WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Smekkie lust alle smaken

column-166b.jpgDuurzaam gevangen vis van de visboer, een kleurenpalet aan groenten van de markt, hazelnoten uit eigen tuin en walnoten van de boom van de buurman die 'per ongeluk' in onze tuin vielen. Mijn zoontje van twee maanden eet deze schatten van Moeder Natuur allemaal! En hij smult ervan.

Iedere dag weer zit er namelijk een ander vleugje aan de melk die hij drinkt. Dat is één van de vele voordelen van borstvoeding; het neemt wat van de smaak van mama's eten over. En dat is mooi, want hoe meer smaken een kind proeft voor het eerste levensjaar, des te meer hij lust als het ouder wordt. Dus wat doe ik? Ik varieer. Zoveel mogelijk. Zo proeft mijn kleine lekkerbek alles en eet hij later ook met smaak.

Bij mijn dochter van twee jaar, werkte het trucje tot op heden. Na dertien maanden borstvoeding, geen potje geven op het moment dat ze mijn hapje van rijst, vis, tomaat en courgette niet meteen lustte en vooral héél veel variëren, is het een echte smulpaap met interesse in eten. Ze klimt op een stoel als ik sta te koken om vooral niets te missen. Samen koekjes bakken is een favoriete bezigheid en alles wat ze niet kent, wil ze proeven. En appelnotencrumble eten met hazelnoten die ze eerder in onze tuin geraapt heeft, is natuurlijk ook reuze interessant.

Hopelijk lijkt mijn zoon op zijn grote zus. Het lijkt de goede kant op te gaan, want hij drinkt nu de vis, groenten en appelnotencrumble ook met smaak. Ik noem hem al gekscherend met een knipoog naar Harry Potter 'Smekkie lust alle smaken'. Want hij smakt (of smekt) behoorlijk als hij drinkt en hij lacht altijd heel tevreden als hij mijn borst loslaat. Voor mijn lijf een signaal om weer een voorraad nieuwe melk aan te maken van het puur gezonde eten en drinken waar ik eerst zelf van smul. Zo mooi is dat geregeld door Moeder Natuur.

Christel Vondermans, redacteur Puur Gezond
Deze column stond eerder in Puur Gezond

Foto van de dag: Te pas en te onpas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-10://1 2020-07-10T16:03:02Z 2020-07-10T16:03:02Z De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike Redactie

w20170501.jpg

De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact