WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Natte melk, koude melk

column-112.jpgLente is echt dol op zwemmen. Tijdens mijn zwangerschap van Mare zijn we elke woensdagochtend in het zwembad te vinden. Met vleugeltjes om, 'zwemt' ze het hele bad door. Dat warme water ontspant mijn groeiende buik. Dit is een heerlijk genietmoment in de week, wat ik niet zou willen missen. Ik vraag me wel af hoe we het straks met dit zwemuurtje moeten doen als Lente's kleine zusje er is.

Drie maanden later, de kleine Mare is inmiddels twee maanden, liggen we weer op woensdagochtend in het zwembad. Mare slaapt in de maxi cosi aan de kant. Na een half uurtje gaat ze huilen. Ik vraag Lente even alleen in het pierenbadje te blijven spelen en ik ga snel naar Mare toe. Vlug een handdoek op mijn schoot, bikini omlaag en voeden maar. Lente komt nieuwsgierig kijken. 'Mama, is de melk nu niet nat?' Ik moet lachen. Na tien minuten drinken, valt Mare weer in slaap. Een zwangere moeder komt naar me toe. 'Wat doe je dat makkelijk', zegt ze. 'Ik dacht dat het zwemmen wel even afgelopen zou zijn met een kleintje, maar nu ik jullie heb gezien, wil het ook proberen'.

Als we naar huis rijden, besef ik dat ik weer een moeder het gemak van borstvoeding heb laten inzien. Want hoe had ik dit moeten doen met flesvoeding? Magnetrons bestaan niet in het zwembad. Wel heerlijk verwarmde borsten. Dit is maar één voorbeeld, maar er zijn er zoveel meer. Die ene keer, toen we met Lente in een draagrugzak een bergwandeling maakten in Zwitserland. We waren al flink hoog, maar nog lang niet bij de berghut, toen Lente honger kreeg. Ik nestelde mij op een mooie platte steen met Lente tegen mij aan gekruld. Ondertussen de Matterhorn in de verte. Zoveel makkelijker dan klooien met melkpoeder en heet water uit een thermoskan.

Of toen we tijdens de wintersport in Italië warme chocolademelk dronken op het terras van een skihut hoog in een witte wereld. Mare van ruim één jaar kreeg daar ook wel trek van. Het roze michelinvrouwtje ging alvast op mijn schoot liggen. Ik deed mijn drie lagen warme kleding omhoog en trok haar tegen me aan. Lente keek op van haar warme chocolademelk met slagroom en zei: 'ik heb liever warme melk mama'.

Zo zijn er nog veel meer situaties te verzinnen waarin je als borstvoedende moeder zoveel vrijheid en flexibiliteit hebt. Zouden aanstaande moeders dit wel meenemen in hun overwegingen om wel of niet borstvoeding te geven?

Nu onze tien jaar oude TV begint te haperen, zijn we ons aan het oriënteren op de aankoop van een flatscreen. We lezen ons suf op internet, bestuderen allerlei testen van de consumentenbond. Een belangrijk onderdeel is het gebruiksgemak. Hierop kun je verschillende merken met elkaar vergelijken. Dat is immers erg belangrijk voor consumenten. Ik besef opeens dat dit ook voor borstvoeding geven geldt. Een moeder is ook een consument. Als ik naar mijzelf kijk, zijn er veel redenen om borstvoeding te geven, maar gebruiksgemak is er zeker één van.

Foto van de dag: Korst van zelfgebakken broodje #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-23://1 2019-08-23T16:03:03Z 2019-08-23T16:03:03Z Met bijna zes maanden en geïnteresseerde blikken van bord naar mond, lijkt het voor Evie tijd te worden voor een vaste hap. Een stevige korst van een zelfgebakken broodje gaat er goed in. Fruit is ook goed, maar zoete aardappel... gets! Eveline Redactie

w20120219.jpg

Met bijna zes maanden en geïnteresseerde blikken van bord naar mond, lijkt het voor Evie tijd te worden voor een vaste hap. Een stevige korst van een zelfgebakken broodje gaat er goed in. Fruit is ook goed, maar zoete aardappel... gets!
Eveline


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact