WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Zelfvertrouwen

column-123.jpgIk heb een groot vertrouwen in de mens. Laat ik het zo zeggen: vertrouwen is mijn uitgangspunt, van daaruit vertrek ik en kijk ik de wereld in. Ook is daar mijn zelfvertrouwen. Zonder dit bijna absoluut vertrouwen in mezelf, bestond ik niet meer.

Wij met zijn allen bestaan omdat we vertrouwen in elkaar hebben. Vertrouwen geeft harmonie en in een harmonische situatie gedijen we beter dan wanneer er disharmonie is. Teveel disharmonie is vermoeiend, en soms heftig of dodelijk.

Vertrouwen in een ander kan groeien door wat ook wel het halo-effect genoemd wordt: het verschijnsel waarbij we de algemene indruk die we van een persoon hebben, veralgemeniseren naar andere positieve persoonlijkheidstrekken. Deze algemene indruk kan soms ontstaan op basis van één kenmerk; bijvoorbeeld een aardige glimlach, zacht blauwe ogen, een warme blik, een mooi grijs kapsel, diepblauwe ogen of het feit dat die ander van dezelfde sekse is, of juist niet.

Zo kan een dokter, wijkverpleegkundige of verloskundige vertrouwen wekken en het idee geven dat hij of zij verstand heeft van borstvoeding. We zien een lief, geleerd, warm persoon en dat versterkt ons vertrouwen. Daarom geloven we en doen we wat hij of zij zegt, adviseert of schrijft.

Je bewust zijn van dit halo-effect maakt je kritischer. Klopt het wel wat ik hier hoor of lees? Is het goed, of is het misschien goed fout?
Maar, bewust en oplettend zijn is niet altijd even makkelijk. Je bent zwanger of je hebt een pas geboren baby'tje in je armen... hormonen in allerlei nieuwe verhoudingen zijn je nog wat onbekend. Een sterke basis, een goed fundament onder je eigen voeten, een sterk zelfvertrouwen, juist nu kan dat heel goed gebruiken. Daar moet je wel wat voor doen!

Soms heb je van jezelf een enorm zelfvertrouwen. En zo niet, dan kan je er aan werken. Door je kennis over borstvoeding bijvoorbeeld te vergroten. Je doet een bv-cursus, je wordt lid van een van de bv-verenigingen -de VBN of LLL-, je zoekt een bv-forum dat bij je past en je leest alles wat los en vast zit: 800 pagina's bv.com en 300 pagina's bv-boek.

Als je bent voorbereid, als je weet wat er komen gaat, als je weet dat jij niet gek bent, als je weet dat jouw gevoel over het borstvoeding OK is... dan ben je minder gevoelig voor het halo-effect, dan trek je je eigen plan, dan geef je langer borstvoeding!

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact