WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
De wereld volgens mijn dochter

column252.jpgMijn dochtertje is bijna drie jaar. Ze is een vrolijk, eigenzinnig en pittig meisje.
De spil in haar leven ben ik en uiteraard mijn moedermelk. Moedermelk noemen wij bij ons Poate.
Mijn dochtertje vindt het vanzelfsprekend dat ze bijna altijd Poate mag. Overdag als ze even bij me weg wil kruipen, of als ze verdrietig is. 's Avonds om in slaap te kunnen vallen, 's nachts om niet alleen te zijn in de stille nacht. En 's ochtends om rustig wakker te worden.

Ze denkt dat alle baby's en jonge dieren Poate drinken bij hun moeder.
Een giraffejong dat ze op tv zag drinken, voldeed aan haar beeld. Maar de babypinguïns waar ze een andere keer een filmpje van zag, gunde ze eveneens Poate.
Huilende kindjes die ze ziet, moeten volgens haar ook even Poate drinken.
Haar eigen grote broer mag van haar ook drinken bij mem. Ze deelt de Poate graag. Alleen wil broer dat zelf niet meer.

Als ze speelt met haar knuffeldieren, dan drinken ze Poate bij elkaar.
Mijn dochtertje is gek op dinosauriërs. Ze heeft er een doos van vol en ze weet er ook veel van af… bijvoorbeeld dat ze Poate drinken. Ze liet eens een Coelophysis drinken bij een Brachiosaurus: 'Kijk mem, Seulefisis krijgt Poate van brache-saurus.'
Ze moest eens weten dat ze een gevaarlijke carnivoor uit het Trias liet drinken bij een immense herbivoor uit de Juraperiode, die overigens geen tepels had.

Laatst gaf ze me een geweldig kijkje in haar belevingswereld. Op een plaatje van een advertentie over kunstvoeding stond een ooievaarsnest afgebeeld met op het nest een moeder ooievaar, twee babyooievaars en een blik kunstvoeding.
Mijn dochtertje herkende direct een mama en een baby die Poate kon krijgen. Het blik kunstvoeding negeerde ze natuurlijk volledig.
En dus zei ze vertederd: 'Oh, ga maar lekker Poate drinken lieve baby ooievaar.'

Jammer dan, kunstvoedingsindustrie. Jullie boodschap komt niet over: mislukt!!

Foto van de dag: Wisselen! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-21://1 2019-08-21T16:03:02Z 2019-08-21T16:03:02Z Beste Stefan, mijn jongste van bijna 2,5 jaar noemt het al een hele tijd 'wisselen'. Dit omdat ik zelf altijd tijdens het voeden tegen haar zeg dat ze even van kant moet wisselen. Ze denkt nu dus dat bij mij drinken 'wisselen' heet. Als ik nu ergens in een winkel, of zoals nu tijdens het EK-voetbal zeer regelmatig, het woord 'wisselen' hoor vallen, doe ik al bijna de clips van mijn voedingsbh los. Beroepsdeformatie… Groetjes, Nathalie Redactie

w20160724.JPG

Beste Stefan, mijn jongste van bijna 2,5 jaar noemt het al een hele tijd 'wisselen'. Dit omdat ik zelf altijd tijdens het voeden tegen haar zeg dat ze even van kant moet wisselen. Ze denkt nu dus dat bij mij drinken 'wisselen' heet. Als ik nu ergens in een winkel, of zoals nu tijdens het EK-voetbal zeer regelmatig, het woord 'wisselen' hoor vallen, doe ik al bijna de clips van mijn voedingsbh los. Beroepsdeformatie… Groetjes, Nathalie


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact