WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Verwachtingen

column293.pngHet begin van een nieuw jaar kan verwachtingen met zich meebrengen. Wellicht was 2012 zo mooi, dat je hoopt op eenzelfde vervolg na het vuurwerk. Of was het een jaar om snel te vergeten en hoop je dat 2013 anders gaat worden. Misschien ben je gewoon benieuwd naar alles wat komen gaat en sta je open voor nieuwe belevenissen.

Voor mij was 2012 een jaar waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk. Enerzijds was het een fijn jaar, waarin ik veel heb geleerd en veel mooie momenten heb gedeeld. Anderzijds was het ook een zwaar jaar, waarin ik me regelmatig overprikkeld heb gevoeld. Het was vaak zo druk dat ik het moeilijk vond om ergens een ontspanningsmoment te vinden. Dat komt mede ook door mijn lieve, energieke peuter.

Dit jaar is hij gestopt met borstvoeding. Voor mijn gevoel van de één op de andere dag. Mijn dochter heeft bijna tot haar vijfde jaar bij me gedronken. Ik heb het al die jaren met veel liefde gedaan, maar voor mij persoonlijk had het niet zolang hoeven duren. Ik kon het echter niet over mijn hart verkrijgen om eerder te stoppen, omdat ik aan haar zag dat ze het drinken bij mij nog echt nodig had. En ik wist dat ik mijn zoon hetzelfde zou gunnen. Daarom was ik bang dat zoonlief ook nog een lange periode behoefte aan mijn moedermelk zou hebben. Ik heb genoten van de vele mooie borstvoedingsmomenten, maar ik was klaar om het af te gaan sluiten. Gelukkig dacht mijn peuter van 3,5 jaar er hetzelfde over en had ik me de zorgen over een mogelijke herhaling van een lange borstvoedingsperiode kunnen besparen. Inmiddels drinkt hij nu twee maanden niet meer bij me en zijn we er allebei aan gewend.

Verwachtingen kunnen ook mooi zijn, zo heb ik de neiging om te dromen over de toekomst. In mijn dromen zitten nooit tegenslagen en gaat alles soepel. Zelfs een eventueel groot gezin van vier kinderen breng ik dan in een handomdraai groot. Maar dit jaar heb ik een belangrijke les geleerd. Met dank aan mijn 365-dagen project De Nieuwe Baby, waardoor ik bij iedere dag van 2012 moest stilstaan. Dagelijks heb ik een blog geschreven met wetenschappelijk informatie over baby's. Het heeft me doen beseffen dat gedachten over de toekomst, fijne of verontrustende, weinig goed doen. Ze haalden me hooguit even weg uit het leven in het heden.
Daarom heb ik geen verwachtingen voor 2013. Ik sta open voor alles wat komen gaat en wie weet staat me een prachtig jaar te wachten.

Foto van de dag: Overigens voornamelijk droog #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-13://1 2020-07-13T16:03:02Z 2020-07-13T16:03:02Z Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes. Marquerite Redactie

w20120121.jpg

Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes.
Marquerite


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact