WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Einde van een tijdperk

column-153.jpgIk sta voor de spiegel en kijk naar mijn borsten. Ze lijken wel kleiner geworden. Ik zoek in mijn herinnering hoe ze er zes jaar geleden uitzagen. Ik weet het niet meer. Zes jaar geleden wisten mijn borsten nog niet hoe het voelde om in een zachte babymond te zitten. En nu. Nu weet ik niet meer hoe het voelt om niet te voeden.

Mijn borsten waren er natuurlijk altijd al. Niet echt functioneel. Wel mooi als ik een diep decolleté had. Of in bedwang gehouden door een sportbeha tijdens het sporten. Ze waren er gewoon. Maar zes jaar geleden werden ze opeens bijzonder. Ze werden de bron van voeding en liefde voor Lente. Vele voordelen die de borstvoeding mijn meisjes en mij gaven, staan beschreven in de vele columns die ik schreef.
Hoeveel synoniemen kan je verzinnen voor moedermelk.

Troostslok, slaapslok, energieslok, hongerslok, antistoffenslok, knuffelslok, driftbuiremmerslok, ochtendslok, vakantieslok, theaterslok, zandslok, herfstbosslok,....

En toen kwam Mare. Groot feest voor mijn borsten. Twee van die lieve meisjes tegelijk aan de borst. Die liefdevolle blikken naar elkaar zal ik nooit vergeten. Nu geniet Mare nog alleen van haar avondslokje. Toetoemelk is nog steeds beter dan alle drankjes die in de koelkast staan. Wat een positieve feedback voor mijn borsten.

Maar het einde van het borstvoedingstijdperk lijkt in zicht te komen. Over een half jaar gaat ook Mare naar school. Voor mijn man en mij de psychologische grens. Lente is er met een klein duwtje zelf van los gekomen. Dat zal onze Mare ook wel lukken. Maar ik dan? En mijn borsten? Ben ik al toe aan dit einde van een tijdperk? Weemoed en berusting wisselen elkaar af.

In al mijn columns probeerde ik mijn liefde voor de borstvoeding neer te zetten, soms met opzet prikkelend en provocerend, soms vanuit de eigen liefdevolle ervaring. Ook hier eindigt een tijdperk. Mijn inspiratie raakt op. Ik heb alles geschreven wat ik wilde schrijven.
Het stokje gaat over. Ik hoop dat borstvoeding.com veel mensen blijft inspireren onze baby's te laten genieten van waar borsten voor bedoeld zijn.

Foto van de dag: Te pas en te onpas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-10://1 2020-07-10T16:03:02Z 2020-07-10T16:03:02Z De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike Redactie

w20170501.jpg

De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact