintjesmethode! Femke


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact