WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Vanzelfsprekend en heerlijk

column-208.jpgEr zijn veel vanzelfsprekendheden in het leven van mijn kinderen:
Dat we een poes hebben en dat zijn naam Spinnie is.
Dat we met de auto gaan als we grote afstanden moeten afleggen.
Dat we bij ons thuis Fries spreken (of Nederlands).
Dat baby's en kleine kinderen aan de borst drinken.

Borstvoeding is voor mijn kinderen niets bijzonders. Het is voor hen net zo vanzelfsprekend als bijvoorbeeld je afdrogen na het douchen of de voordeur opendoen als er aangebeld wordt.
Als je de bel laat gaan, klopt er iets niet, en als je je niet afdroogt na het douchen… Dat is gewoon abnormaal. Baby's of kleine kinderen die niet aan de borst drinken is in hun ogen onlogisch. Net zoiets als een kind dat niet van speelgoed houdt.

Het is voor hun moeilijk voor te stellen dat er mensen zijn die hun kind kunstvoeding geven. Ik vertelde mijn zoontje kortgeleden dat sommige moeders borstvoeding geven een gedoe vinden. Hij reageerde prompt: helemaal niet moeilijk, gewoon borsten open en drinken maar.

Wat voor mijn kinderen geldt, geldt uiteraard ook voor andere kinderen uit gezinnen waar borstvoeding gegeven wordt. Ik zie op deze site of in de BN, het tijdschrift van de VBN, vaak foto's van kinderen die hun knuffel de borst geven of met een kolf in de weer zijn. Prachtig om te zien. In het laatste nummer van de BN staat een schitterende foto van een kindje die een katje heeft aangelegd.
Mijn dochtertje wil vaak dat ik haar knuffels de borst geef. Zelf geeft ze nog geen borstvoeding.

Wel verraste ze me een paar dagen geleden met een prachtvondst: ze kwam aanhobbelen met een plastic pinguïn die een toeter in zijn hand had. 'Poate Memmie,' zei ze. Ik dacht nog dat ik het plastic beest de borst moest geven. Maar dat was het niet. Het was een kolf!
Zalig. De pinguïn hoorde bij een spaaractie van een of ander bedrijf. Er zijn vast kinderen geweest die dierentuintje hebben gespeeld met het beestje of zich er op een andere manier mee vermaakt hebben. Maar ik vraag me af of er veel kindjes een kolf zagen en geen pinguïn.

Er is dus een nieuwe generatie borstvoedende moeders en borstvoeding ondersteunende partners in aantocht. Het blijft genieten: Vanzelfsprekend en heerlijk!

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact