WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Zoiets als een borstvoedingsdip

column_79.jpgDeze week krijg ik het niet voor elkaar een column te schrijven van het soort zoals jullie die gewend zijn. Ik heb even geen kritische noot die gekraakt moet, geen zin om vervelende deskundigen van repliek te dienen, geen nare ervaringen om een les uit te leren. En ook geen wijze woorden.

Ik heb even een dip. Ben een beetje columnleeg, borstvoedingsleeg, geestelijk leeg... noem het maar. Mijn actiebereidheid is momenteel tot een dramatisch en historisch dieptepunt gedaald. De werkdruk is al maanden gigantisch en de tuin moet hoognodig gedaan. Lichamelijk is alles in orde hoor. Maak je geen zorgen. En het komt ook wel weer goed met me. Met steenbokken komt het altijd wel weer goed.

Maar nu heb ik dus eerst zin om in de zon te liggen en een goed boek te lezen. Zin om bij te tanken. Bijtanken, dat is misschien wel het juiste woord. Zoiets als het bijtanken waar jonge kindjes soms behoefte aan hebben en wat ook wel mamahonger genoemd wordt. Hoe benoem je de 'mama-bijtank-honger' van een vijftigplusser? Is daar wel een goed woord voor?

Gelukkig blijven de borstvoedingsfoto's elke week binnen stromen. Gelukkig blijven er mooie borstvoedingsverhalen komen, én liggen er al zeven op de stapel. Gelukkig hebben de andere columnisten geen last van een dip. En gelukkig werk ik met veel plezier aan het prematurenprotocol. Allemaal van die kleine dingen die me door mijn dipje heen slepen.

Op een helder moment bedacht ik me dat ik natuurlijk een oproep zou kunnen plaatsen. Een oproep waar ik vast vooral leuke reacties op krijg, zodat ik telkens weer iets heb om over te glimlachen!

Laatst hoorde ik zo'n leuk woordje. Ik was in België en een trotse mama vertelde me dat haar dochter van twee dagelijks een paar flinke slokken mamamelk komt halen. Ze zegt dan: 'mama kantje drinken'. Geen hond die dat begrijpt, maar dat is nou precies ook de bedoeling; moeder en dochter weten precies waar het om gaat. Kennen jullie ze ook: 'bojt drinken', 'mama toetoe' of 'bosje dinke'? Ik moet er altijd om glimlachen als ik zo'n kleintje zoiets hoor brabbelen.

Maar nu wil ik er dus nóg meer weten! Stuur mij de allerleukste woordjes of een beschrijving van die subtiele kleine gebaren en andere communicatieve uitingen die baby's en jonge kindjes gebruiken om aan te geven dat ze mamahonger hebben.

Maak ik er een mooi stuk van voor op de site en dan heb ik gelijk een aanleiding om te glimlachen!

  • © illustratie Betje [binnenkort meer cartoons van Betje op Borstvoeding.com]
  • Reacties graag naar ondergetekende
Foto van de dag: Justin #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-02-28://1 2020-02-28T17:03:03Z 2020-02-28T17:03:03Z Dit is mijn mooie melkmannetje Justin. Hij is hier ruim elf maanden en drinkt nog heerlijk bij mij aan de borst. De eerste drie maanden heeft Justin bijna ieder uur bij mij gedronken. Zowel overdag als 's nachts waardoor ik op het punt heb gestaan om op te geven vanwege de enorme vermoeidheid. Nu ben ik blij dat ik toch de kracht heb gevonden om door te zetten. Dankzij borstvoeding.com en de telefoontjes met een lactatiekundige! Groeten, Rina Redactie

W20100618.jpg

Dit is mijn mooie melkmannetje Justin. Hij is hier ruim elf maanden en drinkt nog heerlijk bij mij aan de borst. De eerste drie maanden heeft Justin bijna ieder uur bij mij gedronken. Zowel overdag als 's nachts waardoor ik op het punt heb gestaan om op te geven vanwege de enorme vermoeidheid. Nu ben ik blij dat ik toch de kracht heb gevonden om door te zetten. Dankzij borstvoeding.com en de telefoontjes met een lactatiekundige!
Groeten, Rina


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact