WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Melkkoe met lektetten

column325.pngAllerlei 'keurige mensen' die bereid zijn een bats geld uit te geven aan een, naar zo gepresenteerd, sterrenrestaurant buigen zich over een verhitte discussie over openbaar borstvoeding geven. U weet wel, het onderwerp dat altijd uitloopt op een grote bult ellende van voor- en tegenargumenten. En iedereen uit het oog verliest waar de discussie in eerste instantie over ging.

Een mevrouw nam haar baby van drie weken mee naar een sterrenrestaurant en heeft haar pasgeboren baby voorzien van zijn eerste levensbehoefte: moedermelk. In dit restaurant is haar gevraagd om dit elders voort te zetten. Even later verschijnt er in de sociale media een sarcastisch excuus van het betreffende restaurant. 'Sorry meneer, dat wij uw avond hebben verpest omdat we vroegen of uw vrouw de borstvoeding niet midden in het restaurant wilde doen'. Iedereen vindt vervolgens dat hij vanachter zijn veilige computer alles maar mag roepen en de borstvoedende moeder te pas en onpas gekwetst mag worden.

Dat 'zeikwijf' met 'melkuiers' in het restaurant heeft geen recht van spreken. Je 'larve' dien je thuis te voeden of een fles te geven. Want die fles die gaan ze toch wel drinken als ze zestien zijn, waarmee wordt gedoeld op alcohol. Ik zal het wel niet helemaal begrijpen, maar de associatie van een baby met alcohol? Fles melk versus fles alcohol? Want dan kunnen ze er vast aan wennen?

Wij 'okselbehaarde bakfietsheksen' die hun kind onbeperkt laten tietzuigen, horen niet thuis in een hoogstaand restaurant. Als je een baby hebt, dien je je op te sluiten thuis of tenminste terug te trekken zodat je voor de wereld onzichtbaar bent. Je hond neem je immers ook niet mee naar een restaurant. En of wij 'wijven' nooit van kolven hebben gehoord? Ik vraag me af hoe er dan gereageerd zal worden in een restaurant. Kolven mag zeker buiten op de stoep of is er in een sterren restaurant ook een stopcontact op het toilet?

En al die 'keurige' mensen vinden in grote getale dat je desnoods je baby maar op de wc moet gaan voeden. Ikzelf, ervaren horecakracht in niet al te keurige tenten, weet dat al deze 'keurige' mensen nog te beroerd zijn hun eigen remsporen en poepresten uit de wc te poetsen. Diezelfde mensen spuwen ook hun gal over de poepgeur die de 'tepelkloofterroristen' met zich meebrengen en dat dit de kwaliteit van hun avondmaal vreselijk bederft. En toch vinden deze mensen dat de baby zijn maal maar onder het genot van hun poepgeur moet nuttigen…. Begrijpt u het nog? 'Wat gij niet wil dat u geschiedt, doet dat ook aan een ander niet.'

En helaas word er toch ook weer de link gelegd met seks. Wat in vredesnaam heeft het voeden van een baby te maken met seks? 'Ik hang toch ook mijn lul niet overal uit mijn broek omdat mijn vriendin toevallig geil is'. Bizar. Ik heb er geen woorden voor. Eveneens niet voor de vergelijking met wildplassen, ongegeneerd boeren en scheten laten of andere onsmakelijke taferelen. En laat ik maar helemaal zwijgen over de misselijkmakende teksten op Geen Stijl.

En of dit alles nog niet genoeg is, heeft het betreffende restaurant de borstvoedende moeder nog eens een virtuele trap na gegeven. Naast het sarcastische excuus volgde een sneer richting de vrouw. 'Sommige klanten zijn echt om te huilen'.
En laat deze reactie nou net de aanleiding zijn van de hele discussie. De aanleiding die velen uit het oog verloren zijn. Je eigen betalende klanten op deze respectloze en smakeloze manier afblaffen in de sociale media is wat mij betreft een echte no go. Daarmee verdien je een ster. Een ster in het kwetsen van je eigen betalende klanten. Een ster in het negatief reclame maken voor je eigen 'hautaine' zaak. Maar wat mij betreft een vallende falende ster, eentje die zijn plek niet verdient.

Jammer, restaurant Niven (@NivenKunz). Wat mij betreft is een gratis diner niet voldoende. Sommige restaurants zijn echt om te huilen…

Foto van de dag: Ik ben er trots op #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-14://1 2019-11-14T17:03:02Z 2019-11-14T17:03:02Z Hallo! vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat onze dochter Lorelei geboren werd. Op twee keer spruw na hebben we tot nu toe een moeiteloze borstvoedingsperiode achter de rug. We genieten allebei erg van de knuffelmomentjes samen. Het einde is geloof ik ook nog niet in zicht. Ik ben er trots op! En wilde het even met jullie en andere bezoeksters delen. Groetjes, Mareij Redactie

w20140108.jpg

Hallo! vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat onze dochter Lorelei geboren werd. Op twee keer spruw na hebben we tot nu toe een moeiteloze borstvoedingsperiode achter de rug. We genieten allebei erg van de knuffelmomentjes samen. Het einde is geloof ik ook nog niet in zicht. Ik ben er trots op! En wilde het even met jullie en andere bezoeksters delen.
Groetjes, Mareij


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact