banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Karin de Graaf

bio_algemeen.pngKarin de Graaf is lactatiekundige IBCLC en heeft sinds 1999 een eigen praktijk in Brabant. Naast het geven van lactatiekundige hulp aan ouders verzorgt Karin scholing en bijscholing aan zorgverleners van kraamzorgorganisaties en ziekenhuizen. Zij is vaste docent aan de opleiding tot lactatiekundige in Gent, in België.

Als vroegere contactpersoon van de VBN is ze verbonden met deze organisatie en geeft ze scholing op de studiedagen van de vereniging die drie maal per jaar worden gegeven aan de VBN-contactpersonen. Zij is ook assessor voor de Stichting Zorg voor Borstvoeding, waarvoor ze samen met collega's toetsingen uitvoert bij organisaties ter verkrijging van het Certificaat Zorg voor Borstvoeding.

Karin schrijft artikelen die in het vakblad van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen zijn gepubliceerd. Ze schreef een borstvoedingsprotocol voor de kraamzorg dat door diverse gecertificeerde kraamorganisaties wordt gebruikt. Karin maakte ook de voorlichtings-dvd over borstcompressie. Je kunt de instructiefilm over borstcompressie hier gratis bekijken. Karin schreef ook een boekje over aanleggen.

Karin is geboren in 1961, getrouwd en moeder van vier kinderen (volop eigen ervaring met borstvoeding). Ze is tevens fysiotherapeute en leerkracht basisonderwijs, maar heeft van de lactatiekunde haar hoofdberoep gemaakt. Ze woont met haar man en kinderen in de buurt van Tilburg in Brabant.

Foto van de dag: Mede dankzij donormelk #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-09-24://1 2018-09-24T18:03:02Z 2018-09-24T18:03:02Z Eerst bang zijn überhaupt niet te kunnen voeden door zware onderproductie, bikkelen om de drie maanden te halen, bang zijn de zes maanden niet te kunnen halen, om dan nu inmiddels al acht maand borstvoeding te geven! Mede dankzij donormelk. Trots! Groetjes, Marjolein Redactie

w20160507.JPG

Eerst bang zijn überhaupt niet te kunnen voeden door zware onderproductie, bikkelen om de drie maanden te halen, bang zijn de zes maanden niet te kunnen halen, om dan nu inmiddels al acht maand borstvoeding te geven! Mede dankzij donormelk. Trots! Groetjes, Marjolein

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
8e druk: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten
Het Nieuwe Borstvoeding Boek, geschreven door Gonneke & Stefan
meer info