banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Karin de Graaf

bio_algemeen.pngKarin de Graaf is lactatiekundige IBCLC en heeft sinds 1999 een eigen praktijk in Brabant. Naast het geven van lactatiekundige hulp aan ouders verzorgt Karin scholing en bijscholing aan zorgverleners van kraamzorgorganisaties en ziekenhuizen. Zij is vaste docent aan de opleiding tot lactatiekundige in Gent, in België.

Als vroegere contactpersoon van de VBN is ze verbonden met deze organisatie en geeft ze scholing op de studiedagen van de vereniging die drie maal per jaar worden gegeven aan de VBN-contactpersonen. Zij is ook assessor voor de Stichting Zorg voor Borstvoeding, waarvoor ze samen met collega's toetsingen uitvoert bij organisaties ter verkrijging van het Certificaat Zorg voor Borstvoeding.

Karin schrijft artikelen die in het vakblad van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen zijn gepubliceerd. Ze schreef een borstvoedingsprotocol voor de kraamzorg dat door diverse gecertificeerde kraamorganisaties wordt gebruikt. Karin maakte ook de voorlichtings-dvd over borstcompressie. Je kunt de instructiefilm over borstcompressie hier gratis bekijken. Karin schreef ook een boekje over aanleggen.

Karin is geboren in 1961, getrouwd en moeder van vier kinderen (volop eigen ervaring met borstvoeding). Ze is tevens fysiotherapeute en leerkracht basisonderwijs, maar heeft van de lactatiekunde haar hoofdberoep gemaakt. Ze woont met haar man en kinderen in de buurt van Tilburg in Brabant.

Foto van de dag: Alles staand #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-12-12://1 2018-12-12T19:03:02Z 2018-12-12T19:03:02Z Mia is acht maanden en kan sinds kort zelf staan. Dat moet dan ook de hele tijd door wanneer ze wakker is. Ook tijdens het voeden. Yvonne Redactie

w20160820.JPG

Mia is acht maanden en kan sinds kort zelf staan. Dat moet dan ook de hele tijd door wanneer ze wakker is. Ook tijdens het voeden. Yvonne

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Tot eind 2018: gratis verzonden voor het lage 6% BTW tarief: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket
Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt