WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Overgehaald tot borstvoeding?

Tijdens een gesprekje over mijn zwangerschap met een eveneens zwangere kennis vroeg zij mij of ik al wist welke voeding ik mijn kindje straks wilde gaan geven. Ik antwoordde: 'Borstvoeding, natuurlijk!' Haar reactie: 'Oh, hebben ze jou ook overgehaald om borstvoeding te gaan geven? Nou, mij niet gezien, hoor.' Verbijsterd als ik was, wist ik even geen woord meer uit te brengen.

Zelf wist ik al ver voor ik ooit zwanger was dat ik een eventuele baby graag borstvoeding wilde geven. Voor zwangere vrouwen die hier nog niet over hebben nagedacht, of die nog twijfelen welke voeding ze hun kindje willen geven, is voorlichting enorm belangrijk. Maar blijkbaar zijn er ook aanstaande ouders die deze voorlichting als 'overhalen' beschouwen.

Ik ken vrouwen die opzien tegen een bezoek aan de verloskundige, alleen omdat ze het idee hebben dat ze dan hun keuze moeten 'verdedigen'. Ik ken ook zorgverleners die nauwelijks voorlichting geven over babyvoeding, bang om een vrouw die kiest voor kunstvoeding, een schuldgevoel aan te praten. Hoe komt het toch dat dit onderwerp zo gevoelig ligt?

Wat me opvalt is dat informatie rondom babyvoeding vaak gepresenteerd wordt als twee 'mogelijkheden' die lijnrecht tegenover elkaar staan. Je kiest voor borstvoeding en dan hoor je bij de groep 'fanatiekelingen'. Of je kiest voor kunstvoeding en dan hoor je bij de groep 'egoïstische moeders'. Ik vind dat we maar eens af moeten van het zwart-wit denken rondom babyvoeding.

Naar mijn idee begint goede voorlichting met luisteren naar elkaar. Niet meteen beginnen met het opsommen van argumenten waarom iemand borstvoeding zou moeten gaan geven, maar eerst eens luisteren naar de ideeën van de ander hierover en de achtergrond daarvan. Een slechte ervaring met borstvoeding, een paar negatieve opmerkingen uit de omgeving of een mislukte voedingservaring van een kennis, kunnen helaas al genoeg zijn om de keuze voor kunstvoeding te maken.

Zijn onze positieve ervaringen met het borstvoeden van onze kinders dan niet de beste reclame voor borstvoeding? Eerlijke verhalen, met alle positieve en soms minder leuke kanten. Zonder oordeel.

Ik zal snel weer eens met mijn zwangere kennis afspreken…

Foto van de dag: Hij miste mama #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-25://1 2019-08-25T16:03:03Z 2019-08-25T16:03:03Z Na 3,5 maand wilde mama ook wel een dagje weg, lekker relaxen in de sauna. Het drinken uit de fles wilde Joël nog niet echt, dus flink aan het oefenen geweest in de week er voor. De dag zelf dronk hij steeds beter uit de fles op het eind zelf 150ml! (tja je moet wat op den duur) Alleen miste hij mama wel heel erg. Huilen, huilen, huilen. Dus eenmaal aan de borst viel hij als een blok in slaap... Groetjes Erika Redactie

w20150329.jpg

Na 3,5 maand wilde mama ook wel een dagje weg, lekker relaxen in de sauna. Het drinken uit de fles wilde Joël nog niet echt, dus flink aan het oefenen geweest in de week er voor. De dag zelf dronk hij steeds beter uit de fles op het eind zelf 150ml! (tja je moet wat op den duur) Alleen miste hij mama wel heel erg. Huilen, huilen, huilen. Dus eenmaal aan de borst viel hij als een blok in slaap...
Groetjes Erika


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact