WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Wereld Borstvoeding Week of Nederland Borstvoeding Week?

column356.pngDe afgelopen week van 1 - 7 augustus 2014 was het weer Wereld Borstvoeding Week; dit jaar met als thema: Breastfeeding: A Winning Goal For Life!

Wereld Borstvoeding Week wordt sinds 1991 georganiseerd door de World Alliance for Breastfeeding Action (WABA). Er is een thema, er is materiaal voor ontwikkeld en op de website van de WABA valt er veel over te lezen.

Ooit, waarschijnlijk volgens ingewijden rond 1991, is besloten dat er in Nederland niet in de Wereld Borstvoeding Week aandacht zou zijn voor borstvoeding maar dat in Nederland in week 40 Borstvoeding Week gehouden zou worden. De belangrijkste argumenten hiervoor waren dat augustus in Nederland een vakantiemaand is en dat week 40 symbool staat voor de laatste week van de zwangerschap.

In de loop van de jaren is de Wereld Borstvoeding Week meer en meer onder de aandacht gekomen: bij de pers en vooral ook bij de moeders die borstvoeding geven. Het is waarschijnlijk een gevolg van de wereldwijde globalisering en je leest er over op Facebook, op Twitter en op andere Social Media. Iedereen kan het weten en veel moeders doen mee.

Gevolg hiervan is weer dat in week 40 er lastig aandacht te krijgen is voor de Nederlandse Borstvoeding Week. Met name de pers heeft er geen interesse meer in. En het feestje wordt in week 40 vooral gevierd onder intimi. Jammer want wat we nou juist willen: ruime aandacht voor het borstvoeding geven, bereiken we niet; we preken in week 40 voor eigen parochie.

Steeds vaker krijgen wij te horen in week 40: maar er was toch al een borstvoeding week, onlangs? Waarom dan nu weer eentje?

Kenniscentrum Borstvoeding stelt voor dat Nederland zich vanaf 2015 volledig aansluit bij de Wereld Borstvoeding Week. Dat wij, en andere borstvoedingorganisaties, in die week van 1-7 augustus vol de aandacht geven aan de borstvoeding.

In week 40 kunnen we dan, als iedereen weer terug is van vakantie, de aandacht voor het onderwerp geven aan de moeders en kinderen die de juiste begeleiding bij borstvoeding nodig hebben.
We hebben per 2015 dan twee Borstvoeding Weken... Ook niet verkeerd toch?

Hoe denken jullie over dit onderwerp?
Reageer op onze Facebook pagina. Discussieer mee en laat je stem horen.

Foto van de dag: Overigens voornamelijk droog #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-13://1 2020-07-13T16:03:02Z 2020-07-13T16:03:02Z Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes. Marquerite Redactie

w20120121.jpg

Vanmorgen wist Lieve te vertellen dat ze gisteren niet bij mij gedronken had. Klopt ook, want ze lag zo lekker in ons bed, dat ze daar is blijven liggen tot wij zelf naar bed gingen (doen we wel vaker). Maar ze wilde dus vanmorgen bij me drinken, lekker op de bank. En ik kijk zo naar haar, en dacht bij mezelf: het is wel weer eens tijd voor wat foto's. Lieve drinkt, overigens voornamelijk droog vermoed ik, de laatste tijd. Kreeg er eergisteren met pijn en moeite een paar druppeltjes uit voor in haar oogjes.
Marquerite


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact