WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Stoppen

column-171.jpgEn, wanneer ga je nou eigenlijk stoppen? Daar was de vraag weer. Alleen dit keer van mijn eigen man.
Mijn dochter wordt bijna twee. Dat is toch ruim voorbij de door velen geaccepteerde norm van hoe lang je een kindje de borst zou kunnen, mogen of moeten geven. Ik realiseerde me ineens dat die vraag me niet heel vaak meer gesteld is de laatste twaalf maanden.

In het eerste jaar dat ik mijn dochter borstvoeding gaf, kreeg ik de eerste paar maanden vaak te horen dat het natuurlijk gewoon het beste was voor mijn kindje. Daarna, tot een maand of zes, zei men hoe goed het van me was om zo lang door te gaan. Vanaf een half jaar tot een jaar werd af en toe een wenkbrauw opgetrokken en gevraagd wanneer ik zou gaan stoppen. En na haar eerste verjaardag werd het me bijna niet meer gevraagd. Ik denk omdat de meesten er gewoon van uitgaan dat mijn dochter en ik allang zijn gestopt.

Zelf voelt het overigens al niet meer als 'lang' of 'kort'. Het voelt meer als iets dat we gewoon doen. Net zoals we ook 'gewoon boterhammetjes eten' of 'gewoon yoghurt na de maaltijd nemen'. Ik leer steeds meer andere vrouwen kennen die ook 'gewoon borstvoeding geven' en die dat ook gewoon langere tijd doen.

Ik heb weleens gezegd dat ik 'in ieder geval tot de tweede verjaardag van mijn dochter wilde blijven voeden'. Dat was gebaseerd op de WHO aanbeveling en om de vraag naar wanneer ik zou stoppen af te wenden. Nu is ze dan bijna twee. Maar we zijn er nog niet klaar mee.

En die vraag van mijn man? Vindt hij het nu zoetjesaan wel eens tijd om te stoppen? Nee, helemaal niet. Hij had me wel eens horen zeggen dat ik tot haar tweede verjaardag borstvoeding wilde geven en aangezien dat moment dichterbij komt…

Maar hij zei: 'het gaat toch eigenlijk prima zo?' Daar heeft hij gelijk in. Mijn dochter drinkt nog graag wat melk bij mama. En ik vind het ook nog prima. Dus blijven we het WHO advies volgen: de eerste zes maanden exclusief borstvoeding, daarna borstvoeding naast de vaste voeding tot het tweede jaar en daarna zolang moeder en kind het willen.

Dus wanneer ik nou eindelijk eens ga stoppen? Heel snel, met het antwoord geven op die vraag. Maar nog niet met de borstvoeding!

Foto van de dag: Korst van zelfgebakken broodje #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-08-23://1 2019-08-23T16:03:03Z 2019-08-23T16:03:03Z Met bijna zes maanden en geïnteresseerde blikken van bord naar mond, lijkt het voor Evie tijd te worden voor een vaste hap. Een stevige korst van een zelfgebakken broodje gaat er goed in. Fruit is ook goed, maar zoete aardappel... gets! Eveline Redactie

w20120219.jpg

Met bijna zes maanden en geïnteresseerde blikken van bord naar mond, lijkt het voor Evie tijd te worden voor een vaste hap. Een stevige korst van een zelfgebakken broodje gaat er goed in. Fruit is ook goed, maar zoete aardappel... gets!
Eveline


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact