WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Overgehaald tot borstvoeding?

Tijdens een gesprekje over mijn zwangerschap met een eveneens zwangere kennis vroeg zij mij of ik al wist welke voeding ik mijn kindje straks wilde gaan geven. Ik antwoordde: 'Borstvoeding, natuurlijk!' Haar reactie: 'Oh, hebben ze jou ook overgehaald om borstvoeding te gaan geven? Nou, mij niet gezien, hoor.' Verbijsterd als ik was, wist ik even geen woord meer uit te brengen.

Zelf wist ik al ver voor ik ooit zwanger was dat ik een eventuele baby graag borstvoeding wilde geven. Voor zwangere vrouwen die hier nog niet over hebben nagedacht, of die nog twijfelen welke voeding ze hun kindje willen geven, is voorlichting enorm belangrijk. Maar blijkbaar zijn er ook aanstaande ouders die deze voorlichting als 'overhalen' beschouwen.

Ik ken vrouwen die opzien tegen een bezoek aan de verloskundige, alleen omdat ze het idee hebben dat ze dan hun keuze moeten 'verdedigen'. Ik ken ook zorgverleners die nauwelijks voorlichting geven over babyvoeding, bang om een vrouw die kiest voor kunstvoeding, een schuldgevoel aan te praten. Hoe komt het toch dat dit onderwerp zo gevoelig ligt?

Wat me opvalt is dat informatie rondom babyvoeding vaak gepresenteerd wordt als twee 'mogelijkheden' die lijnrecht tegenover elkaar staan. Je kiest voor borstvoeding en dan hoor je bij de groep 'fanatiekelingen'. Of je kiest voor kunstvoeding en dan hoor je bij de groep 'egoïstische moeders'. Ik vind dat we maar eens af moeten van het zwart-wit denken rondom babyvoeding.

Naar mijn idee begint goede voorlichting met luisteren naar elkaar. Niet meteen beginnen met het opsommen van argumenten waarom iemand borstvoeding zou moeten gaan geven, maar eerst eens luisteren naar de ideeën van de ander hierover en de achtergrond daarvan. Een slechte ervaring met borstvoeding, een paar negatieve opmerkingen uit de omgeving of een mislukte voedingservaring van een kennis, kunnen helaas al genoeg zijn om de keuze voor kunstvoeding te maken.

Zijn onze positieve ervaringen met het borstvoeden van onze kinders dan niet de beste reclame voor borstvoeding? Eerlijke verhalen, met alle positieve en soms minder leuke kanten. Zonder oordeel.

Ik zal snel weer eens met mijn zwangere kennis afspreken…

Foto van de dag: Justin #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-02-28://1 2020-02-28T17:03:03Z 2020-02-28T17:03:03Z Dit is mijn mooie melkmannetje Justin. Hij is hier ruim elf maanden en drinkt nog heerlijk bij mij aan de borst. De eerste drie maanden heeft Justin bijna ieder uur bij mij gedronken. Zowel overdag als 's nachts waardoor ik op het punt heb gestaan om op te geven vanwege de enorme vermoeidheid. Nu ben ik blij dat ik toch de kracht heb gevonden om door te zetten. Dankzij borstvoeding.com en de telefoontjes met een lactatiekundige! Groeten, Rina Redactie

W20100618.jpg

Dit is mijn mooie melkmannetje Justin. Hij is hier ruim elf maanden en drinkt nog heerlijk bij mij aan de borst. De eerste drie maanden heeft Justin bijna ieder uur bij mij gedronken. Zowel overdag als 's nachts waardoor ik op het punt heb gestaan om op te geven vanwege de enorme vermoeidheid. Nu ben ik blij dat ik toch de kracht heb gevonden om door te zetten. Dankzij borstvoeding.com en de telefoontjes met een lactatiekundige!
Groeten, Rina


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact