tietzat_2.jpgEen groter kind aan de borst: wat zijn de feiten? Een klein baby'tje aan de borst is een bekend beeld. Maar borstvoeding aan een dreumes, peuter of kleuter? Het is onbekend en roept veel vragen op.
De film TIET ZAT geeft antwoord op deze vragen.
Bekijk de korte versie: Tietzat-kort op YouTube.
Bestel TIET ZAT via de webshop van Kenniscentrum Borstvoeding.

tietzat_2.jpgNous connaissons tous l'image du nouveau-né au sein de sa mère. Mais qu'en est-il pour des bambins qui tètent ? C'est un image peu connu qui soulève beaucoup de questions.
Le reportage Arrêter de téter - Pourquoi ? répond à ces questions. Dans le reportage, des mères des Pays-Bas partagent leurs expériences de leur "allaitement prolongé". Elles parlent de préjugés souvent entendus, selon lesquels l'allaitement prolongé nuirait à l'autonomie, serait incestueux ou inciterait l'enfant à mordre le sein.
Le reportage nous montre aussi l'image de ces mamans qui donnent le sein à leur bambin, ou à deux enfants de différents âges. Un pédiatre parle des aspects médicaux de l'allaitement prolongé.

Foto van de dag: Sindsdien wil ze niet meer #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-07-22://1 2018-07-22T18:03:02Z 2018-07-22T18:03:02Z Hallo fotoredactie, Laatste keer drinken. Op deze foto drinkt Olivia voor de laatste keer. Ze vergat het al heel vaak. Toen heb ik haar verteld dat als ze heel vaak vergeet te drinken, de melk op gaat. Ik vertelde dat drinken bij mama ook een klein beetje voor kleinere kindjes is. Daarop zei ze: 'en voor Olivia'. 'Ja ook voor Olivia' antwoordde ik. Ze wilde toen wel weer drinken. Maar na één borst was ze klaar. Sindsdien wil ze niet meer. Het is goed zo. Ze wordt groot. Anoek Redactie

w20121109.jpg

Hallo fotoredactie, Laatste keer drinken. Op deze foto drinkt Olivia voor de laatste keer. Ze vergat het al heel vaak. Toen heb ik haar verteld dat als ze heel vaak vergeet te drinken, de melk op gaat. Ik vertelde dat drinken bij mama ook een klein beetje voor kleinere kindjes is. Daarop zei ze: 'en voor Olivia'. 'Ja ook voor Olivia' antwoordde ik. Ze wilde toen wel weer drinken. Maar na één borst was ze klaar. Sindsdien wil ze niet meer. Het is goed zo. Ze wordt groot.
Anoek

advertenties
sponsoren
webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
8e druk: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten
Het Nieuwe Borstvoeding Boek, geschreven door Gonneke & Stefan
meer info