WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Schuld

column-85.jpgIn mijn jonge jaren werd ik er mee om de oren geslagen. Ik deed, in de ogen van mijn opvoeders, regelmatig van alles en nog wat fout. Ik werd dus gestraft en soms moest ik ook biechten, boete doen en openlijk mijn schuld belijden. Deed ik dat niet, dan kwam ik vast en zeker in de hel of anders wel in het vagevuur; wat dan natuurlijk óók mijn eigen schuld was. Begrijpen deed ik het niet.

Jarenlang bleef het rustig rond het thema schuld. Maar sinds ik verantwoordelijk ben voor deze site is het thema terug in mijn leven: ik krijg schuldpost. Meestal van moeders die met een schuldgevoel zitten en mij daarvoor verantwoordelijk houden. Deze moeders, die vaak ook boos zijn, schrijven bijvoorbeeld: jij bent zo positief over borstvoeding, je zadelt mij en de vrouwen die geen borstvoeding kunnen geven op met een schuldgevoel.

Een schuldgevoel hebben, of neigen naar je schuldig voelen, is vervelend. Het is een lastige emotie die je blokkeert om werkelijk jezelf te zijn; je bent daardoor minder vrij. En je komt er, naar mijn smaak tenminste, geen steek verder mee.
Uiteraard wil elke moeder haar kind het beste geven, alleen... dat lukt niet altijd; niemand kan dat altijd. Alleen jij weet waarom je geen borstvoeding geeft aan je kind. Als jij achter je eigen beslissing staat, of als jij kunt begrijpen waarom je geen borstvoeding (meer) geeft, waarom heb je dan een schuldgevoel?

Er staat niet op borstvoeding.com: '... als je je kind geen borstvoeding geeft doe je het onrecht aan, krijgt je kind vreselijke ziektes en is het jouw schuld'.
Wat je wel vindt zijn foto's van prachtige kindjes, moeders en borsten samen in ontroerend mooie borstvoedingsmomenten, de 101 redenen om borstvoeding te geven, verhalen van de week, een prematurenprotocol met bijpassende ervaringssuccesverhalen... enzovoorts. Teveel om op te noemen.

We benadrukken, mijns inziens terecht, dat borstvoeding de norm is en dat moedermelk van een superieure kwaliteit is. Superieur boven kunstvoeding. En daarom schrijven we er over. Zodat je met deze kennis en handvatten, met deze juiste, verantwoorde en gratis informatie over borstvoeding bij de hand, niet vroegtijdig met de borstvoeding hoeft te stoppen. En we hopen te voorkomen dat je daardoor achteraf met een, naar ons idee onterecht, schuldgevoel komt te zitten.

Foto van de dag: Gehoorbescherming verplicht #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-10-18://1 2019-10-18T16:03:03Z 2019-10-18T16:03:03Z Wij zijn hardrockers en gaan graag naar een concert. Ook daar wordt gewoon vrij gevoed. Wel met gehoorbeschermers op. Vriendelijke groetjes, Fanny Redactie

w20141218.jpg

Wij zijn hardrockers en gaan graag naar een concert. Ook daar wordt gewoon vrij gevoed. Wel met gehoorbeschermers op.
Vriendelijke groetjes, Fanny


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact