WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
De wereld volgens mijn dochter

column252.jpgMijn dochtertje is bijna drie jaar. Ze is een vrolijk, eigenzinnig en pittig meisje.
De spil in haar leven ben ik en uiteraard mijn moedermelk. Moedermelk noemen wij bij ons Poate.
Mijn dochtertje vindt het vanzelfsprekend dat ze bijna altijd Poate mag. Overdag als ze even bij me weg wil kruipen, of als ze verdrietig is. 's Avonds om in slaap te kunnen vallen, 's nachts om niet alleen te zijn in de stille nacht. En 's ochtends om rustig wakker te worden.

Ze denkt dat alle baby's en jonge dieren Poate drinken bij hun moeder.
Een giraffejong dat ze op tv zag drinken, voldeed aan haar beeld. Maar de babypinguïns waar ze een andere keer een filmpje van zag, gunde ze eveneens Poate.
Huilende kindjes die ze ziet, moeten volgens haar ook even Poate drinken.
Haar eigen grote broer mag van haar ook drinken bij mem. Ze deelt de Poate graag. Alleen wil broer dat zelf niet meer.

Als ze speelt met haar knuffeldieren, dan drinken ze Poate bij elkaar.
Mijn dochtertje is gek op dinosauriërs. Ze heeft er een doos van vol en ze weet er ook veel van af… bijvoorbeeld dat ze Poate drinken. Ze liet eens een Coelophysis drinken bij een Brachiosaurus: 'Kijk mem, Seulefisis krijgt Poate van brache-saurus.'
Ze moest eens weten dat ze een gevaarlijke carnivoor uit het Trias liet drinken bij een immense herbivoor uit de Juraperiode, die overigens geen tepels had.

Laatst gaf ze me een geweldig kijkje in haar belevingswereld. Op een plaatje van een advertentie over kunstvoeding stond een ooievaarsnest afgebeeld met op het nest een moeder ooievaar, twee babyooievaars en een blik kunstvoeding.
Mijn dochtertje herkende direct een mama en een baby die Poate kon krijgen. Het blik kunstvoeding negeerde ze natuurlijk volledig.
En dus zei ze vertederd: 'Oh, ga maar lekker Poate drinken lieve baby ooievaar.'

Jammer dan, kunstvoedingsindustrie. Jullie boodschap komt niet over: mislukt!!

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact