Een bijzondere borstvoedingsreis

Ervaringsverhaal van Sophia Veenhoven Olthof

Borstvoeding geven aan een prematuur, zwanger en borstvoeding, tandem voeden en lang voeden.

In juni 2014 werd ik opgenomen in het ziekenhuis met een te hoge bloeddruk. Na een week mocht ik met medicijnen terug naar huis. Een paar dagen later kreeg ik vroege weeën. Na weeënremmers en longrijping-prikken werd een week later onze zoon met 30+6 weken geboren Vanaf dag 1 al begonnen met kolven. Met 34 weken mocht hij al van de monitor en begon hij al te drinken uit de borst wel met behulp van tepelhoedje.

Ondertussen had ik met kolven hulp van oxytocine neusspray, omdat mijn toeschietreflex niet zelf kwam.

Met 36 weken mocht onze zoon mee naar huis. Dit ging goed, alleen met 3 maanden werd hij erg onrustig. Na weken van alles proberen en uitzoeken bleek hij KMA (koemelk allergie) te hebben. Ik ben op dieet gegaan van melk, soja en ei vrij. Binnen een dag hadden we al een ander kind. Dit dieet heb ik gevolgd tot zoon 2 jaar was en heb daarna rustig weer opgebouwd om zelf gewoon te kunnen eten. Dit ging niet zonder slag of stoot, omdat het soms te veel was voor onze zoon.

Ondertussen is zoon blijven drinken met tepelhoedje en bleek hij wel een te kort tongriempje te hebben waardoor het afbouwen niet lukt. Omdat ik kolfde op het werk had ik melk over. Dit ben ik gaan doneren.

Toen hij 2,5 jaar was werd ik zwanger van onze dochter, zoon bleef door drinken tijdens de zwangerschap. Tussen week 14 en 24 had ik geen melk en kreeg zoon melk via zelfgemaakte borstvoedingshulpset. Dochter werd geboren in sept 2017 met 35+4 weken en mocht gelijk bij mij op de kamer blijven. Tijdens bezoek dronk zoon ook bij mij en werd ons eerste moment met zijn drieën.

Na 3 dagen ziekenhuis, mocht ik mijn kraamtijd thuis hebben. Dochter bleek ook te kort tongriempje en lipbandje en is gelaserd. Daarna groeide zij als kool. Ik had melk genoeg. De eerste weken ging het voeden goed en meestal samen met zoon. Toen zoon weer naar de peuterspeelzaal ging moest ik kolven anders kon dochter het niet aan. Met 3 weken bleek dochter ook KMA te hebben. Omdat ik melk te veel had op die dagen en ook toen ik weer aan het werk ging, ging ik dit ook weer doneren. Uiteindelijk ruim 150 liter aan een aantal vaste kindjes gedoneerd.

Bij 7 maanden begon ook dochter via kleintjes methode mee te eten. ondertussen is zoon zijn voedingsmomenten gaan afbouwen naar 1 keer daags voor het slapen gaan. Deze is nog een poos blijven bestaan, waar hij nu 6 en half jaar is nog af een toe een slok drinkt. Dochter drinkt nog op verzoek met haar 3 jaar en 3mnd. Zoon kan nog steeds geen melk verdragen, dochter is er over heen gegroeid.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden