banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Stefan Kleintjes

stefan2016_2.300.jpgStefan Kleintjes, lactatiekundige Groningen Bedum IBCLC en kinderdiëtist in Groningen & Bedum en winnaar van de Benelux Borstvoedingsaward 2015, begon zijn carrière in 1981 met de publicatie van zijn eerste boek over kindervoeding. In de loop der jaren verscheen nog een zevental nieuwere uitgaven van dit boek. De achtste, geheel herziene, uitgave van de zevende editie, getiteld Eten voor de kleintjes - Kleintjes van 0-4 leren zelf eten verscheen in mei 2017.
De Borstvoedingsprijs 2006 heeft hij in 2012 aan de organisatie teruggegeven. Zijn collega's Gonneke van Veldhuizen-Staas en Chella Verhoeven, beiden lactatiekundigen IBCLC, gaven eveneens hun prijs terug.

bvaward2015-4.jpgIn 2015 ontving hij weer een prijs: ditmaal de Benelux Borstvoedingsaward 2015 toegekend door het bedrijf Mammae Borstvoeding BH's.

cover_vbtb200.jpegHij had een aantal jaren in Den Haag een eigen consultatiebureau voor zuigelingen. Later zette hij in Amsterdam het EKO-keur in de markt en was medeoprichter van de organisatie SKAL die verantwoordelijk is voor de certificatie van biologische producten.
Vervolgens werkte hij vier jaar in Zimbabwe voor de Nederlandse overheid en het Zimbabwaanse Ministerie van Gezondheidszorg als voedingsdeskundige en provinciaal coördinator van voedselnoodhulpprogramma's, voor kinderen onder de vijf jaar. Later werkte Stefan twee jaar in Botswana, voor Unicef en de Botswaanse overheid in verschillende onderzoeksprogramma's voor kindervoeding in relatie tot HIV/AIDS-besmetting en het bevorderen van borstvoeding. Na afloop verbleef hij negen maanden in Niger, West Afrika, voor een sabbatical.

bvcom-200.jpgStefan is directeur van het Kenniscentrum Borstvoeding en verantwoordelijk voor de website www.borstvoeding.com van het Kenniscentrum Borstvoeding.
Hij twittert onder de naam @bvpuntcom. De Facebookpagina van Kenniscentrum Borstvoeding wordt gerund door een team van actieve medewerkers. En de Facebookpagina voor de #kleintjesmethode wordt gerund door een andere groep vrijwilligsters.

Vanuit zijn bedrijf Kenniscentrum Borstvoeding | Kleintjesconsult, geeft hij voorlichting over kindervoeding en borstvoeding, publiceert hij over borstvoeding en bijvoeding en over de zogenaamde Kleintjesmethode en begeleidt hij moeders en kleine kinderen met een dieet en of vragen over voeding.

In juli 2008 kwam zijn eerste borstvoedingboek op de markt. In mei 2018 het tweede. Een prachtig boek met de titel Het Nieuwe Borstvoeding Boek. Lees er hier meer over. Wil je het kopen, ga dan gelijk naar de webshop.
Stefan is natuurlijk ook IBCLC-gecertificeerd lactatiekundige.

In 2012 bracht hij zijn eerste twee Apps uit, voor iOS: de BVcomApp en Graphico BabyGroeicurve App in vier talen voor iOS.

Samen met Anne Hofstede en Leontine van Geffen-Lamers maakte hij de film TietZat. En samen met Daniëlle Mercx-Schaffelaars van il panda electrik maakte hij het prachtige boekje Borst en Baan.

Lees hier in Vakblad Vroeg een kort interview over over Stefan zijn achtergrond en motivatie.

DME06.jpgZijn boek 'Eten voor de kleintjes' is vertaald in het Frans en te koop in Nederland & België via de webshop van Kenniscentrum Borstvoeding. In Frankrijk & België is het te koop via de Franse webshop.

Stefan Kleintjes is dus zowel lactatiekundige in Groningen en Bedum als kinderdiëtist. Hij begeleidt en coacht je graag bij borstvoeding, bijvoeding en alles wat daarmee te maken heeft.
Op zoek naar begeleiding bij borstvoeding of voeding door diëtist en lactatiekundige in Groningen? Stuur een mail naar Stefan Kleintjes.

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: In de rondvaartboot #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-11-14://1 2018-11-14T19:03:02Z 2018-11-14T19:03:02Z In de rondvaartboot in Delft. Junho (3 jaar) wil graag een slokje mamamelk drinken maar er is ook heel veel te zien. Jammer dat mama's borsten niet zo flexibel zijn. Groet, Diana Redactie

w20140930.jpg

In de rondvaartboot in Delft. Junho (3 jaar) wil graag een slokje mamamelk drinken maar er is ook heel veel te zien. Jammer dat mama's borsten niet zo flexibel zijn.
Groet, Diana

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Tot eind 2018: gratis verzonden voor het lage 6% BTW tarief: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Bestel nu! Voor eind november in huis: Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket